Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
607
Utgivningsdatum
2022-03-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
235 x 165 x 45 mm
Vikt
985 g
SAB
Kc,Jc
ISBN
9789113076591

Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år

(56 röster)  |   Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-14
278
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Renjägarkvinnan på den skånska tundran blickar upp mot en gnistrande stjärnhimmel, tonårsflickan äter en portion hallon i darrande vetskap om att hon strax ska dränkas och den tyska trälpojken friköps och återförenas med sin gråtande mor.

Med sprudlande berättarglädje låter Jonathan Lindström den senaste arkeologiska och historiska forskningen förenas i en myllrande, engagerande och helt ny bild av Sverige under 14 000 år. I denna sammanhängande skildring av migrationer, kolonisationsprojekt, träluppror och tidigare okända bronsåldersriken, handelsvälden och stora slag får vi för första gången en verklig förståelse för historiens drivkrafter, och hur de verkar från forntid till idag. Enskilda människoöden varvas med rikens uppgångar och fall. Vi möter sveaköpmännen som på kamel tar sig till världsstaden Bagdad och den gutniske romveteranen Harkilar när han i sällskap av tjugo frustande krigare styr sitt roddarskepp över havet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges långa historia
  Thom Dahl, 23 februari 2023

  Författaren drar ibland slutsatser som går emot den fakta han precis delgett. Och ibland skulle det kunnat finnas en fotnot med källhänvisning, då författaren presenterar fakta som verkar osannolik eller intressant nog för vidare fördjupning. Intressant fakta även om det ibland är svårt att skilja på fakta och författarens fantiseringar. Stundom roliga funderingar på relativt sannolika scenarier extrapolerat utifrån tillgänglig information.

 2. Levande beskrivning av Sveriges historia
  lennart nilsson, 8 februari 2023

  Lättläst men mycket informativ och tankeväckande om vårt kulturursprung. Veta var man kommer ifrån hjälper på vägen dit man vill nå. En bra kompass för dessa tider av landets omdaning. Tack för boken.

 3. Mycket bra historisk bok
  Leif, 2 februari 2023

  Har bara läst 100 sidor än men den är mycket givande än så länge. Hoppas resten är lika bra som de första sidorna.

 4. Bästa historieboken...
  Anna Sjörs, 13 december 2022

  Lindströms ger verkligen liv åt arkeologiska fynd, skriver spännande och förklarar skeenden Jag läser med pennan i högsta hugg och märker ut platser på kartan - det blir många nya platser att besöka!

 5. En av de bästa böcker om svensk historia jag läst!
  Mia Sten, 12 juni 2022

  Ger inblick i vardag och liv, men också insikt och förståelse för stora skeenden och hur historia över tid och geografi hänger ihop. Allt med en personlig röst och lättläst språk. Rekommenderas varmt.

 6. "Sverigekunskap"
  Sven-Olovf Falkbring, 21 maj 2022

  Oerhört välskriven, men inte bara det, den är intressant för alla dessa fakta som han lyckats vaska fram!!!
  En grundlig bok om Sveriges historia i ett grundligt genomarbetat material. Toppen!

 7. Sveriges tidiga historia

  Superintressant skildring av Sveriges första invandrare och hur de levde och kunde försörja sig. Ge verkligen perspektiv på vår långa historia.

 8. Favoriter
  Olof Gunnar Kjellqvist, 26 april 2022

  Den här boken tar nu plats med Herman Lindqvist och Lasse Bergs historieböcker. Har bara läst 70 sidor. Den är endast 650 sidor lång så man får vara rädd om den. Fantastiskt att leva sig in i gamla tiders vilkor och öden.

 9. Spännande läsningen
  Lennart, 9 april 2022

  Spännande läsning, målande skrivet om hur Skandinavien befolkades. En njutning att läsa som visualiseras av författaren. Rekommenderas för historiskt intresserad

 10. Historia
  Susanne Risberg, 8 april 2022

  Den är väldigt imponerande och innehållsrik och jag har äntligen tyckt det var roligt och givande att läsa historia. Rekommenderas varmt!

 11. Full av nya insikter
  Bo Ekström, 8 april 2022

  Otroligt spännande att följa hur små arkeologiska pusselbitar blir till ett komplett pussel. Ja det är en del spekulationer och obekräftade hypoteser, men låt inte det hindra en ökad insikt om vår forntid.

 12. Fantastiskt innehållsrik
  Kerstin Jakobsen, 7 april 2022

  Boken är inte något för sträckläsning men mer uppslagsbok. Tidslinjerna med massor av fakta. Viktigt att se på historien som sammanhängande och hur den påverkat religion, miljö, kön och ekonomi.

 13. Underhållande, intressant och lärorikt
  Ellen Maal, 7 april 2022

  Jätteintressant och lättläst. Äntligen får man en översikt över "Sveriges" äldsta historia uppdaterad efter de senaste arkeologiska rönen. Kan verkligen rekommenderas.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Jonathan Lindström