Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Neapelkvartetten (del 3)
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2016-12-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Storia di chi fugge e di chi resta
Dimensioner
215 x 145 x 32 mm
Vikt
600 g
SAB
Hce
ISBN
9789113069760
Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet (inbunden)

Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet

(192 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-12-28
219
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Elena stöter under ett författarframträdande på Nino Sarratore som hon i hemlighet varit förälskad i under hela sitt liv. Lila har efter sitt misslyckade äktenskap börjat ett nytt liv med Enzo Scanno och bor med honom och sin son Gennaro i en förstad till Neapel. På kvällstid lär sig Lila allt hon kan om datorer och programmering för att på så sätt skapa sig en ny och bättre tillvaro.

Lila och Elena försöker var och en på sitt sätt navigera genom det italienska 70-talet med all dess politiska oro, sexuella frigjordhet och sociala förändringar. Båda känner sig vilsna i den moderna världen och söker sig till varandra. Elena befinner sig i ett vägskäl i sitt äktenskap och Lila blir på nytt hennes förtrogna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet
 2. +
 3. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldr... av Elena Ferrante (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs alla fyra i serien
  Peter Molin, 1 augusti 2018

  Nummer tre i Ferrantes serie är kanske inte den bästa i serien men ändå läsvärd-
  Svårt att sluta när man lärt känna personerna.

 2. Mycket välskriven
  Monica Thebrin Olsson (Stenungsund), 26 mars 2018

  Elena Ferrantes böcker om Lila och Elena fångade mitt intresse redan i den första boken. Har sträckläst alla 4 böckerna. Speciellt intressant att läsa om Italiens historia och nutid. Kan verkligen rekommendera dessa böcker!

 3. Eccellente!
  Mia , 16 augusti 2017

  Svår att lägga ifrån sig, trist när den var utläst. Intressant med Italiensk nutidshistoria. Den bästa av de fyra böckerna!

 4. En fantastisk historia
  Kerstin Maria Lundgren, 7 augusti 2017

  Boken fängslar mig från första stund! Så fint skrivet och så realistisk. Längtar efter nästa bok! Underbart att läsa om ett land som jag tycker så mycket om!

 5. Ferrantes Den som stannar, den som går
  Christina Berner, 18 juli 2017

  Denna del är den sämsta. Ju mer jag läser, ju mer blir jag övertygad om att det här är texter på uppsatsnivå. Språket är pladdrigt och onödigt detaljerat i många stycken.
  Trots detta tvekar jag inte att läsa också den sista delen. Det är ju trots allt intressanta livsöden som beskrivs.

 6. Den bästa hittills!
  läst mycket, 25 april 2017

  Jag fastnade direkt i boken som är den hittills bästa boken. Den här ett tempo som de två första saknade och jag ville bara fortsätta och fortsätta! Snart kommer 4an !

 7. Fängslande
  Suss, 17 april 2017

  Bästa jag läst på länge alla tre, de verkligen fångar en man vill bara läsa mer och mer, nu väntar jag på sista delen. Funderar på att åka till Italien med.

 8. Den som stannar, den som går
  Ann-Christine Falck, 3 april 2017

  Den enligt mitt tycke den bästa av Elena Ferrantes romansvit om tre böcker som handlar om barndomsvännerna Elena och Lila som kommit att leva helt olika liv och som därigenom fjärmat sig från varandra.Den begåvade Lila blev oväntat en lågavlönad fabriksarbeterska medan Elena blev berömd författarinna och gifte sig med en professor.Slutet i boken är oväntat då Elena bryter upp från sitt högborgerliga liv hon inte trivs med och Lila som fått en högbefattning som rådgivare och konsult med hög lö... Läs hela recensionen

 9. Läslusta
  rené storm, 31 mars 2017

  Mitt intryck är delat delvis bra och lite väl mycket chiclit den känns lite ytlig delvis men tidsandan känns bra men det känns ändå inte Neapel t.ex camorran? Det blir både ja o nej. Men om man som jag har läst de tre första delarna så kommer jag att läsa även den avslutande delen.

 10. En ojämlik vänskap
  Ewa Sundbäck, 25 februari 2017

  I den här boken har Elena och Lila blivit vuxna. Lila och hennes son Gennaro lever tillsammans med Enzo. Hon har ett lågavlönat arbete i en fabrik där man tillverkar korv. Arbetsvillkoren är usla och chefen är ett svin. Lila får upp ögonen för den fackliga verksamheten och precis som med allt hon företar sig är det allt eller inget som gäller. Elena är förlovad med Pietro Airota, en ung professor från en akademisk familj som har allt det Elena vill ha: pengar, social status, utbildning och st... Läs hela recensionen

 11. Skilda världar
  Margareta Ström , 23 februari 2017

  Fantastiskt bra skildring av människors olika villkor i livet och om kvinnors vänskap. Också en väldigt bra skildring av hur komplicerad klassresan kan vara. Stor läsupplevelse.

 12. Ett tidsdokument
  Viveca Fjelkner, 8 februari 2017

  En mycket läsvärd bok. Om läsaren ar som jag lite till åren så finns det saker att minnas. Det var på många sätt en omvälvande tid - kanske inte så mycket i Sverige som i sydligare områden i Europa men mycket var skrämmande och fascinerande - precis som boken.

 13. STOR LÄSUPPLEVELE
  Lena Åhlander, 1 februari 2017

  Bland de bästa böcker jag läst,känner en saknad när boken är slut.Väntar nu med spänning på den fjärde och avslutande delen.

 14. Politik, kvinnohistoria och kärlek
  majalisa, 30 januari 2017

  Lite långa avsnitt om den politiska anda som rådde i Italien i slutet av 60- och början av 70talet. Samtidigt som det också var intressant och med igenkänningsfaktor. Bokens andra hälft var mycket bra om kvinnornas situation och analyserna av Lilas personlighet.

 15. ojämn men får sin storhet av helheten
  Åsa Ljungström, 14 januari 2017

  Det blir bara bättre och bättre. Varje del får sin storhet av helheten i verket. Det speglar Italiens ojämna sociala och politiska villkor.

 16. Den som stannar den som går.

  Har längtat efter den tredje delen. Lika fängslande som de andra två . Har snart läst ut den. Sen blir det att vänta på sista delen.

Visa alla 16 recensioner

Bloggat om Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren...