Glöd : mat med mening (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2013-05-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Fond, Magnus (foto)
Dimensioner
270 x 200 x 20 mm
Vikt
931 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789113047195
Glöd : mat med mening (inbunden)

Glöd : mat med mening

Inbunden Svenska, 2013-05-02

Slutsåld

En bok full av matinspiration, recept och möten med människor från Kenya, Guatemala, Vietnam och Balkan. Finns det något bättre sätt att lära känna en kultur och ett lands befolkning än att införskaffa, tillreda, laga och äta den lokala maten tillsammans med de lokala invånarna?

Köksprofilen Sara Begner har på sina resor världen över mött och samtalat med kvinnor om deras levnadsvillkor, men också kommit dem nära på allra bästa sätt. Hon har blivit inbjuden i deras kök och lagat mat tillsammans med dem, talat om livets vedermödor och glädjeämnen, och njutit av den fantastiskt goda maten. Det går att laga fantastiska rätter även under enkla omständigheter!

Boken innehåller unika och färgsprakande resereportagebilder och matbilder från fyra världsdelar. Recepten är anpassade för svenska förhållanden. Alla ingredienser går att införskaffa i välsorterade matbutiker och fungerar till såväl vardag som fest. Vad sägs om thailändska dumplings till middag och rispudding med citrongräsmarinerad frukt till efterrätt, eller en mustig kenyansk kaffekokt lammgryta, som rundas av med en mango- och kokossockerkaka?

Här finns massor med idéer för dig som behöver nya matfavoriter och vill kittla smaklökarna med underbara smakkombinationer, dessutom är rätterna enkla att laga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Glöd : mat med mening