Den första lögnen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-01-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113059839

Den första lögnen E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-01-12

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria.

Med Den första lögnen debuterar Sara Larsson med en välskriven spänningsroman kring ett starkt och obehagligt ämne. Den handlar om synen på sexualitet, på ordet "nej" och kvinnans rättslöshet. Den handlar om vår rättskänsla och moral, våra förväntningar och fördomar, och om vår uppfattning om brott och straff.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den första lögnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 1 februari 2015

  Det här är en mycket, mycket bra roman av den debuterande författaren Sara Larsson.

  Jag vet ju att man inte ska jämföra olika författare, men nu gör jag det ändå. För när jag läser den här boken så tänker jag en hel del på böckerna av en av mina absoluta favoritförfattare, Katarina Wennstam.

  Och det är väl egentligen inte så konstigt, eftersom "Den första lögnen" bland annat handlar om våldtäkt, utnyttjande, och våra fördomar.

  Boken är otäck och utlämnande, välsk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Larsson