Kan man äta sånt? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Pedersen, Anders (foto)
Dimensioner
225 x 195 x 10 mm
Vikt
406 g
SAB
Qca,Ufab
ISBN
9789113064864

Kan man äta sånt?

Häftad, Svenska, 2014-06-12
402 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Långt fler vilda växter än man tror kan ätas - ibland kan man äta bladen och blommorna, ibland rötterna eller frukterna. Förr i tiden torkades många växter, maldes och blandades t.ex. i mjölet under år med missväxt - eller användes som läkeörter. Numera går vi ut och samlar vilda växter, bär och svamp för att det är roligt, nyttigt och ger nya smakupplevelser. Dessutom får vi bättre kontroll över det vi stoppar i oss! Och inte behöver vi bege oss ut i skogen för att plocka. I parker, på gårdar och andra öppna platser i städerna finns det gott om s.k. ogräs som lätt kan förvandlas till rena läckerheterna.
Kan man äta sånt? presenterar våra ätliga vilda växter, hur de ser ut, var de växer och hur de kan användas. Vi får också veta hur de användes förr. Insprängda i presentationerna finns tillagningstips och recept. I slutet av boken hittar vi grundrecept på örtteer, såser, drinkar, gratänger, soppor, buljonger, pannkakor, bröd och pajer samt tips om konservering, inläggningar, vintillverkning, brännvins- och likörkryddning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kan man äta sånt?
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kan man äta sånt?