Stiljournalen : allt om klassisk herrstil (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2016-05-04
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Thessing, Anders (foto)
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
558 g
SAB
Ihk
ISBN
9789113074153
Stiljournalen : allt om klassisk herrstil (häftad)

Stiljournalen : allt om klassisk herrstil

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-05-04

Slutsåld

Stiljournalen är en stilguide för den moderna mannen ur ett historiskt och praktiskt perspektiv som erbjuder såväl inspirerande som instruktiv läsning.

Vilka plagg måste varje man ha i sin garderob? Hur är den perfekta skjortan skuren? Hur lång ska byxan vara? Vad är egentligen en jackett och när använder man den? Hur tar man bäst hand om sina kläder och skor? Vad har man på sig på olika typer av tillställningar och fester? Hur knyter man en fluga? Varför heter slips cravat på franska och slips på svenska? Varför har vi sidenslag på smokingen och är det verkligen elegant för en man att ha lackpumps till fracken? (JA!).

Idag finns det ett enormt intresse för manligt mode och stil och därmed ett stort sug efter dess historia. Lika stor är bristen på lätttillgänglig och korrekt litteratur i ämnet. Med stor precision, men också en portion avslappnad distans, går Fredrik af Klercker i Stiljournalen igenom alla plagg en man bör ha sin garderob, allt från underkläder och pyjamas till ytterkläder och skor, självklart inklusive skjorta, kavaj, byxa och så vidare. Därefter rör vi oss mot alla de tillfällen då en särskild klädsel bör bäras - vi reder ut vad olika klädkoder innebär, och vad man kan ha på sig när man sportar, jagar, på jobbet eller till vardags.

Självklart får man också lära sig hur man bör ta hand om sitt hår och sin hud, samt konsten att förvara och sköta sina kläder och skor. Fredrik af Klercker bjuder också på några personliga
favoriter bland de manliga stilikonerna och pekar ut vad som gjort just deras stil odödlig. Vi får också följa med till herrmodets fyra meckan - London, Paris, Milano och New York - och vad som utmärker deras specifika stil.

"Med Stiljournalen hoppas jag kunna inspirera till ett intresse för stil genom att förklara varifrån en klädkod, ett visst klädesplagg eller en etikettsregel faktiskt kommer ifrån, istället för att bara konstatera att de finns där. Detta är essensen av Stiljournalen - inte en stram regelbok utan en bok fylld av upplevelser och kärlek till herrstil."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stiljournalen : allt om klassisk herrstil. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tydlig och enkel
    Göran Valentin, 25 december 2017

    F af K beskriver på roligt sätt de stilregler som underlättar vår vardag. På ett enkelt och själklart sätt guidar han mig genom allt det grundläggande inom herrstil. Och detta utan att vara nedlåtande och uppläxande.

  2. Stil är inte mode!
    Johan Karlberg, 26 maj 2016

    Fredrik lyckas med att guida oss fram, det är viktigt att kunna klädkoder för herrar, kanske för att veta om och vad man bryter emot? Att se hur plagg kommit till i historien, skapar ett större och djupare intresse att välja dessa plagg, istället för ett modeplagg som kanske försvinner nästa år? Man känner att han har kunskap och vilja att föra ut vad tidlös stil är.

Visa alla 2 recensioner