Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Femtio nyanser (del 1)
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2012-09-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jimmy Hofsö
Originaltitel
Fifty shades of grey
Dimensioner
206 x 138 x 31 mm
Vikt
574 g
SAB
Hce
ISBN
9789113047287
Vanliga sökord
av grått fem fyra femtionyanser
Femtio nyanser av honom (häftad)

Femtio nyanser av honom

(376 röster)  |  Läs 99 recensioner
Häftad Svenska, 2012-09-12
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande.

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken.

"Utan tvivel kommer kvinnor att diskutera den under år framöver." The Telegraph
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Femtio nyanser av honom
 2. +
 3. Mörkare : femtio nyanser av mörker enligt Christian

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkare : femtio nyanser av mörker enligt Chris... av E L James (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 99 recensioner av Femtio nyanser av honom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jatack Mr Grey
  Ninni, 22 juni 2015

  Jag har aldrig fångats så otroligt i böcker. Läser mycket och alltid men de här kan jag bara inte släppa. Känns jobbigt att sova, känns jobbigt att jobba, vill bara vara med Mr Grey och Miss Steel.

 2. Avslöjande och befriande läsning
  Lovisa, 21 april 2015

  På gränsen till tantsnusk, men rekommenderas till sk döda förhållanden.
  På något vis också en hämningslösare för den mogna generationen.

 3. Förtrollad!
  zara , 16 mars 2015

  Jag har verkligen fastnat i dessa böcker och är helt tagen! Aldrig läst en sådan väldetaljerad bok, som ändå inte blir tråkig! så nöjd.

 4. Tjatig
  Annelie, 14 mars 2015

  Herregud. Tjatigare får man leta efter. De övriga 2 böckerna hoppar jag nog över. Orkar knappt tänka mej att lyssna färdigt på denna.

 5. Inget litterärt mästerverk
  Therese S, 5 mars 2015

  Detta är visserligen en bra handling och man blir sugen på att se den som film. Jag tycker den svenska översättningen är tråkig dessvärre. Man vill ändå veta vad som skall hända mellan Christian Grey och Anastasia.

 6. fantastisk bok
  paula johansson, 20 augusti 2014

  Detta är den mest fantastiska bok jag någonsin har läst!! Det går inte att lägga ifrån sej boken, man sträckläser den . Författaren är så fantastisk att beskriva i detalj känslorna mellan två personer, hela registret utav kärleken . Hur två helt olika människor kan mötas och den erotiska laddningen är så stor!! Jag rekommenderar män som kvinnor att läsa denna bok!!

 7. Eggande
  Kellisflickan, 18 juli 2014

  En fantastisk bok där fantasierna får vandra iväg av sig själv. Om man ser över det erotiska i boken så är det en fin början på en kärlekshistoria!

 8. Twilight med snuskiga ord
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  Denna bok borde hetat 50 nyanser av brunt. För det är ren sk*t.

  En pinsamt dåligt skriven historia som är tagen från Twillight fiktionen, om en naiv oskuld som av någon anledning går med på att vara sexslav till en man hon inte känner.
  Bortsett från Twillight, är figurerna, och karaktärsnamnet direkt stulna från filmen "Secretary" (2002) och resterande manus från Miranda Lee's "Black Opal" serie (1994). Bägge är att rekomendera framför detta som endast borde användas till dasspap... Läs hela recensionen

 9. inte vad jag hade förväntat mig
  Margareta Olsson, 26 april 2014

  Men en viss förväntan började läsa denna bok och upptäckte snart att den inte var vad jag tänkt mig. Överdrivna karaktärer som inte griper tag i mig alls. Christian är ju förvisso en som man vill känna mer på djupet, men karaktären utvecklas kanske i senare böcker. Sexscenerna känns ganska snart enahanda och tjatiga även om författarinnan verkar lägga sig vinn om att variera ordvalen . Jag kände det som att jag hastade igenom boken för att snabbt bli av med den. Är visserligen lite nyfiken ... Läs hela recensionen

 10. Femtio nyanser av honom
  Ulla Monika Nordlöf, 21 april 2014

  Det är maken som har läst den. Jag har inte hunnit än.
  Han förundras över hur fantasin kan flöda hos författaren.
  Sant eller falskt, men hur alla tankar och fantasier kan bli en underhållande roman.
  Tjejporr är ett annat uttryck jag hört av honom.
  Måste ha varit fängslande för han har sträckläst dom två första titlarna.
  Jag har ej ännu beställt bok nummer 3. Får se när det blir av.
  Maken tyckte att böckerna var dyra men det är jag som har betalat.
  Vänliga hälsningar

 11. tyst i klassen
  Ing-Britt, 24 mars 2014

  Var de sämsta bok jag någonsin har läst totalt platt....och det ska vara Ranelid det blir absolut
  noll poäng noll noll poäng

 12. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 februari 2014

  Ja, nu har jag också läst den! ;-)

  Jag kunde ju inte låta bli, efter allt jag har hört och läst om trilogin "Femtio nyanser". Extra roligt är det ju med böcker som läsarna tycker så olika om. Om man tittar på betygen på Boktipset till exempel, så är den betygssatt av cirka ettusen personer. Och betygen är nästan jämt fördelade med cirka tvåhundra på varje betyg från ett till fem.

  Och vad tyckte jag då?

  Ja, av mig får den 3,5 i betyg. Jag tyckte boken var mycket bra... Läs hela recensionen

 13. Beställd för min frus räkning. Jag fann den tröttsam....
  leif persson, 21 januari 2014

  Beställd för min frus räkning. Jag fann den tröttsam. Bläddrade lite och ögnade bara igenom texten, så kallad kursiv läsning

 14. Beroendeframkallande bok, man kunde inte lägga ifrån...
  Melinda Incze, 1 januari 2014

  Beroendeframkallande bok, man kunde inte lägga ifrån sig den. Är glad för att det finns fortsättning på den. Rekommenderas varmt!

 15. Bland det absolut SÄMSTA jag läst. Handlingen känns...
  Vemla, 16 december 2013

  Bland det absolut SÄMSTA jag läst. Handlingen känns såå långsökt och inte det minsta trovärdig. Karaktärerna är platta, stereotypa och när de för 711:e gången säger/gör exakt samma sak vill jag bara gråta. Tog mig igenom den här boken med möda men ser ingen mening med att ens försöka läsa resten av serien...Så fruktansvärt dåligt, och sexet som ska vara bokens stora fokus och anledningen till att många läser den är inte ens lite upphetsande. Vill man läsa "snusk" rekommenderar jag istället något av Simona Arhnstedt eller Sylvia Day.

 16. Herregud! Det var som att läsa en 13-årig tjejs...
  Polarn, 10 december 2013

  Herregud! Det var som att läsa en 13-årig tjejs dagdröm. "Åh! Han är så snygg och rik och charmig och omtyckt och svår och han kan ALLT och ger mig ALLT och jag är det som får honom att vilja leva och det får mig att känna mig så otroligt speciell fast jag egentligen inte är något särskilt alls." Och så lite S&M på det. Men sen finns det ett spänningsmoment som driver boken framåt och faktiskt får en att vilja läsa vidare. Men på det hela taget - en ganska tröttsam floskelbok.

 17. Fullständigt beroendeframkallande! Väldigt erotisk,...
  Cecilia , 22 november 2013

  Fullständigt beroendeframkallande! Väldigt erotisk, men även otroligt romantisk berättelse! En klassisk kärleksberättelse i grund och botten, men med en psykologisk tvist. Kanske kan man fundera över det sexuella budskapet till unga kvinnor, men den visar även att vi kvinnor inte skall vara rädda för våra sexuella lustar och våga ta dem i besittning. När man läst första delen finns det inget val, man måste läsa de övriga delarna också!

 18. Borde finnas fler böcker som denna! Läst trilogin och...
  Linda , 30 oktober 2013

  Borde finnas fler böcker som denna! Läst trilogin och vill ha mer! Har du inte läst denna MÅSTE du göra det!!!

 19. Överskattad i alla recensioner jag läst! En upprepning...

  Överskattad i alla recensioner jag läst! En upprepning av händelser som alla är banala, barnsliga och beskriver stereotypa könsroller med en ung flicka utan sexuella erfarenheter och en man med pengar, makt och psykopatdrag. Det är bra att man som bokförlag lyfter att det finns kvinnlig sexualitet i övrigt var boken dålig, mycket dålig!

 20. Jag förstår varför folk kanske tycker mindre bra om...
  sophia , 18 oktober 2013

  Jag förstår varför folk kanske tycker mindre bra om den, eller kanske tycker att den är väldigt dålig. Hon använder sig av ett väldigt speciellt sätt att skriva för det första, detta föll mig inte alls i smaken från början men allt efter jag läste destu mer gillade jag hur hon fick mig att fängslas i varje litet ord.

  Lite mycket sex? Ja, detta är enda anledningen till varför boken inte får en hel femma utav mig, men åandra sidan, vem gillar inte sex?

  Jag tror det är en sma... Läs hela recensionen

 21. Tyvärr måste jag säga att denna serie bara är skräp....
  Margareta Johansson, 8 oktober 2013

  Tyvärr måste jag säga att denna serie bara är skräp. Böckerna glorifierar sexuella övergrepp och det är helt förkastligt. Möjligtvis kan jag sträcka mig till att denna tredje bok är mindre dålig än de andra två.

 22. Oj här kom vi alla väntat på men inte riktigt vågar...
  My, 8 oktober 2013

  Oj här kom vi alla väntat på men inte riktigt vågar nämna! Här blev det vi drömmer, funderar över mer på tapeten. Här kommer orden serverade. Var går gränsen för vad som är "normalt"? Inte bara en roman. Den får oss att fundera över det mest nära vi har- sex .Vad är bra och för vem? Vad kan ge oss mer på djupet och vad kan tära på oss? Vad är givande och vårt verkliga behov?

 23. Nej, inget för mej, men av nyfikenhet började jag med...
  Molina, 3 oktober 2013

  Nej, inget för mej, men av nyfikenhet började jag med 50 nyanser av honom eftersom ALLA pratade och pratar om boken. Själva storyn är väl helt ok men tycker att så mycket är väldigt överdrivet. Kan inte tycka som många recensenter att det är förnedring, Tjejen njuter av rollspelet, så det är då ok. Men som sagt, jag blev besviken. Men det får stå för mej.

 24. Värre skräp har jag aldrig läst, och jag har läst...
  My, 2 oktober 2013

  Värre skräp har jag aldrig läst, och jag har läst mycket och brett i många år... Min 25-åriga dotter orkade inte ens genom den. Korkat, utan minsta finess!

 25. Jag orkade bara ca 100 sidor. Kan inte förstå att...
  Margareta (Malin) Lindh, 26 september 2013

  Jag orkade bara ca 100 sidor. Kan inte förstå att dessa böcker har blivit så omtalade och sålda. Är det så lockande att läsa om sex?

 26. En spännande, erotisk bok som dock kändes lite...
  Elisabeth , 24 september 2013

  En spännande, erotisk bok som dock kändes lite otrolig... Ser fram emot att läsa de andra böckerna i serien. En ovanlig bok.

 27. Mycket spännande att läsa och jag läser i varje gång...
  Roland Nyberg, 6 september 2013

  Mycket spännande att läsa och jag läser i varje gång tyckte kul att läsa. Mkt bra spännande bok.

 28. Bottennapp! Bland det absolut sämsta jag någosin läst....
  Gunnar Groth, 3 september 2013

  Bottennapp! Bland det absolut sämsta jag någosin läst. Borde anat ugglor i mossen då den varit så omskriven. Det verkar vara sex- och matböcker som är inne nu.....

 29. En helt fantastisk bok, kunde ej sluta att läsa. En...
  Thi van Pettersson, 3 september 2013

  En helt fantastisk bok, kunde ej sluta att läsa. En aning tjatig om allt sex annars är boken helt underbart.

 30. Älskade denna bok! Kunde i te lägga ifrån mig boken....
  Tania Rahimi, 29 augusti 2013

  Älskade denna bok! Kunde i te lägga ifrån mig boken. Tycker alla unga tjejer borde läsa den. Bästa boken jag har läst.

 31. Tycker att denna bok egentligen inte hade någon...
  sanp, 29 augusti 2013

  Tycker att denna bok egentligen inte hade någon handling om man inte tycker om att läsa ren porr för det var vad boken handlade om. 90 % av boken bestod av utförliga beskrivningar om vad dom gjorde sexuellt.

 32. Som om en 12-årig flicka skrivit, dåligt språk, tjat...
  Ewa Arvidsson, 27 augusti 2013

  Som om en 12-årig flicka skrivit, dåligt språk, tjat om "åh vad han är snygg", "åh vad jag är fumlig och rodnar hela tiden". Märkligt att en sån dålig bok kan sälja så bra, bedrövligt.

 33. Alla pratade om dessa böcker på arbetet. Blev då sugen...
  christina nordström, 23 augusti 2013

  Alla pratade om dessa böcker på arbetet. Blev då sugen att läsa den första i serien. Var så bra att jag var tvungen att köpa dom andra två som sträcklästes.

 34. Bästa boken på lääääänge! Den innehåller så mycket -...
  Zabina, 22 augusti 2013

  Bästa boken på lääääänge!
  Den innehåller så mycket - spänning, romantik, erotik, maktspel, psykologi...
  Fullkomligt älskar båda huvudpersonerna, de är skildrade på ett mycket bra sätt. Man får verkligen lära känna dom. Jag gillar även det faktum att boken (böckerna) har skapat en öppenhet kring sex, äntligen vågar fler kvinnor tala mer öppet om ämnet.

 35. Över förväntan!!! Mycket läsvärd bok. Spännande från...
  Josefin Obrien, 22 augusti 2013

  Över förväntan!!! Mycket läsvärd bok. Spännande från start till slut, fint skriven och helt fantastisk historia! Väldigt läsvärd! Kommer läsa uppföljarna!

 36. Boken är bra, men tycker att den är överreklamerad....
  Jenna, 15 augusti 2013

  Boken är bra, men tycker att den är överreklamerad. Handlingen är bra men helt ärligt blir man mot slutet väldigt uttråkad på den överdetaljerade beskrivningen av deras sex. Handlingen som är bra "försvinner" lite pga. just detta. Kom på mig själv med att bläddra fram flera sidor i taget eftersom jag blev uttråkad av de detaljerade beskrivningarna.

 37. Uselt. Orkade inte läsa klart. Efter tionde gången när...
  Cecilia Sjoberg, 11 augusti 2013

  Uselt. Orkade inte läsa klart. Efter tionde gången när han blir upphetsad av att hon biter sig i underläppen känns det lite väl Starlet fast sämre och med fler upprepningar.

 38. Gillar man inte att läsa om erotik kanske man bör...

  Gillar man inte att läsa om erotik kanske man bör välja en annan bok, vad gäller kvinno-kränkning/förnedring eller liknande så kan jag inte hålla med dom som tycker det..jag uppfattade det som längtan, nyfikenhet och egen vilja! Boken handlar ju inte bara om sex, tyckte den va spännande ,å man påverkas verkligen av alla känslor som beskrivs! Verkar som att många fått snurr på sexlivet under tiden som dom läst böckerna! :) har 2 vänner som tom blivit gravida! (kanske tack vare denna bok ;) ... Läs hela recensionen

 39. Jag har läst alla tre böckerna och måste säga att det...
  Matina , 30 juli 2013

  Jag har läst alla tre böckerna och måste säga att det blir bättre och bättre. Tycker den för med sig tankar att diskutera kring!!

 40. Visst kan litterär porr vara trevligt och sätta igång...
  Anki, 24 juli 2013

  Visst kan litterär porr vara trevligt och sätta igång fantasier, men den här boken är så förutsägbar. Självklart ska den unga, oskyldiga Ana "rädda" den i barndomen skadade Christian och lära honom att älska på riktigt. Frågan är bara hur undergiven hon behöver vara och hur mycket stryk hon ska behöva få på vägen. Skickar så många olyckliga signaler till unga o oerfarna kvinnor. Finns tillräckligt många kuvade o slagna utan denna romantiserade skildring av en störd man. Kommer inte läsa del 2 o 3.

 41. Efter all hysteri kring boken så hänger jag med å...
  Emilia P, 23 juli 2013

  Efter all hysteri kring boken så hänger jag med å noterna. Bilden av Mr Grey i mitt huvud är fantastisk och jag kunde inte sluta läsa när jag väl börjat. Jag ville bara veta mer om vad som skulle hända härnäst. Det har ju varit väldigt mycket diskussioner kring tvånget och dominansen i boken och hur kvinnoförnedrande det är, men min uppfattning är en helt annan. Helt enkelt tändande på ett lite ovant sätt :)

 42. Boken är helt okej, har några roliga inslag och det är...
  Terese , 22 juli 2013

  Boken är helt okej, har några roliga inslag och det är spännande att följa deras "förhållande" men med tanke på alla lovord som boken fått är jag nog ändå något besviken. Boken är okej och läsvärd, men inte mer än så.

 43. Blev väldigt besviken. Dåligt språk och inte någon bra...
  Jenni Persson, 19 juli 2013

  Blev väldigt besviken. Dåligt språk och inte någon bra handling. Hade höga förväntningar men den uppfyllde verkligen inte dessa alls

 44. Denna fascinerande historia går varm bland oss tjejer...
  Josefin, 8 juli 2013

  Denna fascinerande historia går varm bland oss tjejer på jobbet, en jättebra bok som jag rekommenderar till alla! En ny värld faktiskt, för oss vanliga svenssons.

 45. En helt Oväntad, fängslande och gripande skildring av...
  Linda Birgersson, 8 juli 2013

  En helt Oväntad, fängslande och gripande skildring av två människors öde.
  Har du väl börjat läsa, kan du inte sluta, du vill bara veta mer...

 46. Dem bästa böckerna jag har läst på länge!!! Har läst...
  Petra Karlsson, 2 juli 2013

  Dem bästa böckerna jag har läst på länge!!!
  Har läst om dem flera gånger redan och kan fortfarande inte släppa dem!!

 47. Bra beskrivning och känsloförmedling men kanske lite...

  Bra beskrivning och känsloförmedling men kanske lite utdraget. Men ville inte sluta läsa. Både upphetsande och skrämmande. Språket är målande och beskrivande i minsta detalj.

 48. En bok som fick mig till att vakna till liv, den...
  Lisa, 23 juni 2013

  En bok som fick mig till att vakna till liv, den fångade mig, öppnade nya sinnen som jag trodde var begravda sedan länge. Jag har bara gott att säga om dessa böcker, man måste ha ett öppet sinne och inte ha förutfattade meningar, läs boken, ni kommer inte att ångra er.

 49. Blev förargad först på henne sedan på honom. Typiskt...
  Eva Persson, 17 juni 2013

  Blev förargad först på henne sedan på honom. Typiskt amerikansk moralism. Överreklamerad.
  Lite lånsamt berättad och lite för detaljrik i mycket.

 50. Kändes lite tomt när den 3:e boken var slutläst....
  Eva Wockatz, 10 juni 2013

  Kändes lite tomt när den 3:e boken var slutläst. Skulle gärna vilja följa hur Mr Grey klarar av att fostra sina barn. Och hur Anastasia klarar av att ha en man, som i mycket är ett barn.

 51. Förstår inte hur kom det sig att en sådan kiosk...
  Zamigo, 30 maj 2013

  Förstår inte hur kom det sig att en sådan kiosk litteratur blir bäst säljande!!!! Dåligt språk och mycket förutsägbar handlingar! Synd att jag har köpt föste delarna! De ligger och samlar damm i bokhyllan!

 52. Denna bok fängslade mig på ett sätt jag aldrig kunde...
  Marie-Louise Nilsson, 29 maj 2013

  Denna bok fängslade mig på ett sätt jag aldrig kunde ana......den berörde på ett mycket speciellt sätt!!! Bäst i trilogin!!

 53. Gud så toppen bra böcker alla tre har något så man...
  gunilla henriksson, 27 maj 2013

  Gud så toppen bra böcker alla tre har något så man måste ju bara läsa dem alla tre.

 54. Redan några sidor in i boken var jag fast- och sedan...
  Evelina , 20 maj 2013

  Redan några sidor in i boken var jag fast- och sedan läste jag ut den på nolltid.
  En del säger att författaren skriver uselt, men jag fullkomligt älskar författarens sätt att skriva. Historien är spännande och jag var hela tiden spänd på vad som skulle hända härnäst.
  Jag gillar hur författaren har beskrivit Anas tankar som "det undermedvetna" och lusten som "min inre gudinna". Rekommenderar alla att läsa den!

 55. En minst sagt erotisk bok som ibland tenderar att bli...
  "Bokmalen", 16 maj 2013

  En minst sagt erotisk bok som ibland tenderar att bli lite "to much". Kan sakna lite romantik mellan varven men boken slutar lite oväntat vilket gör att man vill läsa fortsättningen.

 56. Alltså, wow. Jättebra. Väl värd pengarna. Helt...
  Ica, 8 maj 2013

  Alltså, wow. Jättebra. Väl värd pengarna. Helt omöjligt att lägga ner när man väl börjat läsa. Kan verkligen rekommenderas! Köp den idag, nu. :-)

 57. Har inte hunnit läsa mer än hälften och är lite...
  Barre, 3 maj 2013

  Har inte hunnit läsa mer än hälften och är lite nyfiken på vad som ska hända. Den har inte fångat mig ännu, trots alla rosor som skrivits om serien. Har alla tre böckerna, så med tiden blir de väl lästa allihop. - Kanske!

 58. En annorlunda bok som man inte vet hur ska sluta....
  Christina Stjerna, 1 maj 2013

  En annorlunda bok som man inte vet hur ska sluta. Spännande och verkligen udda, man kan bara inte sluta läsa den.

 59. Jag ögnade igenom "Mitt livs novell" ibland när jag...
  Per Bjurling, 29 april 2013

  Jag ögnade igenom "Mitt livs novell" ibland när jag var ung på 60-talet.
  Det var ganska torftig underhållning.
  Den här påminner mig om den tiden.
  Orkade inte läsa boken till slut.

 60. En hemskt tragisk berättelse, endast upplyft av de...
  Birgitta Johansson, 11 april 2013

  En hemskt tragisk berättelse, endast upplyft av de helt underbara mailkonversationerna mellan huvudrollerna, de gav mer krydda åt det hela än allt det sexuella!

 61. En helt fantastisk, fängslande & beroendeframkallande...
  Petra Birgitta , 11 april 2013

  En helt fantastisk, fängslande & beroendeframkallande historia! Har du börjat läsa kan du inte sluta. Läs den!! Du kommer inte ångra dig. Fullkomligt älskar den!!

 62. Inte vad jag hade trott.
  Hanna, 8 april 2013

  Författaren vill att vi ska associera till BDSM, utan att denne verkar ha någon koll på vad BDSM innebär.Sedan målar hon fram en bild av att Christian, eftersom han är känslomässigt förstörd, dras till BDSM och måste räddas från sig själv. I det här fallet kan hans dragning till BDSM vara ett symptom på hans själsliga sår, men trasiga själar har egentligen inget med BDSM och göra, och människor som njuter av det är varken sjuka eller måste räddas. Du sugs in i en historia utan dess like. Men ... Läs hela recensionen

 63. Varför?
  A, 9 mars 2013

  Gång på gång har jag byggt upp kuddberget, riktat läslampan och gosat in mig för att läsa, läsa, läsa. Inte mycket går upp mot en bra bok, eller hur?!? Men, det här är ingen bra bok, inte enligt min åsikt, det här kallar jag rent slöseri av tid!

  Så gräsligt är den väl inte skriven (en sanning med modifikation, jag försöker nog vara lite snäll), det är inte så många fel att det blir oläsbart (nja, det var kanske i snällaste laget... igen). Om åtminstone språket varit bra eller kul sku... Läs hela recensionen

 64. Rekommenderas
  millimysan, 22 februari 2013

  Första delen i trilogin tog mig med storm! Med enorma förväntningar började jag läsa och de uppfylldes faktiskt! En hel del erotik, något som det blir mindre av i de andra två böckerna. Kanske balanserar författaren på gränsen till att det blir för mycket av det goda i sänghalmen, men det håller bra nivå ändå...

 65. Trilogi
  Sofiaml, 6 februari 2013

  Man kan tycka vad man vill om böckerna, men ni som klagat på språket i dem; det heter trilogi och inte triOlogi!

 66. Suverän bok!
  Monica, 27 januari 2013

  Eftersom alla pratat så mycket om boken så köpte jag hela triologin och har nu avslutat denna. En av de bästa böcker jag läst! Det går inte att lägga ifrån sig boken, jag sträckläste den på 2 dagar.
  Många pratar om den förnedring etc som pågår i boken. Jag har en helt annan uppfattning. Jag ser det inte som något tvång, snarare att hon vill göra de saker hon gör, hon har möjlighet att när som helst säga stop. Suverän bok helt klart och jag rekommenderar den varmt! Har nu precis börjat del 2 "Femtio nyanser av mörker".

 67. Så långtråkigt!
  Babsan, 26 januari 2013

  Har nog aldrig läst en sådan ointressant och trist bok! Eftersom det var en säkerligen välmenad present så tvingade jag mig att skumma igenom de flesta sidorna. När det enbart var slippriga sexbeskrivningar gick det bra att snabbt få flera sidor undanstökade och se fram emot att så fort som möjligt komma till sista sidan. För att ha någon behållning av den här boken skall den hamna i braskaminen.

 68. Femtio nyanser av honom
  Gittan, 24 januari 2013

  En bok omöjlig att lägga ifrån. Romantisk och pirrande. Längtar efter bok nummer två som jag ringt och lagt undan. Undrar vilka skådespelare som ska spela huvudperssonerna Ana och Christian i filmdramatiseringen av triologin? Jag har ju min bild av dem! Upplever denna bok på samma kttlande sätt som när jag läste Stig Larssons första triologibok.

 69. Grovt sexuellt våld och medeltida människosyn
  Helena, 29 december 2012

  Håller med tidigare recensent om att den framställer grovt sexuellt våld och psykisk misshandel som normalt. Stark, rik man som vill vara dominant och som vill få sin tjej att skriva på ett kontrakt där hon går med på att vara honom fullständigt undergiven och låta honom bestämma vilka kläder hon ska ha på sig, att hon inte får köpa saker utan att han är med, att hon ska äta det han säger åt henne att äta och att hon går med på hans önskemål om våldsamt och sadistiskt sex. Jag kommer att tänk... Läs hela recensionen

 70. Känner mig lurad!
  JC, 11 december 2012

  Jag har hört mycket bra saker om boken och blev helt bestört över att ingen har talat om hur fruktadsvärt förnedrande boken är. Deras sexuella lekar är en bisak - här handlar det om manipulation och psykisk misshandel. Hon ställer upp på grund av att hon är kär, inte för att hon alltid vill! Jag blev mest förbannad av att läsa.

  Två stjärnor får boken just för att den efter en vecka fortfarande gör mig arg och fyller därför ett annat syfte en sexuell upphetsning!

 71. Skräp
  therese, 11 december 2012

  Man pratar ibland om skräplitteratur - detta är en bok som verkligen är defintionen av skräplitteratur. USEL!!!

 72. Man blir beroende!
  Bippsan, 5 december 2012

  Lättläst & sexig romantik för vuxna. Dialogen är rapp och rolig, sexscenerna uppiggande och berättelsen flyter på. Den kommer aldrig få Nobelbpriset men den kommer läsas av generation efter generation...det tillhör allmänbildningen att läsa den här trilogin. Jag har läst det första två på svenska och trean på engelska, där fick jag extra allmänbildning!
  Mitt tips: är läs dem, ta dig igenom de första 100 sidorna i första boken, sedan läser man i rasande fart- helst - utan avbrott.

 73. Håller inte måttet för mig
  lund, 4 december 2012

  Visst är den spännande och kittlande om man aldrig tidigare våga läsa en novell från en s.k. herrtidning eller liknande

  Men jag undrar om den skulle ha fått samma genomslag om det hade varit en man som skrivit den....? Tveksamt!

  För mig blev detta en stor besvikelse.

 74. WOW!!!
  ams, 29 november 2012

  Läste denna bok på två nätter & såg ut som en fågelholk större delen av tiden! Fantastiskt språk och kittlande innehåll!!
  Uppföljaren ska inhandlas idag!!

 75. Tre nyanser av Twilight
  Elina, 21 november 2012

  Det sägs att författaren har fått inspiration från Twilight serien. Det märks till en viss del på sättet hon har valt att skildra karaktärerna. En klumpig vardaglig tjej (Ana Steel) som aldrig varit förälskad, men en dag träffar hon den mystiske Christian Grey. En man med stor förmögenhet och mycket mystik. Han vill ha henne, hon vill ha honom. Men deras kärlek är farlig för varandra. Men där tar likheterna mellan Twilight och Femtio nyanser av honom slut.
  En otroligt spännande bok som få... Läs hela recensionen

 76. Plågsamt dålig
  Fiddeli, 8 november 2012

  Jag tror detta är den sämsta boken jag läst sedan Grottbjörnens folk, och den hade ju i alla fall ett par medryckande erotiska avsnitt som man lätt hittade i boken då den slog upp sig själv just där om man lade ner den med fel sida upp.

  Denna boken kan inte ens fånga mitt intresse med sina så omtalade erotiska element, utan den enda anledningen jag inte kan sitta still när jag läser den är att det kryper i hela mig av tristess och lite skam å författarinnans vägnar.

  Det bö... Läs hela recensionen

 77. Under ytan
  Lena , 7 november 2012

  På ett sätt är de här nyanserna i böckerna som vilken bok som helst. Det jag älskar i historien är, möjligheten att kärleken kan ändra synvinkel och inriktning, för den som vågar möta just kärleken inom sig själv tillsammans med någon annan. Jag älskar det här för det speglar mitt liv, elektriciteten i mötet med den man jag är attraherad av, förälskad i, och sen upptäcker att jag älskar, rädslan för kärleken och att bli lämnad mitt i all passion och allt, helandet och växandet, gränssättandet... Läs hela recensionen

 78. Pwew, vilken bok!

  Vad skönt med en bok som beskriver sex! Jag satt nästan och rodnade när jag läste den och efteråt funderade jag på om jag skulle berätta att jag läst den för någon. Men sen funderade jag på varför det skulle vara mer ok att läsa detaljerat om hur en människa våldtas och styckas i en deckare/thriller än just sex.. Kan säga att jag mår betydligt bättre av denna boken än att läsa om död och förtvivlan. Ska beställa andra boken redan nu!!

 79. Dåligt skriven Fan-fic
  ML, 31 oktober 2012

  Något som sällan nämns när det talas om denna uppmärksammade bok är att den tillhör kategorin 'Fan-fic'. Den här boken är baserad på otaliga fan-ficnoveller som skrivits av fans till böckerna Twilight. Likheterna mellan Fifty shades of Grey och Twilightserien är outhärdligt påtagliga. Karaktärernas personligheter, familjeförhållanden, platserna, scenerna. Till och med huvudpersonernas leenden och uttryck beskrivs liknande Edward och Bella.

  Vad EL James har gjort är i princip att skri... Läs hela recensionen

 80. Magplask
  Erika, 30 oktober 2012

  Jisses vilken upptrissad bok.

  Jag har läst 175 sidor och sitter inte och rodnar över handlingen utan kommer på mig själv att jag sitter och rullar på ögonen över hur löjligt skriven den här boken är.

  Bitarna där vi som läsare får bekanta oss med den kvinnliga huvudrollens "inre gudinna" och "undermedvetna" som sliter och drar i det stackars flickebarnet åt olika håll får mig att vilja slänga boken i väggen.

  Jag ska kämpa mig igenom boken eftersom jag knappt kan bä... Läs hela recensionen

 81. Överreklamerad
  Cina, 28 oktober 2012

  Förstår inte varför denna bok har blivit så rosad. Finns tusentals på detta tema hon ung, oskuld och oerfaren möter honom; rik, snygg med en mörk sida. Enkelt språk. Kommer inte att rekomendera denna bok till någon men unga tonåringar som drömmer om drömprinsen kanske gillar den.

 82. EL James: Trädmördare
  Che, 27 oktober 2012

  Slöseri med papper. Språket är fattigt och grammatiken dålig: James blandar ihop amerikansk och engelsk kultur/språk i nästan varje kapitel, har vaga begrepp om platserna hon beskriver och en extremt förvrängd syn på BDSM. Det märks att boken är baserad på Twilight (började som fanfiction) för dess språk, handling (avsaknaden av en) och karaktärer är alla dåliga! Ana Steele är som bäst en tjurig barnunge (vars inre gudinna beskrivs i oroande liknelser med barn under sexet) och som sämst, dvs ... Läs hela recensionen

 83. Läsglädje x 1000!
  C, 24 oktober 2012

  Wow, vilken bok, vilken läsglädje! Har aldrig varit med om något liknande. Jag var helt fast från första sidan, sträckläste den och sprang och köpte bok 2 på engelska dagen efter för jag klarar inte av att vänta på den svenska översättningen.
  Ett otroligt driv i historien och man går verligen och tänker på boken så här efteråt. Christian Grey är verkligen en man med femtio nyanser!

 84. Herregud!!
  Micki, 22 oktober 2012

  Jag är en riktig bokälskare, läser det mesta speciellt fantasy, trodde att denna bok lutade åt det hållet, men så va ju inte fallet. Jag skräckläste boken kunde inte lägga den ifrån mig. Denna bok är nog det bästa jag läst, väntar som bara den på bok 2. Jag rekomenderar alla att läsa den

 85. Det sämsta jag läst
  NillaO, 10 oktober 2012

  Blev lurad att köpa denna upphaussade bok eftersom det bestämdes att vi skulle läsa den i vår bokcirkel. Bortkastade pengar! Språket är värre än värsta kiosklitteratur. Vilken ordinär chicklit- bok som helst måste vara ett bättre val än denna! Gäspar mig igenom sidorna och skumläser pliktskyldigt. Inte en enda trovärdig flämtning så långt ögat kan nå.... Personerna är pappersdockor, helt utan förmåga att beröra.

 86. OMG
  amorejulija, 8 oktober 2012

  Innan har jag bara läst biografier, saker som verkligen hänt, där allt som skrivs är sant. men jag ska nog inte låsa mig så i fortsättningen. För detta är den BÄSTA bok jag läst. (klart saker i den är saker som händer IRL men författarinnan är bara världsbäst på att fängsla en i sina ord och uttryck. Det pirrar i kroppen och man sitter och skrattar för sig själv. Man rodnar när personen i boken gör det m.m) Den var slutläst på nån dag och jag kan fortfarande inte få den ur mitt huvud. tänker ... Läs hela recensionen

 87. suverän bok
  annahoj87, 4 oktober 2012

  super sexig,het bok,kunde inte släppa den. Läste ut den på mindre än 1½dag & läste sedan om den en gång till...
  älskar att det var romantik,spänning,sexigt heta sexscener som verkligen sätter igång ens egna tankegångar rejällt :) längtar nu tills jag får triologin på engelska,kunde inte vänta. Måste fortsätta äventyret efter ett sådant slut på boken.

 88. Underbar!!!
  Ninja, 4 oktober 2012

  Femtio nyanser av honom är helt fängslade och underbar bok. Hade svårt att lägga den ifrån mig. Rekommenderar den varmt, du kommer att vilja läsa nästa bok omgående!

 89. Oerhört tråkig
  Alexandryna, 1 oktober 2012

  Boken är rätt tråkig att läsa och redan efter de fem första sidorna kände jag mig lurad av all superlansering jag läst innan och som fått mig att köpa boken.
  Språket är fattigt och allting påminner om en dålig prosa för tonåringar.

 90. Omöjlig...
  Patrick, 29 september 2012

  Boken är mer eller mindre omöjlig att recensera... Språket är uselt, karaktärerna är platta. Sexet rätt taffligt. Å andra sidan, hur långt är någon beredd att gå för att bli älskad? Grey är alldeles för ung för denna typ av böjelse (om han inte har någon form av personlighetsstörning, vilket inte är omöjligt) och jag har svårt att se att en ung kvinna som Steele skulle falla för denna typ av man och hans böjelser. Det verkar dock bara vara han utseende som attraherar...
  Små skojigt är dock "the inner goddess" som är en dialog i dialogen...

 91. Underbart sexig
  Johanna, 28 september 2012

  Har hört mycket om den här boken och var tvungen att köpa den på väg hem från jobbet i onsdag, och när torsdagen var slut var boken slut! Jag måste läsa 2:an men den var ju slut på bokhandeln! Hur ska jag klara mig?!

  "50 nyanser av honom" är en underbar bok, både en kärlekshistoria och erotik, det är inte bara sex utan djupare känslor än så.. Den pirrar i kroppen av varje sida jag läser. Så köp den, köp 2:an också (finns bara på engelska nu) för du kommer vilja fortsätta direkt när den första boken är slut!

 92. Gåshud!
  lillacarro, 26 september 2012

  Detta är på inget vis något språkligt mästerverk (språket är dåligt nyanserat), men i det här fallet kunde jag inte brytt mig mindre! Aldrig, aldrig förr har jag blivit så besatt av en bok att jag inte kunnat tänka på annat än vad jag ska prioritera bort för att hinna läsa vidare (sömnen rök all världens väg!).
  Vissa har kallat "Fifty Shades"-trilogin för "tantsnusk", "mammaporr" och "usel litteratur", men om man ser bortom de detaljerade sexscenerna finns där en ytterst viktig histora om... Läs hela recensionen

 93. En Påminnelse
  Manda, 23 september 2012

  Jag läste boken för ett tag sen och kan hålla med om att sättet den är skriven på kanske inte är det bästa, men annars har jag en punkt som jag ser helt annorlunda på än de flesta andra (uppenbarligen).

  T ex så kommenterade "Sara" att boken verkade vara uppenbart inspirerad av, om inte rätt av tagen, från Stephenie Meyers Twilight. Detta tyckte jag faktiskt var det roligaste med boken. Inte att författaren var totalt fantasilös, utan tvärtom. Det faktum att 50 shades kom till som en... Läs hela recensionen

 94. Underbar!
  Tuss, 22 september 2012

  Bland den bästa bok jag läst! Blev fångad redan på första sidan och var som trollbunden tills jag läst ut boken. Boken innehåller en rad detaljerade sexscener men det är den enormt erotiska stämmningen mellan karaktärerna samt deras kärlekshistoria som sakta växer fram som gör boken så fängslande. Läs och njut...

 95. Mer snusk åt folket!
  www.tessansbokblogg.blogg.se, 21 september 2012

  Detta är en helt fantastisk bok. E L James skriver på ett fängslande och sexigt sätt och jag vill aldrig lägga ifrån mig boken. Jag läste in på natten, jag läste på jobb, jag läste på lunch, jag läste på toa, jag läste på alla möjliga ställen. KÖP DEN!

 96. Fruktansvärt dålig
  Sara Hansson, 20 september 2012

  Det här är en av de mest amatörmässigt skrivna böckerna jag någonsin läst. Språket är enformigt och stapplande och samma uttryck används hela tiden vilket är jätteirriterande. Till en början var det småkul att karaktärerna liknade dem i Twilight men efter några kapitel börjar det hela bli riktigt patetiskt - hon har bara ändrat uttrycket genom att lägga de övernaturliga aspekterna åt sidan. Från karaktärernas utseende till familj och egenskaper. Tråkigt att James så uppenbart stulit Meyers ka... Läs hela recensionen

 97. Den vidgar ens vyer
  GNn, 18 september 2012

  ..och gör en kvinna andlös, lockad och fundersam.
  Har man missat nåt?

  Läs den.. och avgör själv.

 98. Härligt!
  /Anna, 30 augusti 2012

  Jag har inte läst klart den ännu, men det är så här berörd jag vill bli när jag läser! Svårt att lägga den ifrån mig! Det pirrar i magen och jag läser långsamt... ;)

 99. Gråt, smärta, kärlek, sex, vad mer kan man begära?
  Katja, 15 augusti 2012

  Läst alla tre böcker under sommaren och kunde inte sluta!!
  Jag gillade de fint beskrivna sexscenerna, även om jag kan tänka mig att en del kan uppfatta de som stötande. De fick mig ibland att må illa, pirra och gråta.
  Även om det till en början är fråga om sex, så finns det en fin röd tråd med känslor, så vackert beskrivna att jag ibland grät för jag själv kände känslan inom mig.
  Egentligen är historien inte särskilt ovanlig, kvinna möter man och så vidare, utan det som gör bok... Läs hela recensionen

Visa alla 99 recensioner

Bloggat om Femtio nyanser av honom