Himlen måste sakna en ängel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-03-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
372 g
SAB
Lz Wågberg, Linn Maria
ISBN
9789113081496
Himlen måste sakna en ängel (inbunden)

Himlen måste sakna en ängel

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-12
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är sommaren 2015. Hon befinner sig på en idrottsplats när telefonsamtalet kommer: "Sitter du ner?"

Hon får veta att hennes son Leo har varit med om en fruktansvärd kanotolycka på ett konfirmationsläger i Åre. Ingen kan svara på hennes upprepade fråga: "Lever han?" Leo har hamnat i iskallt vatten och därefter drabbats av hjärtstillestånd. Först efter att ha legat död under ytan i flera timmar hittas han. Död. 14,5 grader i kroppstemperatur. Men efter sex timmar lyckas räddningspersonalen på ett mirakulöst sätt få hans hjärta att börja slå igen.

Ändå kan ingen svara på om han kommer att överleva olyckan. Läkarna flackar med blicken och mumlar att även om han mot alla odds skulle vakna så är chansen liten att han någonsin reser sig ur sängen igen. Men mitt i den värsta förtvivlan lutar sig en sjuksköterska fram och säger: "Linn, jag känner att han finns därinne. Jag kan inte förklara det men när jag tar i honom så känner jag att han finns där."

Det är de vackraste orden hon någonsin hört. Och där börjar den långa resan tillbaka till livet.

Himlen måste sakna en ängel är en hjärtslitande berättelse om en familj, om en fruktansvärd olycka och om de inblandades "liv efter döden". Men lika mycket är det en berättelse om sorg, kris, ilska, hopp, hjältar och hur man lever vidare när livet inte blir som det var tänkt.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Himlen måste sakna en ängel
 2. +
 3. Liam : en stund på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liam : en stund på jorden av Marcus Kowal (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Himlen måste sakna en ängel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Himlen måste sakna en ängel
  Sigrid Yvonne Bergman, 29 juni 2018

  Denna bok borde finnas på sjukhus bibliotek , ingå såsom litteratur för sjukvårds utbildning , ger en jordnära upplevelse och jordnära beskrivning om en familjs kris och känslor inför en akut tragedi och arbete för att sakta komma tillbaka till vardagen . Boken skulle också fungera för andra föräldrar som hamnar i akut kris, ett barn som skadas , att inse att / andas .. hitta nuet /.. den var tänkvärd

 2. Mycket läsvärd bok!
  Ingrid , 17 april 2018

  Otroligt fångande bok som beskriver den svåra tid och kris familjen hamnade i. Fantastiskt att Leo klarade sig med livet i behåll.
  Modern skriver väldigt öppet och personligt i boken.
  Mycket läsvärd bok!

 3. Oerhört gripande
  Villivonkansbooks, 28 mars 2018

  Kliniskt död. 14,5 grader i kroppstemperatur. Jag står där i anhörigrummet på S:t Olavs sjukhus i Trondheim och inser att det är kört. Jag kommer förlora mitt barn.
  🐴
  Himlen måste sakna en ängel är en oerhört gripande bok. Den är fruktansvärt sorglig och det gör ont att läsa om familjens resa. Bitvis är den så sorglig att jag måste lägga ner för en paus, jag riktigt känner Linns sorg och förtvivlan genom sidorna. Samtidigt inger boken hopp, att Leo överlevde efter att ha varit... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner