Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2011-01-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Katarina Jansson
Originaltitel
Making Toast
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
280 g
SAB
Dokc,Oac-qa,Geqz Rosenblatt, Roger,306.8745092
ISBN
9789113031835
Att rosta bröd (inbunden)

Att rosta bröd

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-01-07

Slutsåld

När hans dotter Amy - läkare, mamma och hustru - plötsligt kollapsar och dör av ett oväntat hjärtfel, lämnar Roger Rosenblatt och hans fru Ginny sitt hem på Long Island för att flytta in hos svärsonen Harris och deras tre barnbarn: sexåriga Jessica, fyraåriga Sammy och ettåringen James, eller Bubbies som han kallas.

Långt efter åren med blöjor, läxor och skolpjäser får Roger och Ginny - Boppo och Mimi - åter bekanta sig med småbarnsvärlden med godnattsagor, lekkamrater, kvartsamtal och nonstop-frågande. Tyngda av Amys död försöker de ändå gå vidare, de rekonstruerar familjen och stöttar varandra. Och framför allt så guidar de tre livliga, alerta och godhjärtade barn genom den enorma sorg, förvirring och smärta som deras mors död innebär. Förundrad över svärsonens styrka och hustruns envishet, sköter Roger varje dag "det enda hushållsgöromål jag bemästrat", nämligen att rosta frukostens bröd på exakt det sätt som varje barn vill ha det.

Med kvickhet, stort hjärta och precision skalar Roger Rosenblatt av lager efter lager av denna personliga förlust, och skapar både ett hyllningsporträtt till dottern och familjens kärlek för varandra.

Dagen då Amy dog, sa Harris till Ginny och Roger:
"Det är omöjligt."
Rogers historia berättar hur en familj - genom sin kärlek till varandra - gör det omöjliga möjligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att rosta bröd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En pappas ord om att förlora en vuxen dotter
    Kristina Simar, 23 februari 2011

    En underbar bok om hur svårt det är att ta sig igenom ett år av sorg och saknanden av både en älskad dotter, mor och hustru. Att som morföräldrar helt plötsligt få ta på sig ett mycket större ansvar för sina barnbarn är inte så vanligt. Roger Rosenblatt skriver väldigt vackert och berättelsen är inte så sentimental som jag trodde från början. Författaren tar upp mycket av de fina stunder som han haft med sin dotter under hela hennes uppväxt. Han berättar med stort hjärta och precision om hur ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Att rosta bröd