Flickan från ingenstans (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Passagetrilogin (del 1)
Antal sidor
918
Utgivningsdatum
2012-08-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jimmy Hofsö
Originaltitel
The Passage
Dimensioner
178 x 110 x 60 mm
Vikt
462 g
SAB
Hce,839.7
ISBN
9789113045474
Flickan från ingenstans (pocket)

Flickan från ingenstans

(42 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-08-06

Slutsåld

Det otänkbara inträffar: Ett topphemligt amerikanskt militärexperiment går fel och ett livsfarligt virus sprider sig ohämmat. Katastrofen är ett faktum och snart har världen för alltid förändrats. Allt som återstår för de chockade överlevarna är en kamp för tillvaron som präglas av rädsla för mörkret, för döden och för ett öde värre än så.

I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FBI-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som lyckades rymma från militärbasen strax innan det fruktansvärda hände. Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta bara början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymt, mot tiden och platsen där hon måste avsluta det som aldrig borde ha påbörjats.

Justin Cronin har med Flickan från ingenstans skapat en mycket speciell spänningsroman som närmast kan jämföras med Stephen Kings Pestens tid och Cormac McCarthys Vägen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Flickan från ingenstans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värsta läsäventyret
  Izabela Cleopatra Horn, 12 december 2023

  Helt fantastisk bok som jag blev fast i efter första sidan.
  En handling med flera spännande karaktärer som var viktiga för handlingen. Självaste handlingen var oförutsägbar även om man ibland trodde att man viste var det var på väg så visade sig att det inte stämde. En ruskig bok med målande beskrivningar, stundviscfick den att tänka på serien walking dead men här handlar det inte om Zombie utan något helt annat människor förvandlas till .
  Flickan från ingenstans är första boken iven... Läs hela recensionen

 2. Välskriven post-apokalypotisk bok.
  Christoffer Rockstroh, 30 juni 2015

  Detta är verkligen en välskriven och välgenomtänkt bok.

  Från första till sista sidan så kämpar man för att orka att läsa lite till, lite till. Sömn, jobb och allting vardagligt blir lidande med denna bok, man vill verkligen veta vad som händer näst!

  Justin Cronin har ett berättande språk som berättar detaljer, känslor och händelser väldigt väl.

 3. Toppen
  Nettan, 27 maj 2015

  Slukade nästa bok direkt efter denna, svårt att lägga den ifrån sig. Gillar man fiction är detta en toppenbok. Kan varmt rekommendera denna.

 4. Läs!
  Jochen Bele, 3 september 2014

  Bästa bok jag läst. Har aldrig blivit så berörd tidigare.
  Jag tror filmen/filmerna kommer att bli helt otroliga!
  Läs boken nu!

 5. Mörk och otäck.
  Frasse, 27 juni 2014

  Fick tips om boken på TV. Brukar sällan lockas men i det här fallet blev jag nyfiken. Tillhör inte en genre jag vanligtvis läser men måste säga att den grep mig ganska omgående. Det är ingen lättläst bok och och man måste "hänga med i svängarna". Jag gillar den ingående beskrivningen av karaktärerna och miljön och det är verkligen svårt att lägga den ifrån sig.

  Vanligtvis läser jag verklighetsberättelser men måste säga att den här boken blev en liten pärla i samlingen. Det är säkert... Läs hela recensionen

 6. Deprimerande syn i SF
  Rebecca B (Bergsslagen), 4 maj 2014

  För mig personligen tyckte jag den var både stötande vad gäller kvinnosynen och att slutet lämnade många obesvarade frågor olösta.

 7. Spännande, bra språk; hemska drömmar och mystiska...
  Björn, 15 november 2013

  Spännande, bra språk; hemska drömmar och mystiska livsöden. En stund in i boken kommer berättelsens kärna smygande på en och tar ett halstag om en - och då är detta bara den första boken.

 8. Utan att ens kunna beskriva varför är detta det bästa...
  Moa (Eskilstuna), 29 september 2013

  Utan att ens kunna beskriva varför är detta det bästa jag har läst, och jag har läst ganska mycket. Om du ska läsa en enda bok, läs den här.

 9. Bra historia som börjar bra, de första 200 sidorna....
  Mats, 20 juli 2013

  Bra historia som börjar bra, de första 200 sidorna. Sedan händer något, det kommer vad som för mig verkar vara en helt annan historia, mycket segare historia, det är som att ta sig igenom lervälling. Jag gav upp efter 536 sidor då jag hoppats under en längre tid att boken från den första delen skulle återvända.

  Om någon kan tipsa om var jag ska återuppta berättelsen så skriv gärna det. Första delen får 5 i betyg, mitten får 1.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Justin Cronin