Förlåten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Karlsson, Peter (form)
Dimensioner
196 x 143 x 23 mm
Vikt
330 g
SAB
Hc
ISBN
9789113082264
Förlåten (inbunden)

Förlåten

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-07
179
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Ellens och Marias pappa går bort ärver de familjens sommarställe i Stockholms skärgård. I arbetet med att reda ut dödsboet tvingas de för första gången på många år tillbringa en sommar tillsammans och måste därför konfrontera sina likheter och olikheter, sin svartsjuka och längtan.

Kan det finnas förståelse och ömhet mellan dem som förväntas stå varandra närmast? Kan det förflutna hålla systrarna samman? Eller är avunden och vanmakten det enda de har gemensamt? På barndomens skärgårdsö, där alla platser och föremål är laddade med minnen och mening, ställs allt på sin spets.

Förlåten är ett närgånget, detaljerat porträtt av Ellen och Maria, det komplexa systerskapet och relationen till de människor som kretsar kring dem: föräldrarna, männen och barnet.

Agnes Lidbeck debuterade våren 2017 med den hyllade romanen Finna sig, som skärskådade den moderna kvinnorollen. I Förlåten fortsätter författaren sitt utforskande av vad det är att vara kvinna i dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förlåten
 2. +
 3. Finna sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finna sig av Agnes Lidbeck (pocket).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förlåten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Urusel

  Förmodligen den sämsta bok jag någonsin läst. Så här i efterhand fattar jag inte varför jag inte slutade läsa den men jag hoppades väl att den skulle bli bättre, villet den inte blev.

 2. Förlåten

  En bra bok, men jag hade precis avslutat "Finna sig" och tycker att den är bättre än Förlåten.
  Svårt att engagera sig i de båda systrarnas liv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Agnes Lidbeck

 • Finna sig

  Agnes Lidbeck

  Annas självuppfattning förändras dramatiskt när hon blir mamma. Trots konflikterna med maken blir hon kvar med honom, men med tiden söker hon bekräftelse i en relation med en äldre man, Ivan. När han drabbas av en sjukdom faller det på Anna att vå...

 • Ur

  Agnes Lidbeck

  Vad kommer vi ur? I Agnes Lidbecks poesidebut kretsar dikterna kring arv, skrivande, självständighet och skuld. Diktjaget rör sig bakåt i släktleden - där finns skogen, havet och flamsk¿vävnaderna - och framåt mot en självvald ensamhet. Därem...

Bloggat om Förlåten