Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2015-09-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
235 x 165 x 35 mm
Vikt
798 g
SAB
Hc
ISBN
9789113060309
Färjan (inbunden)

Färjan

(56 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-09-18
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Mats Strandberg följer upp succén med Engelsfors-trilogin med en spännande skräckroman. Liksom i Engelsfors blandas det socialrealistiska med det övernaturliga, på en plats som många svenskar har en relation till. Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färjan
 2. +
 3. Hemmet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemmet av Mats Strandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 405

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Färjan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket ruggig
  Strulputte, 25 mars 2017

  Otäck och äcklig i början. Sedan kommer vampyrerna och det blir inte trevligare.
  Jag tror inte jag vill åka Finlandsfärjan längre.

 2. Tråkig
  ANNA ERIKSSON (Örnsköldsvik), 21 mars 2017

  Jag kan bara säga att hade jag vetat att denna bok va om vampyrer hade jag inte köpt den.

  Visst spännande,men ingen bok jag rekommenderar !!

 3. Inte min typ bok
  Birgitta Rosenqvist, 26 februari 2016

  Jag älskar fantasy och älskade Engelsfors-triologin - men denna var för mycket!
  Läste ut boken för att jag måste - slutet var inte vad jag önskade mig.
  Nej - kom inte alls upp till vad jag förväntat mig!

 4. Kanske fel målgrupp
  ia, 15 februari 2016

  Tyckte boken började bra, med många igenkänningsfaktorer och spännande med det slutna rummet. Men så kändes det som jag hamnat i "Låt den rätte komma in" fast inte alls lika bra. Orkade inte läsa ut boken.

 5. Gnällspiken
  Helena Larsson, 25 januari 2016

  Hade svårt att bestämma om jag skulle ge den en stjärna eller två, kanske är jag för bortskämd när det kommer till rysare eller skräck, men känner att den inte föll mig i smaken, jag skulle heller inte jämföra den med Stephen Kings verk, vilka jag definitivt gillar skarpt. Jag blev besviken då jag hade förväntat mig så mycket mer.

  En sak som jag kom att tänka på i början av boken var att Linda var faster till Albin, förstår därför inte varför Lindas dotter Lo kallar Albins mamma för moster. Sid: 14-15.

 6. bara nästan väldigt bra.....
  slimmick, 29 november 2015

  .....skildringarna av ''monstren'',som tydligen är någon sorts vampyrer känns väl sisådär , däremot är skildringarna av själva skräcken , av miljöerna och framför allt personerna helt briljanta .
  den som någon gång åkt en sån här färja känner igen sej , väldigt träffsäkert av författaren,precis så här idiotiskt beter sej faktiskt en del människor på såna här båtar,man undrar hur många färjeresor författaren gjort för att lyckas beskriva det så här bra.....

 7. Annorlunda
  Henke , 16 november 2015

  Skapar bra stämning och fungerar absolut som bra kvällslektyr. Bra/annorlunda miljö. Rekommenderas absolut till den som vill ha en avstickare från reguljära deckare.

 8. Inte värd ens en stjärna
  Brita Roos, 27 oktober 2015

  Otroligt dålig, hur kan man få till en så dålig deckare, inte tillstymmelse till trovärdig. Kan inte i min vildaste fantasi rekommendera den.

 9. Så jävla bra...
  johnbauertrollet, 21 oktober 2015

  Klaustrofobisk, oväntad, och väldigt otäck!
  En bladvändare som man har svårt att lägga ifrån sig.
  Så jävla bra helt enkelt...

 10. OK men för enkel.
  FC, 11 oktober 2015

  Många hyllar den här boken men jag kan inte riktigt se varför.

  Själva storyn och platsen för den här typen av handling är briljant. Alla har säkerligen funderat över vad som händer vid olika scenarion på en båt - alla dess människor och ensamma på havet. Handlingen i sig är intressant och vi får följa många olika personer och hur deras resa på Baltic Charisma. Har man rest på denna typ av båt, på gott och ont, så kan man relatera till när folk springer runt, allt från vad som händer... Läs hela recensionen

 11. Bästa
  Ingalill Norrblom, 9 oktober 2015

  Vilket härligt sätt att skriva en bok på. NJUTER.
  En helt underbar bok dör hela historien byggs upp
  i varje kapitel.

 12. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 5 oktober 2015

  Mats Strandberg har skrivit tre romaner tidigare, "Jaktsäsong", "Bekantas bekanta", och "Halva liv". Jag har läst dom alla tre, och länkar till mina recensioner av dom.

  Han har också skrivit en trilogi ungdomsböcker tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, "Cirkeln", "Eld", och "Nyckeln". Jag har läst den första boken i serien, och länkar till min recension av den.

  Och nu har Mats Strandberg kommit ut med "Färjan" som är en skräckroman som utspelar sig på en finlandsfärja, och... Läs hela recensionen

 13. En roman i Stephen Kings anda
  Kristina Simar (Jönköping), 5 oktober 2015

  Äntligen har Sverige fått en författare som kan skriva i Stephen Kings anda. De flesta som rest med en Finlandsfärja vet nog hur det går till ombord och det belyser Mats Strandberg på ett perfekt sätt. Många dricker sig så berusade så de inte hittar sina hytter, och de spyr överallt, unga som gamla. Här är nog även många otrogna, men det finns även de som reser för matens skull och för att få se vår fina skärgård. Men ingen har nog upplevt en sådan skräck som i denna bok. Det var en sträckläs... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Färjan