Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris (inbunden)
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
650
Utgivningsdatum
2019-09-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
235 x 165 x 50 mm
Vikt
1138 g
SAB
Lz Nobel, Alfred
ISBN
9789113069395
Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris (inbunden)

Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris

Inbunden Svenska, 2019-09-18
239
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Augustprisbelönade författaren och journalisten Ingrid Carlberg skriver den häpnadsväckande och osannolika berättelsen om mannen bakom historiens största pris: Alfred Nobel. Mannen som blev stenrik på sprängämnen, skrev poesi i hemlighet och drömde om fred på jorden.

Med både bred pensel och precision i detaljen skildrar hon Alfred Nobel och den värld som omgav honom. Det är en levande berättelse som följer Alfred från de fattiga småbarnsåren i Stockholm genom 1800-talets Europa till stroken i San Remo 10 december 1896, genom familjebråk och kärlekssorger, framgångar och svek. Det bittra dramat om testamentet, prisernas tillkomst, blir bokens naturliga crescendo. Nobel är en myllrande familjekrönika, där Alfreds dramatiska liv också sätts i sin naturvetenskapliga, litterära och politiska kontext efter de områden han valde ut för sina priser.

Vilka var de livserfarenheter som drev Alfred Nobel att vilja testamentera sin förmögenhet till den framtida forskningen? Vad var det för verklighet han ville påverka med sitt överraskande testamente?

Ingrid Carlberg kombinerar forskarens vetenskapliga ambitionsnivå med den berättande journalistikens närvaro och nerv. Boken bygger på en rad nya och hittills okända källor. Carlberg har grävt i arkiv i fem länder och plöjt de tusentals privata breven. Det har aldrig gjorts förut. Nobel är därmed den första samlade berättelsen om bakgrunden till Nobelpriset någonsin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris
  2. +
  3. Knutby

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knutby av Jonas Bonnier (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld o...