Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2010-03-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
197 x 145 x 25 mm
Vikt
450 g
SAB
Dofa
ISBN
9789113021799
Växa - inte lyda (inbunden)

Växa - inte lyda

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-03-23
207
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Växa - inte lyda handlar om barnets rätt att vara en egen individ och hur vi som föräldrar kan lära oss förstå, uppmuntra och stötta barnet. Den varvar vardagliga situationer och hur man kan hantera dem med teoretiska kapitel om barns utveckling från anknytning till frigörelse.

Vad händer om jag belönar ett önskvärt beteende hos mitt barn? Lär sig barnet något då? Och kommer det att fortsätta med beteendet när jag som förälder inte är med? Vad händer med en fyraåring om hon får sitta ensam på en stol i fyra minuter (time-out) och fundera på vad hon gjort för fel? Vad lär sig barnet av det? Finns det ett annat sätt att uppfostra barn? Och vill jag ens att mitt barn ska lyda? Vilka ska hon i så fall lyda?
Föräldrar måste ta ställning till många frågor under barnens uppväxt. I Växa - inte lyda berättar den kända barnläkaren Lars H Gustafsson om hur man kan resonera som förälder. Genom konkreta exempel visar han också vad som händer med barn, oss som föräldrar och anknytningen mellan barn och föräldrar beroende på vilken sorts föräldrar vi väljer att vara. Han refererar till modern forskning om barn och kombinerar det med tankar från sitt eget föräldraskap och erfarenheterna från över fyrtio år som barnläkare.
På ett enkelt och pedagogiskt sätt sammanfattar han hur man får barnet att växa som människa och att bli en ansvarskännande individ. Samtidigt växer föräldern.
"Fostran är, när den fungerar, en ömsesidig process", skriver Lars H Gustafsson. Därför diskuterar och ifrågasätter han de nyauktoritära uppfostringsprogrammen som använts under senare år (belöningssystem, ignorering och time-out) och förespråkar en kombination av kunskaper om barns utveckling och att våga lita på sin föräldraintuition.
Växa - inte lyda är en bok om barnets rätt att vara en egen individ. Den är nytänkande och sprängfylld med pepp, reflektion och idéer till dagens föräldrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Växa - inte lyda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gav den till min dotter som uppskattade den mycket....
    Christina Eriksson, 20 november 2013

    Gav den till min dotter som uppskattade den mycket. Fick mycket bra tips och råd i olika situationer. Tyckte att författaren var mycket tillförlitlig då han själv har varit i olika situationer.

  2. Bästa boken i denna genre. Den skulle alla föräldrar...
    Ann-Christine , 11 juni 2013

    Bästa boken i denna genre. Den skulle alla föräldrar läsa! Jag har köpt den till mina barn som nyss blivit föräldrar. Jag använder den ofta i mitt jobb som specialpedagog när jag handleder föräldrar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars H Gustafsson