Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Göran och Yogi (del 1)
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2012-08-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789113038025
Vanliga sökord
dehlis
Delhis vackraste händer (pocket)

Delhis vackraste händer

(175 röster)  |  Läs 22 recensioner
Pocket Svenska, 2012-08-06
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Göran Borg inte surfar på en blogg för fotbollsnördar tänker han på sin exfru Mia. Karriären har gått i stå, hårfästet klättrar målmedvetet uppåt och byxlinningen spänner över magen. Sina vuxna barn träffar han bara sporadiskt och nu lär det dröja ett tag till, eftersom de ska på semester till Thailand med sin mamma och hennes nye, välbärgade man. När ett tröstlöst vinterregn vräker ner över Malmö och Göran Borg är på väg till det enahanda jobbet på informationsföretaget undrar han om livet kan bli så mycket tristare. Det kan det.

Han kan till exempel få sparken, luras iväg på en charterresa till Indien, drabbas av galopperande turistdiarré och lämnas ensam att dö på ett sjabbigt hotellrum i Jaipur.
Men så knackar det på dörren och in stiger Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad. En indisk textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får uttrycka det själv. Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa till Indiens myllrande huvudstad New Delhi.

Delhis vackraste händer är en lika rolig som drabbande bok om hur det överrumplande mötet med Indien och med den oväntade kärleken tvingar en bitter medelålders man att omvärdera både sig själv och sin syn på andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Delhis vackraste händer
 2. +
 3. Dimma över Darjeeling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dimma över Darjeeling av Mikael Bergstrand (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Delhis vackraste händer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul bok
  - (Göteborg), 13 april 2018

  Kul bok men som ändå innehöll allvarligheter och visdom. Extra kul var Yogis härligt målande sätt att prata, och hans livsfilosofier.

 2. Smårolig läsning
  britt welinder, 14 januari 2017

  Jag tyckte om boken. Intressant att läsa om Indien och deras traditioner m m. Författaren har en härlig humor. Jag har också läst Mikael Bergstrands två andra böcker som berör Indien, nämligen "Dimma över Darjeeling och "Gurun i Pomonadalen". Kan rekommenderas. Mycket trevlig läsning.

 3. Härlig läsning

  Underbart rolig bok. Skrattar och bara älskade denna bok. Bra skrivet och gör så att man inte kan släppa den ifrån sig. Skriver så att man känner att man är i Indien.

 4. En härlig bok! Läs den!
  Margit, 12 april 2015

  Jag blev mycket positivt överraskad - en lärorik och rolig bok om Indien. Björn Granath är en fantastisk uppläsare som inte gör det hela sämre precis... Jag har rekommenderat boken till alla mina läsande vänner.

 5. En underbar "feel good" historia.
  falken (Göteborg), 30 mars 2015

  Från det regnigt, ödsliga grå och trista livet i Malmö till det doftande (stinkande), myllrande, överbefolkade Indien (speciellt Dehli) får vi följa med Göran Borg, desillusionerad medelålders, frånskild journalist och hans indiske vapenslagare Yogendra Sing. En textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får säga det själv.

  Och det är just det han berättar och delar med sig av. Sin livsfilosofi, som är så underbart livsbejakande; Allt han säger får både Göran och... Läs hela recensionen

 6. Feelgood
  Birgitta Stiefler, 6 oktober 2014

  En välskriven humoristisk bok om en människa mitt i livet som väljer en ny väg. Något fler borde våga så jag rekommenderar alla som tvekar att läsa denna boken innan ni tar ett beslut.

 7. Riktig "feelgood-bok" !
  Sivan, 6 augusti 2014

  Härlig bok, skriven med både hjärta och humor.
  Många situationer som känns igen, relationer, kompisproblem osv.
  Rekommenderas verkligen !

  Skall du läsa EN enda bok i år - läs den här!

 8. Härlig bok
  Suss, 31 juli 2014

  Det tog mig 2 år innan jag läste boken pga av en helt felaktig recension i Sydsvenskan där man talade ner boken. Jag tycker att det är en härlig bok och håller helt med recensionen här --> http://metarecension.com/2014/07/31/delhis-vackraste-hander-recension-i-sydsvenskan/

  =))

  Trevlig läsning och glöm inte att läsa uppföljaren till "Delhis vackraste händer"!

 9. Rekommenderar varmt
  Fiag, 23 juli 2014

  Mellan 4 och 5 stjärnor. Så välskriven, underhållande, tänkvärd och givande. Samtidigt som den är fantastiskt rolig. Bra driv i boken och blir aldrig tråkig. Längtar efter att läsa fortsättningen, som jag vet finns.

 10. Filosofisk äventyrsbok
  Inger Carlsson, 9 juni 2014

  Rolig oförutsägbar handling med tänkvärda perspektiv och ett varmt och mänskligt budskap. Dessutom ett direkt och kärnfullt språk som gör boken lätt att komma in i och som bär handlingen framåt. En bok att minnas och varmt rekommendera både till folk som deppar och som är intresserade av andra sätt att tänka än sitt eget.

 11. Lättläst underhållning...
  Saffran, 18 april 2014

  Lättläst underhållning om den medelålders Göran och hans resa till Indien.
  Där träffar han Yogi som blir en vän för livet och man får följa med på en omvälvande resa,
  med denna boken har jag varit i Indien och fått känna av alla dofter och värmande kaos.
  En härligt rolig bok och en vän som Yogi behöver vi nog alla ha!
  Jag har också läst fortsättningen Dimma över Darjeeling, även den kanonbra!

  Saffran

 12. Rolig och välskriven !
  Annika Holmlander, 18 februari 2014

  Lättläst och absolut en bladvändare... Rekommenderat den till flera jag känner och har även gett bort den i som present.

 13. En riktigt feel-good bok! tyvärr tog den slut för fort...
  Fresta, 19 december 2013

  En riktigt feel-good bok! tyvärr tog den slut för fort eftersom jag mer eller mindre sträckläste den. Som tur är så finns det en bok till, Dimma över Darjeeling, där man får återförenas med vännerna Göran Borg och Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad. Hoppas på ytterligare en bok.

 14. Jag förväntade mig ingenting av denna bok, bra start...
  Stefan Lundmark, 8 november 2013

  Jag förväntade mig ingenting av denna bok, bra start :) Läste den nyss på semester, efter 50 sidor hamnade den på en solstol i en tropisk storm vilket ledde till att jag fick delikat vända blad i den dyblöta boken resten av boken. Jag är helt lyrisk efter denna härliga feel-good bok, en av de bästa jag läst.

 15. Betyg: 4 av 5. En riktigt härlig feel good-bok!...
  Britt-Marie Kullin, 24 juni 2013

  Betyg: 4 av 5. En riktigt härlig feel good-bok! Charmig, rolig, rörande, gripande, mysig, varm, och lättläst! Rekommenderas verkligen!

 16. Dehlis vackraste händer - en feelgood-bok med lite...
  Lena Borgljung, 18 juni 2013

  Dehlis vackraste händer - en feelgood-bok med lite twist ! Mycket intressant att på ett insiktsfullt och samtidigt spännande vis, få lära sej om det vardagliga, men också kulturella, livet i Indien. En liten kärleksflirt bidrog också till en trevlig berättelse. Man kan absolut avsätta några timmar i hängmattan för denna bok !

 17. Lättläst. Underhållande. Läser den med ett leende på...
  Lasse Nihlén, 29 april 2013

  Lättläst. Underhållande. Läser den med ett leende på läpparna hela vägen. Berättar en hel del om hur det kan bli, när olika kulturer och människosyn möts.

 18. Delhis vackraste händer är en rolig och välskriven bok...
  Susanne Gunneson, 25 april 2013

  Delhis vackraste händer är en rolig och välskriven bok om hur livet tar oväntade vändningar.
  Det handlar också om att våga utmana sig själv i ett annat land och i en annan yrkesroll. Dråplig, rolig och med hög mysfaktor. Gillar!

 19. En rolig lite annorlunda lättsam bok med ny insikt i...
  Linnea Blom, 23 april 2013

  En rolig lite annorlunda lättsam bok med ny insikt i Indiskt liv. Påminner i skannern om "Hundraåringen som gick ut genom fönstret."

 20. Mycket underhållande och rolig, kravlös, bara...
  Wana, 22 april 2013

  Mycket underhållande och rolig, kravlös, bara avstressande. En bok som gör en glad och nöjd med livet! En bok att rekommendera till nestämda personer som behöver uppmuntras.

 21. En bok i klass med "Hundraåringen som gick ut genom...
  Anna Brandt, 12 april 2013

  En bok i klass med "Hundraåringen som gick ut genom ett fönster och försvann". Galet rolig bok, jag skrattade högt. Görans lite tråkiga liv i Malmö ändras drastiskt när han följer med sin kompis till Indien. Det var tänkt att bli en kortare vistelse men allt blir inte alltid som man tänkt sig. Den här boken muntrar upp vardagen.

 22. Medelålderskris och indiska äventyr
  Jenny, 2 januari 2013

  "Delhis vackraste händer" handlar om reklamaren Göran Borg som lever sina dagar i ett regnigt och trist Malmö och medelålderskrisar rejält. Hans liv tvingas av yttre omständigheter till förändring och han följer med en vän till Indien. Efter en skakig början resan blommar Göran upp.

  Har man varit i Malmö och dessutom känner någon som har en medelålderskris känns boken mycket träffsäker. Skildringen av Indien är färgstark och vävs fint ihop med Görans personliga kris och utveckling un... Läs hela recensionen

Visa alla 22 recensioner

Fler böcker av Mikael Bergstrand