Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 3)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2013-07-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
238 g
SAB
Hc
ISBN
9789113048222

Fjällgraven

(277 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-07-17
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln. Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början.

Det blir en mycket svår uppgift. Två av de döda är ett holländskt par som rapporterades försvunna hösten 2003. Men de andra fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt pekar på att de hamnat i graven samtidigt. De enda familjer som skulle kunna stämma överens med de övriga kropparna i fjällgraven försvann tidigare eller senare och långt från Jämtland.

Och så var det den där singelolyckan några mil därifrån, samma vecka som holländarna måste ha försvunnit. En amerikansk kvinna i hyrbil, tydligen med falska id-handlingar.

Det finns mycket i historien som inte stämmer och utredningen riskerar att gå i stå.

Samtidigt undersöker en tv-journalist en så kallad asylavvikelse, två afghanska flyktingar som enligt myndigheterna gick under jorden sommaren 2003. Den enes fru har aldrig trott att hennes man skulle kunna lämna sin familj och har kontaktakt tv-journalisten. När han börjar gräva i ärendet visar det sig att Säpo varit inblandad i utredningen, som därför är hemligstämplad med hänsyn till rikets säkerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjällgraven
 2. +
 3. Den stumma flickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den stumma flickan av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Fjällgraven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så spännande !
  läst mycket, 8 februari 2016

  Fjällgraven är en otrolig nagelbitare och jag är ett stort fan av den här serien, måste bara läsas !
  Hela serien är välskriven och har man börjat är det väldigt svårt att släppa boken!

 2. Inte så bra som jag trodde
  Carola Isstrand, 20 oktober 2015

  Den började bra men sen tog det tid innan den blev spännande på slutet, inte den bästa boken i serien men dock läsvärd

 3. Boken är rörigt
  ulla karlsson, 10 oktober 2015

  På den här boken märks det tydligt att den är skriven av två olika författare. Dessutom är den rörigt och svår att få grepp om innehållet. Kan ej rekommenderas.

 4. Bra och välskriven deckare.
  Maffe, 28 september 2015

  Jag kunde inte släppa den. Mycket bra skrivet och med icke förutsägbara förvecklingar. Den höll ända in i kaklet. Lite av både Stieg Larsson och Sjövall Wahlöö.

 5. Bergman
  solrosen, 14 oktober 2014

  Nej intrigen var bra undrade vad som hänt. Psykologen är dryg och självupptagen, osympatisk person. Jag unära om det finns sådana människor i verkliga livet ? Ändå nyfiken på nästa ändå så jag kommer att läsa även den .

 6. Man ville bara fortsätta att läsa, läsa, läsa....
  Eivor Gustafsson, 9 januari 2014

  Man ville bara fortsätta att läsa, läsa, läsa. Fantastiskt bra handling i denna bok. Alla platser beskrivs så väl så man tycker man ser dem framför sig.

 7. Jag tycker att detta är den hittills bästa i serien,...
  Tommy Svärd, 11 september 2013

  Jag tycker att detta är den hittills bästa i serien, att följa Sebastian och gruppens arbete är fascinerande och spännande.
  Storyn känns och engagerande och aktuell.

 8. Tyvärr inte lika bra som de första två. Den fångade...
  Hannah, 28 augusti 2013

  Tyvärr inte lika bra som de första två. Den fångade mig inte förrän de sista 150 sidorna. Hoppas på en bättre uppföljare!

 9. Välskriven, fast huvudpersonen kan vara otroligt...
  Mia , 14 augusti 2013

  Välskriven, fast huvudpersonen kan vara otroligt irriterande. Spännande man vill bara läsa klart boken. Karaktärerna har utvecklats under bokseriens gång.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna