Morgonstjärnan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
663
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Morgenstjernen
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 145 x 45 mm
Vikt
863 g
SAB
Hce
ISBN
9789113072005
Morgonstjärnan (inbunden)

Morgonstjärnan

(87 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-20
258
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Med sitt rika persongalleri och en handling som spänner över vardagligheter och stora kosmiska sammanhang är Morgonstjärnan ett storverk av en av Europas riktigt stora berättare.

Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.

Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?

Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.

Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Morgonstjärnan
 2. +
 3. Morgonstjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morgonstjärnan av Karl Ove Knausgård (pocket).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Morgonstjärnan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Fabbe, 28 oktober 2021

  Har inte läst någ av Knausgård förrut och visste inte vad jag hade att förvänta mig. Denna bok är kort sagt helt magisk. Otroligt bra målade karaktärer och ett fantastiskt levande och vackert språk. Det finns vissa övernaturliga inslag som kanske inte passar alla men för mig är det bara en extra krydda. Ser väldigt mycket fram till fortsättningen. En av de bästa böckerna jag läst på länge.

 2. Knausgård tar itu med de stora klassiska frågorna
  Örjan Larsson, 26 april 2021

  Knausgård tar itu med de stora klassiska frågorna om tillvaron, medvetandet och den materiella/reduktionistiska världsbilden. Bakom anar man, genom de referenser som ges, ett stort researcharbete även utanför de vanligaste fårorna. Skickligt kopplar han de stora frågorna mot briljanta världsliga berättelser som bokens galleri av huvudpersoner lever igenom. Det hela är kort och gott lysande! Man väntar otåligt på nästa band i denna (vad jag förstår) trilogi.

 3. Underbar roman

  En underbar roman som tar upp de stora frågorna om livet, kärleken och döden. Den griper tag i mig som läsare på djupet.

 4. krävande men läsvärd bok
  Tove Dyrssen Dyrssen, 5 april 2021

  Vissa kapitel väldigt bra särskilt det avslutande. För många personers tillvaro i olika kapitel som till slut inte blev något sammanhang
  Jag skulle rekommendera boken till en läsvan vän som också har en god minnesfunktion
  MVH T Dyrssen

 5. Mycket givande läsning
  Birgitta Ekelund, 22 mars 2021

  Bra språk , lärorik med många referenser, religionsfrågor som sätter igång eget tänk. Konsumeras otroligt mycket alkohol, som jag inte förstår att någon kan klara .

 6. 5/5
  Sara, 19 februari 2021

  Första fiktionen jag läst av Knausgård. Gillade mycket!! Rekommenderas till den som är intresserad av kristendom, grekisk och fornnordisk mytologi. Slutet slog ned som en blixt!

 7. Rysande och lysande
  ewaw, 11 februari 2021

  Knausgård är, som i Min kamp, lysande. I Morgonstjärnan följer vi ett antal personer genom en vardag där alla påverkas av stjärnan. Det blir, mitt i den lysande läsningen, helt rysande.

 8. Knausgård och det övernaturliga
  Eva Hagrot, 9 februari 2021

  En del kapitel är helt fantastiska, men några avsnitt innehåller för mycket övernaturliga inslag för att kännas trovärdiga. Ser fram emot nästa del.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård