Kafka på stranden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2009-11-25
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Översättare
Eiko Duke, Yukiko Duke
Originaltitel
Umibe no Kafuka
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789113028354
Kafka på stranden (pocket)

Kafka på stranden

(43 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-11-25
63
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En kritiker påpekade att: ?detta är en av Haruki Murakamis konstigaste, men också bästa romaner? (Newsweek). Och det vill inte säga lite, för i genombrottsromanen The Wind-Up Bird Chronicle tillbringar berättaren större delen av romanen i ett hål. Men Murakami har status som en av världens mest berömda och uppburna författare sedan sitt genombrott internationellt på nittiotalet, och den som har sett animatören Hayao Miyazakis filmer "Spirited Away" och "Det levande slottet" vet att fritt flytande fantasier och drömska associationer också kan locka stor publik.

Att beskriva innehållet i Kafka på stranden är sannerligen inte lätt. Den femtonårige pojken Kafka rymmer hemifrån och bosätter sig i ett bibliotek. Där träffar han en mycket äldre bibliotekarie, som blir hans älskarinna. I en parallellhandling får vi träffa en gammal man som kan tala med katter, möta den rödklädde eleganten Johnnie Walker (från whiskeyflaskan) och överste Sanders (från Kentucky Fried Chicken). Det regnar iglar och fisk från himlen. En lastbilschaufför förklarar sin kärlek till Beethoven.
Hittills har svenska läsare fått möta den återhållne, registrerande, vardagsbundne Murakami, i den smärtsamma lilla kärleksromanen Norwegian Wood och jättereportaget om Aun-sektens terrorattentat i Tokyo, Underground. Nu får vi stifta bekantskap med den Murakami som öppnar dörrarna på vid gavel i en roman som flödar över av intryck från reklam, litteratur, dröm och myt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kafka på stranden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sagolikt för vuxna.
  Bokrotad (Stockholm), 28 november 2014

  Jag har nog fallit fullständigt för denne författare. Det första jag läste av honom var 1Q84 i tre delar. Kafka på stranden är inte fullt så sällsam, men den letar sig hur lätt som helst in i mitt hjärta och i mitt huvud! Murakamis språk är så vackert och han lyckas få de konstigaste händelser att verka helt möjliga, kanske till och med "normala". Kan man ta till sig att det går att prata med katter och le åt deras kloka överlägsenhet, så ska man absolut läsa denna bok! Jag tycker så mycket o... Läs hela recensionen

 2. Det finns inget mellanläge när det kommer till hur man...
  Saïd, 27 november 2013

  Det finns inget mellanläge när det kommer till hur man ställer sig till Murakamis författarskap - antingen är man mer tveksam eller så älskar man det och därmed alla hans romaner. När jag läser Haruki Murakamis böcker inser jag att de kanske inte är för alla. Inte för att de är svåra eller att man måste vara en särskild typ av person för att "klara av dem", men det här med magisk realism är så pass fantastiskt att det helt enkelt inte faller alla i smaken.
  Kafka på stranden är en rätt så... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk, surrealistisk historia om en brådmogen...
  SatJeetkaur, 31 maj 2013

  Fantastisk, surrealistisk historia om en brådmogen tonåring och en massa svårbegripliga händelser! Jag uppskattar det stillsamma men överraskande språket. Njutningsfullt! Saknar den redan.

 4. En oförglömlig bok!
  Klarafina, 2 juli 2010

  Min första bekantskap med Haruki Murakami gav verkligen mersmak. Romanen går inte att slita sig ifrån och den går inte heller att sluta tänka på. Den är inte som andra romaner men inte särskilt svår att förstå eftersom den följer sin egen logik.
  Söker du en läsupplevelse som stannar kvar länge i ditt medvetande så vill jag verkligen rekommendera "Kafka på stranden".

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Kafka på stranden