Norwegian Wood (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2012-02-17
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Eiko Duke, Yukiko Duke
Originaltitel
Noruwei no mori
Dimensioner
178 x 109 x 24 mm
Vikt
200 g
ISBN
9789113045320
Norwegian Wood (pocket)

Norwegian Wood

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-02-17
63
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När den trettiosjuårige Toru Watanabe hör Beatles-låten "Norwegian Wood" spelas i en sliskig orkesterversion i ett flygplan så är det som om hans huvud sprängs i bitar. Som av en blixt väcks minnet av en kärlek han upplevt i skarven mellan tonår och vuxenhet.

Hon hette Naoko, och var flickvän till en av Torus vänner. När vännen tog sitt liv drev de isär, men när de båda träffas igen av en slump blir han kär och får uppleva en förälskelse som till lika delar är öm, intensiv och omöjlig. Naokos psyke är bräckligt. Hon försvinner till ett vårdhem och Toru bestämmer sig för att vänta, skriva brev och leva för några få korta besök. Samtidigt är han starkt dragen till en studiekamrat, som tydligt visar sitt intresse för honom. Toru lever i förvirring och ensamhet i spänningsfältet mellan dessa kvinnor.

Norwegian Wood är en kärlekshistoria som är intensiv på ett lågmält sätt, på en gång erotisk och oskuldsfull, lika självklar och komplicerad som kärleken själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Norwegian Wood. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar läsning!
  Sofia, 12 maj 2014

  Vet inte om det är Haruki Murakamis sätt att skriva eller hur han lyckats fånga livet som gör detta till en av mina favorit böcker.
  I början undrade jag ifall jag glömt hur man läser svenska eller om den bara var dåligt översatt, men sen så drogs jag med och detta blev en del av charmen i boken. Norwegian Wood hanterar väldigt meningsfulla och djupa delar av livet och man kan känna igen sig i flera av karaktärerna, det finns någon för alla.

  Den är inte svårläst men den kräver en del mental bearbetning. Rekommenderar den starkt!

 2. Melankolisk
  hentai, 30 oktober 2012

  Haruki Murakami är en mästare. Många av hans verk gränsar till det lätt surrealistiska eller till och med absurda; men Norwegian Wood är i mångt och mycket en till synes enkel kärlekshistoria, om än tragisk.

  Det är en berättelse om kärlek, förtvivlan och smärtsam förlust. Samtidigt finns där ett ljus, ett hopp om att efter den djupaste smärta och förtvivlan kommer ljuset åter och kärleken finns kvar.

  Jag har läst den, läst den igen och kommer att läsa den fler gånger. Den tå... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Norwegian Wood