Bli som folk (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2016-09-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
177 x 110 x 14 mm
Vikt
123 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789113074245
Bli som folk (pocket)

Bli som folk

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2016-09-19
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.

Där är Sandra som säger sig också ha gömt ett lik. Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, som tar över Zündappen och kanske mer än så. Och där är Fresias pappa som har vitt pannband och gärna jämför fingrar och tår. Och vad gör en blå wunderbaum utan snöre i en gäddas mage? Vem gör de riktiga björnspåren i dikesleran? Vad händer egentligen under brunnslocket?

Det är berättelser med skarp detaljrikedom och suggestiva bilder om ett Västerbotten som håller på att förändras. Bli som folk rör sig längs stigar som stora författare har beträtt förr - men Stina Stoor för oss med sin särpräglade debut mot platser där vi aldrig tidigare har varit.

Stina Stoor nominerades till Augustpriset 2015 och belönades med både Katapultpriset och Borås Tidnings debutantpris 2016 för Bli som folk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bli som folk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En ny "Västerbottenberättare"
  Maria Truedsson, 24 november 2016

  En sådan fantastisk beskrivning av hur det är. När man läser ser man sommarängen framför sig man känner hur bromsen biter, hur ryggsäcksremmen skär in , och man känner hur klänningen stramar i halsen, och man känner den djupa besvikelsen när pickupen som Farsan hade står på gården. Stina Stoor har själv sagt. "Det jag skriver måste vara bra. Det får inte vara slöseri med tid . Jag får inte hålla på med trams." Och precis så är det att läsa denna bok, det är inte slöseri med tid det är inte trams.

 2. Sisådär
  Nikki, 31 oktober 2016

  Lite för "hypad". Visst, den är bra men inte så bra. Vissa noveller är lysande, andra känns mer som utfyllnad. Mitt tips till kommande läsare är att inte börja med den första novellen, som kan avskräcka totalt, utan att starta med någon av de senare.

 3. Underbar och jordnära ur barnets blåögda synvinkel
  Jan Stefan André Johansson, 18 september 2016

  Så mycket intryck, så många komplicerade tankar och situationer.
  Koncentrerat hopkok av de komplicerade personer, som på -80 och -90 talet stod kvar att förvalta det som lämnades kvar när ungdomen och "förståndet" flyttade till stan och kvar blev "Gamlen å Onga"..

  Känslan av utanförskap.

  Målande beskrivningar.

  Men framförallt, en närvaro i sitt berättande som kännetecknar en Stoor författare.

  Dessutom nu i ett mera folkligt format.. :) :)

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Stina Stoor