Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 1)
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2011-05-02
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Dimensioner
177 x 110 x 27 mm
Vikt
236 g
SAB
Hc
ISBN
9789113035567
Vanliga sökord
hjort
Det fördolda (pocket)

Det fördolda

(200 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-05-02
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.

Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.
Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.
Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.
Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

Det fördolda är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i berättandet och ett driv som gör att allt sitter på plats redan i denna bok, som är den första i en serie med Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det fördolda
 2. +
 3. Lärjungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärjungen av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Det fördolda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är mycket med det mänskliga ...
  Gunvor Axelsson, 24 juni 2022

  Mycket intressant, ibland absurd (som jag ser det) mänsklig deckare, med många intressanta och annorlunda "rollfigurer" att följa genom serien. Författarna är oroande bra på cliffhangers ...

 2. Bra deckare
  Lasse C, 15 september 2017

  Detta är den första boken i serien. Jag läste först de 2 sista i serien, och beställde sedan denna första. Karaktärerna är bra, storyn spännande och spänningen håller i sig genom boken. Hela serien rekommenderas.

 3. Ett par åtnjutande författare..
  Carina , 18 april 2017

  Av dessa författare erhålls det massor av underhållande timmar i Sebastian Bergmans egennyttiga värld tillsammans med hans något mer icke så egoistiska och arbetssamma kollegor.

 4. Bra och lättläst deckare!
  Clas-Göran Classon, 27 november 2015

  Bra och lättläst bladvändare. Bra personbeskrivningar. Hjort och Rosenfeldt är bland eliten när det gäller svenska deckarförfattare. Rekommenderas! Uppföljaren Lärljungen ännu bättre.

 5. Typisk svensk deckare
  Birgitta Davidsson, 18 februari 2015

  En typisk svensk deckare det finns med det mesta trasiga människor med massor med lik i garderoben lite likt Kallentoff tur att det är påhittat. Eller?

 6. Väskrivet skräp.
  TM Nilsson, 10 maj 2014

  Jag vet inte vad det är som gör att en så här medioker bok höjs till skyarna. Vad står det för egentligen? Hjort och Rosenfeldt har kokat ihop en mager soppa, sprängfyllda av klichéer som är symptomatiska för vår tid och som kan bli en munsbit för framtida forskare att sätt tänderna i. Karaktärsteckningen är lövtunn och bräddad med klichéer och ängsliga "kvinnor-kan-minsann-sidoblickar", självömkande loosers och det allt mer förekommande missbrukande eller sobrilknaprande-gärningsmanna-profil... Läs hela recensionen

 7. Två bra författare som kan få mig att bara bläddra...
  BIRGITTA INGEGERD NYGÅRD, 30 september 2013

  Två bra författare som kan få mig att bara bläddra vidare för att få veta fortsättningen, sen måste jag till bokhandeln igen!

 8. Välskriven och mycket läsvärd, med intressanta...
  Lars Erik Nyberg, 19 juli 2013

  Välskriven och mycket läsvärd, med intressanta personligheter. Svårt att lägga boken ifrån sig. Kommer att läsa fler av samma författare. Har redan en i nattduksbordet som väntar.

 9. En historia med ett slut som fick mig att vilja läsa...
  Sealc (Lidingö), 1 juni 2013

  En historia med ett slut som fick mig att vilja läsa om boken bums! Men det finns ju en fortsättning...

 10. En olidligt spännande bladvändare. Livsfarlig...
  An1, 22 maj 2013

  En olidligt spännande bladvändare. Livsfarlig kvällsläsning som riskerar sömnproblem på flera sätt! Dessutom var det helt omöjligt att lista ut slutet.

 11. Det fördolda
  Bokälskaren, 5 mars 2012

  16-årige Roger anmäls försvunnen av sin mamma. Västeråspolisen tror att han rymt till Stockholm för att roa sig, och det är en av anledningarna till att ingenting alls händer i utredningen på tre hela dagar. Sedan hittas Roger, mördad och dumpad i ett kärr utanför staden- med hjärtat utskuret. Polischefen i Västerår inser att ingen tid är att förlora, och kallar in Riksmordkommisionen med Torkel Höglund i spetsen.

  Av en ren slump befinner sig Sebastian Bergman, psykolog och före dett... Läs hela recensionen

 12. Underbar duo-debut - sträckläste boken!
  Diana, 29 juni 2011

  Blev mycket nöjd med boken och ser fram emot efterföljare från samma författarpar. Krimroman med bra svenska, det märks att det är grundspråket.

  Huvudkaraktären Sebastian, en egocentrisk okänslig psykolog, gestaltas klockrent och jag njöt av att ta del av hans och de övriga karaktärernas tankar och handlingar i jakten på mördaren.
  Slutet var inte helt lätt att gissa - brabra!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna