Flickvännen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
160 x 110 x 15 mm
Vikt
172 g
SAB
Hc
ISBN
9789113066684
Flickvännen (pocket)

Flickvännen

(40 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2015-01-15
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Kläder och samtal som inte går att spåra. Han sa vi ses snart, men inte när.

Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men han köpte ett fucking jävla hus. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb.

Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt val, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.

Några pressröster:
"... en stark och angelägen bok om en kvinna som är gisslan i sitt eget liv."
Gomorron Sverige, SVT

"Som samhällsskildring är den både trovärdig och problematisk, eftersom den så elegant och ängsligt flyter runt på ytan."
Göteborgs-Posten

"Och Ramqvist själv tar ett steg tillbaka, låter Karin stå där naken med sitt begär efter en kärlek och bekräftelse bortom moralen, mitt i smutsen och fulheten. Det är modigt gjort, och hennes oroande bok förtjänar det som mytens gangsterbossar aldrig slutar kräva: Respekt."
Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickvännen
 2. +
 3. Björnkvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Björnkvinnan av Karolina Ramqvist (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickvännen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  lisa , 21 juli 2016

  Fantastiskt språk och historia. Träffsäkert, som om en antropologisk studie har gjorts för att beskriva huvudpersonens liv, tankar och känslor så självklart.

 2. Hade väntat mer
  Ing-Mari Kronholm, 25 maj 2016

  Jag hade läst recensioner som var översvallande och hade väntat mig mer. Den var helt läsbar och lite spännande bitvis, men ändå lite menlös.

 3. Fristående fortsättning på "Flickvännen"
  Kristina Simar (Hökerum), 14 april 2015

  Jag har läst allt av Karolina Ramqvist och hon är en av mina favoritförfattare. Jag tycker om hennes upplägg och språk. Att man ofta måste läsa mellan raderna för att bilda sig en egen uppfattning, tycker jag mycket om. Hon skriver ofta om starka kvinnor och även i Den vita staden försöker Karin att klara sig på egen hand så gott hon kan. Hon beskriver Karins situation så jag känner både medkänsla och lite frustration med henne. Hade hon verkligen trott att hon skulle kunna leva ett gott liv ... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 9 februari 2015

  Den här boken har jag läst tidigare, för drygt fem år sedan. Men nu kommer snart den fristående fortsättningen ut, "Den vita staden", sex år efter att "Flickvännen" kom ut. Kände att jag behövde läsa om den här boken, för att ha större behållning av den nya boken. Och Norstedts var snälla och gav mig ett recensionsexemplar.

  Här är en länk till mitt blogginlägg för fem år sedan om boken "Flickvännen". Och här en en länk till en annan bok av Karolina Ramqvist som jag har läst, "Alltin... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Karolina Ramqvist