Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2009-09-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
216 x 143 x 18 mm
Vikt
380 g
SAB
Oabk
ISBN
9789113021256
Status : vägen till lycka (inbunden)

Status : vägen till lycka

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-09-14

Slutsåld

Jakten på status är en medfödd, biologisk drift. Den är inte något dåligt utan snarare en drivkraft för att förbättra både den egna situationen och samhället i stort. Och undersökningar har visat att status är samma sak för så olika grupper som till exempel fängelsekunder och verkställande direktörer. Författarnas tes är att status är något positivt: det är till och med vår starkaste drivkraft!

Marie Söderqvist är krönikör och debattör i bland annat Expressen och är en av grundarna av United Minds. David Eberhard är överläkare i psykiatri och författare till I trygghetsnarkomanernas land samt Ingen tar skit i de lättkränktas land.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Status : vägen till lycka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande!
    Alfred Gustafsson, 30 november 2020

    Fick låna boken av en god vän och tyckte den var jätteintressant. Den säger mycket om hur människor ser på status och livsstil. Rekommenderar alla som är intresserade av att förstå hur människor tänker att läsa denna.

  2. Bok med en cynisk människosyn
    Caroline, 3 september 2010

    En bok som ser väldigt spännande ut på omslaget, men tyvärr är väldigt slarvigt skriven och saknar djupare substans. Till skillnad från andra böcker i ämnet förespråkar författaren att vi ska sträva efter status och att det är enda sättet att uppnå lycka. Kan vara intressant att läsa om man vill förstå hur de i "statussnurran" tänker, men man riskerar att bli nedstämd när man inser att det faktiskt finns människor som inte ens skäms över att förespåka statushets, utan snarare tycker att status är allt.

Visa alla 2 recensioner

Bokvideo