Varm mjölk (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eva Åsefeldt
Originaltitel
Hot milk
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
226 x 145 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Hce
ISBN
9789113083179
Varm mjölk (inbunden)

Varm mjölk

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-08
42
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
?Varm mjölk är inget mindre än en storslagen roman ... det finns egentligen inte mycket jag kan skriva här för att föra den rättvisa?.
Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

Engelska Rose och hennes tjugofemåriga dotter Sofia har tagit sin tillflykt till en liten spansk by i den infernaliska sommarhettan. De söker specialisthjälp hos den okonventionelle doktor Gomez, för Rose som vissa dagar är förlamad, vissa dagar kan gå. Sida vid sida haltar Rose och Sofia fram genom tillvaron, ömsom i symbios ömsom i av-ståndstagande. Förförd av tyska Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiator-sandalerna, inser Sofia att hon måste söka upp sin far i Grekland för att förpassa uppväxtens spöken ur sitt liv.

Varm mjölk är en egensinnig och otämjd berättelse om en stark och kvävande mor-dotter-relation, om fysisk och mental förlamning, men också om svek, attraktion och självinsikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varm mjölk
 2. +
 3. Simma hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Simma hem av Deborah Levy (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Varm mjölk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskrivet men "pratig."
  Sissinghurst, 17 september 2019

  Härlig och hemlighetsfull miljö och intressant med familjeträffen men i slutänden lämnar den mig oberörd och lite olustig. Väldigt "pratig" eller om jag skulle kalla det "skvallrig" på ett syrehämmande sätt. Den lämnar för lite utrymme för mig att känna och tänka helt enkelt. Litar inte riktigt på sina läsare utan skriver allt på näsan.

 2. Tveeggad
  Camilla Rosendal (Umeå), 13 januari 2019

  Var börjar och slutar en person? Vem är vem i en relation? När en mamma abdikerar från föräldraskap för att gå in i sig själv och sin egen sorg och sjukdom, ska dottern då ta över? Vill hon det? Mycket fint skildrad berättelse om mor och dotter och dotterns försök till att frigöra dig från sin sjuka mamma. Rekommenderas varmt.

 3. Boken = VARM MJÖLK av Deborah Levy
  Göran Karlsson, 4 januari 2019

  Boken = VARM MJÖLK av Deborah Levy

  Personerna som är i Huvudrollerna är:
  Mamman (från England) som lider av en mystisk sjukdom
  Dottern (Mamma från England - pappa från Grekland) som jobbar på Café i Grekland
  Läkaren (har lyxig klinik i Spanien)

  Finns fler personer men de kommer och går i boken

  Boken och mina intryck.

  Början = Upplever den som Genialt och spännande i 15 sidor och tror att här kommer jag att njuta av en bra bok och samtidigt lär... Läs hela recensionen

 4. Magnetisk
  Lena W, 1 januari 2019

  Den här boken liknar inte någon annan. Den har ett språk som drar in sin läsare som vore den magnetisk. Textens rytm liknar vågorna som slår mot den strand där huvudpersonen når insikt om sig själv, sitt liv, vart hon är på väg och möjligen också varför. Ingenting, allra minst slutet, är förutsägbart. Det finns formuleringar och hela sidor jag markerar för att läsa om, smaka på orden, grubbla över hur handlingen tog en ny vändning. Det här är en av de få böcker som jag inte lägger i från mig ... Läs hela recensionen

 5. ALLA BORDE LÄSA
  Elvira, 28 december 2018

  En unik och fängslande historia. Deborah Levy får orden att framstå som ett hantverk. Hennes unika sätt att skriva på är helt genialiskt och gav mig många tankeställare. Efter att ha läst den här boken är jag fortfarande inte helt säker på vad den handlar om, men säker på att alla måste läsa den. I tre dagar har jag sträckläst, tänkt och reflekterat. Jag har börjat fundera över personliga beteenden och relationer. Huvudpersonen Sofia delar med sig av sina tankar på ett ogenerat sätt, som jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Deborah Levy