Trädens hemliga liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
Das geheime Leben der Bäume
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
371 g
SAB
Ufaa
ISBN
9789113073590

Trädens hemliga liv

(168 röster)  |  Läs 26 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-12
256
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
I skogen finns ett liv som är helt okänt för oss. Där pågår fantastiska saker: träden kommunicerar med varandra. De tar hand om både varandras avkomma och om gamla och drabbade grannar, de har känslor och minnen. Otroligt? Kanske. Men sant.

Skogsvaktare Peter Wohlleben berättar fascinerande om oväntade och extraordinära förmågor hos träden. Han citerar de senaste vetenskapliga rönen och kombinerar dem med sina personliga erfarenhet av naturen, vilket skapar nya spännande insikter. Vi kanske tror att vi vet det mesta om skogen och känner till allt om träden. Men den som läser Trädens hemliga liv kommer att gå ut i naturen med helt nya kunskaper och ögon. På ett lättillgängligt sätt visar Peter Wohlleben vägen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädens hemliga liv
 2. +
 3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Trädens hemliga liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Träden och vi har gemensamma egenskaper
  Bertil Runström, 8 april 2024

  Peter Wohlleben har med sina böcker gjort en enastående insats för förståelsen av trädens liv och hur viktiga de är för vår miljö. Men fortfarande verkar inte insikten ha nått riktigt fram till vår skogsindustri och våra politiker. Men kunskapen han förmedlar är viktig och något de flesta av oss intuitivt känner när vi går i en frisk, naturlig och riktig skog. Dvs ingen monokultur med enbart linjära rader av planterade granar.

 2. En fantastisk bok på flera sätt
  AnnKatrin Noreliusson, 19 mars 2024

  En underbar, varm och samtidigt faktaspäckad bok. Min älsklingsbok alla dagar i veckan!
  Jag som älskar skogsbad/Shinrin Yoku har fått en ännu större mening med att göra det.

 3. Fantastisk
  Liza Jarlås, 22 juni 2022

  Helt magisk med forskning om träd man inte hade en aning om. Skrivet på ett lättsamt språk. Rekommenderas till alla träkramare där ute.

 4. Måste-läsning
  Erika R, 24 februari 2022

  Jag kom verkligen in på träd förrförra sommaren och det här var den bästa boken jag kom över, så pass att jag måste köpa och äga den. Den beskriver träd och skog på ett helt annat sätt än jag kan hitta i någon annan trädbok. Den är så bra!!!

 5. Ögonöppnare
  Claes Dyberg, 10 juni 2021

  Mycket fascinerande om hur naturen fungerar! Man kan läsa boken många ggr för den innehåller så mkt spännande information om bla hur träden kommunicerar med varann

 6. Magisk och vetenskaplig
  Lydia, 3 maj 2021

  Efter att ha läst denna kommer jag att gå i en skog med stor vördnad, men också informera andra så mycket jag kan om konsekvenserna av skogsskövling. Planterad virkesskog saknar allt av liv som en skog har utvecklat. Vi förstör en av de allra viktigaste syre och koldioxidbalanserna och genom att hugga ner släpper vi ut ton av uppsamlad koldioxid som våra skogsträd har förvarat.

 7. Tänk att träd är så intressanta
  Anna-Lena Öhman, 27 maj 2019

  Trevligt skrivet om träd, de blir nästan förmänskligade! Tänk vad mycket man inte vet. Träd kommunicerar och samarbetar. Vilka komplicerade system!

 8. Försummat ämne!
  Leif Reinhold Torpefält (Norrtälje), 5 juli 2018

  Mycket intressant och kunskapsrik. Den gillar jag!! Bitvis lite krävande för den läsovane. Har redan lånat ut den med rekommendation till läsning!

 9. Läs den!!
  Mandragora (Stockholm), 27 februari 2018

  Otroligt fin bok som öppnar ögonen för trädens värld. Har lärt mig enormt mycket vilket fått mig läsa och lära mig ännu mer.

 10. De långsamma träden
  Lars Thulin, 12 juli 2017

  En mycket trevlig bok, som ger ny respekt för trädens och deras kamraters leverne. Man ser på träd på ett nytt sätt. .
  Sympatisk författare

 11. Öppnar en ny värld!
  Klara (Sverige), 25 maj 2017

  Jag har i och för sig alltid varit intresserad av träd men den här boken är helt magisk. Det finns så mycket fakta men också intressanta detaljer som får en att vilja fortsätta läsa. Den rekommenderas verkligen!

 12. Visste inte att träd var så intressanta
  Erik Lindmark, 10 maj 2017

  Fascinerande läsning om träd och hur de fungerar som "vanlig friluftsintresserad" insåg jag att det är väldigt mycket man inte vet om träd i skogar och parker även om man går förbi dem varje dag

 13. Födelsedags present
  Ninni Lindberg, 25 april 2017

  En av de mest underbara böcker jag läst - att variera forskningsfakta med egna upplevelser av skogens dofter och ljud är mycket lyckat. Lånade den först på biblioteket och därefter köpte jag den som födelsedagspresent till ena sonen.

 14. Läs
  Karen, 12 april 2017

  Blir en helt ny upplevelse att vistas i skogen, värd att läsa igen. Oerhört intressant. Har alltid misstänkt att träden har ett eget liv...

 15. En unik bok om träd
  Berndt Lindberg, 4 april 2017

  Fängslande och bra språk. Man vill bara ut i skogen och titta på träden! Revolutionerande nya kunskaper om trädens liv och trädens samspel

 16. Trädens hemliga liv ger mig nytt liv!
  Nina, 16 mars 2017

  En helt fantastisk bok som ger insikt om ett liv som få människor förstår.
  Jag har alltid älskat träden och naturen, denna bok bekräftar vad jag alltid kännt - skogen har ett mycket mer kärleksfullt liv än vad vi kunnat ana.
  Boken är lätt att läsa, så trevligt skriven - ett mästerverk av en fantastisk människa, jag är så glad att jag fann denna bok!

  Nina

 17. För oss som inte sett skogen för alla träd
  Ylva , 10 februari 2017

  En faktaspäckad men lättillgänglig bok som gett mig helt nya insikter om det komplicerade samspel som är en förutsättning för allt liv - såväl skogens som vårt eget!

 18. Lärorik och intressant
  Jenny, 26 januari 2017

  Boken lärde mig att se på växter och deras lokaler på ett nytt sätt. Vinklingen att ge växterna mänskliga drag var listig och får läsaren att stanna kvar i boken. Dessutom är det en intressant och spännande synvinkel att träden inte bara kommunicerar med varann utan delar med sig av näring mm till de växter som behöver det.

 19. Mer av sådant!
  Pehr Lindström, 19 januari 2017

  Som van skogsvandrare med hund blev denna bok så intressant som jag tänkt mig. Å ena sidan ingående förklaringar av det komplexa samspelet i skogen vilka gör promenaderna än mer intressanta. Å andra sidan frambringar den stor sorg över att de levande skogar Wohlleben beskriver endast finns kvar som små öar i ett hav av förstörelse i tillväxtgudens namn.

 20. Vänder på perspektiv!
  Bettan, 11 januari 2017

  Intressant och givande. Det blir lite mer komplicerat att såga ner och bryta grenar! Jag kan nog använda den som inspiration när jag har med barnbarnen i skogen!

 21. Intressant
  Birgitta Groundstroem, 7 januari 2017

  läste med intresse denna bok. Den var också lättläst och inte för tjock.Innehållet var minst sagt originellt och tankeväckande och ledde till nya tankar

 22. Det hemliga livet i skogen är avslöjat
  Gösta Brand, 15 november 2016

  Mycket bra. Som skogsägare har jag fått ett annat och djupare förhållande till träden och skogen och ser saker som jag aldrig sett förr. Jag skall rekommendera min skogsägarförening Södra Skog att ge den som julgåva 2018 till medlemmarna ca 40000. Finns det rabatter?

  Det är den mest kunskapshöjande bok jag haft i mina händer. Den svarar på mängder av frågor jag aldrig ställt.

  Jag har läst den på både tyska och svenska. Ett precist och pedagogiskt språk i båda fallen. Jag är ... Läs hela recensionen

 23. Upplysande och underhållande
  Thommy Gustavsson, 14 november 2016

  I lärandet att känna vår levande omgivning tillgängliggör Trädens Hemliga Liv så mycket nytt som vi möjligen kunnat ana men inte riktigt omfatta. Nu talar jag om oss som inte är expertis - men lever och är lika beroende av annat levande som dem. Betydelsen av växtlighet och träd är inte möjlig att överskatta - den insikten ger boken som är mer än lättläst: helt enkelt god underhållning. Den har en given plats i min bokhylla.

 24. Skogen
  Rosa Kolhammar, 8 november 2016

  Visst ser jag på träden och andra växter med delvis nya ögon efter att ha läst denna bok. Tack för det.

 25. Inte bara träden har fått liv hela skogen
  Bengt Rosendahl, 7 november 2016

  Jag har alltid gillat träd nu har jag kommit under barken och börjat se ett samband i skogen som är het nytt för mej och väldigt spännande.

 26. Trivsamt om träd
  anita e-son, 12 oktober 2016

  Har inte hunnit läsa ut boken ännu, men känner mig lite besviken över innehållet. Jag hade hoppats på mer konkreta upptäckter av trädens och växternas kommunikation.
  Hittills är det mer kända och allmänna kunskaper om träden, i alla fall som jag hade läst och hört tidigare. Kanske att innehållet får lite mer "kött på benen" längre in i boken.
  Jag har tills idag läst 1/3 av boken.

Visa alla 26 recensioner

Fler böcker av Peter Wohlleben