Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Passagetrilogin (del 2)
Antal sidor
683
Utgivningsdatum
2014-07-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jimmy Hofsö
Originaltitel
The Twelve
Dimensioner
180 x 110 x 42 mm
Vikt
376 g
SAB
Hce
ISBN
9789113056494
De första tolv (pocket)

De första tolv

(35 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2014-07-16
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De första tolv är Justin Cronins efterlängtade uppföljare till Flickan från ingenstans. Den stora katastrofen ledde till en ny värld. I ruinerna av den gamla försöker de som inte smittats överleva, ständigt jagade av mänsklighetens nya härskare.

Läkaren Lila är gravid och försöker förbereda sig för sitt barns födsel. Kittridge försökte stoppa de infekterade, men misslyckades och är på flykt. Tonåringen April är ansvarig för sin lillebror i en karg och skoningslös värld.

Hundra år senare kämpar Amy och hennes kamrater för mänsklighetens räddning. Men reglerna har ändrats och fienden utvecklats. Alla som försöker störta De första tolv kommer att få betala ett högt pris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De första tolv
 2. +
 3. Spegelstaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spegelstaden av Justin Cronin (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av De första tolv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Beroendeframkallande framtidsfantasy
  Agneta Edberg, 11 september 2019

  Bokens författare är litteraturvetare vilket märks tydligt. Språket i boken är elegant och nyanserat. Bidrar hela tiden med kvalitet till karaktärerna och driver skickligt handlingen framåt. Det kan tyvärr inte avslöjas vad boken handlar eftersom man då förstör en del av upplevelsen. Det gäller förstås bara oss som ALDRIG läser bakpå bokens omslag innan vi startar läsresan. För er som har kontrollbehov så kan jag avslöja att trilogin är en postapokalyptisk roman där USA drabbas av en blodsmitta med katastrofala följder...

 2. Spännande Dystopiskt drama
  Inger B, 4 mars 2019

  Spännande lite annorlunda skräckroman som i grunden handlar om människor som via ett virus blir smittade till vampyrliknande varelser och hur kampen mot dessa näst intill förintar mänskligheten

 3. En halvdan uppföljare
  Christoffer Rockstroh, 30 juni 2015

  När man lägger ribban så otroligt högt som Justin gjort med "Flickan från Ingenstans" så är det svårt att toppa. Och det märks av tyvärr.

  De första Tolv har en lite segare inledning och består i stort av flera sidospår istället för ett huvudspår.
  Det är ett spännande upplägg men tenderar att bli lite spretigt och rörigt i början, efter halva boken skärps det mesta till och det blir en bättre upplevelse.

  Ett måste om man gillar Flickan från Ingenstans

 4. Toppen
  Nettan, 27 maj 2015

  Slukade även denna efter att läst första boken (Flickan från ingenstans). Hoppas fler böcker snart kommer ut i samma anda.

 5. Tveksam uppföljare
  Sealc (Lidingö), 12 januari 2015

  Avgjort mycket sämre än föregångaren. Synnerligen ordrik på bekostnad av berättelsen. Men en uppföljare som är svår att låta bli med tanke på hur bra den första var. Man vill k veta hur det går! :)

 6. Fortsatt spänning!
  Nille, 24 november 2014

  Boken fortsätter att hålla en i spänning och vi får lära känna dels nya platser och dels nya människor. Den är lika välskriven som första boken och nu väntar jag bara på den avslutande delen. Den hade gärna fått fortsätta med ännu fler delar för man vill inte att den ska ta slut! En riktigt bra bok!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Justin Cronin