Till minne av en villkorslös kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
551
Utgivningsdatum
2018-08-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
217 x 145 x 37 mm
Vikt
740 g
SAB
Hc
ISBN
9789113084534
Till minne av en villkorslös kärlek (inbunden)

Till minne av en villkorslös kärlek

(63 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-22
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sex år efter Torka aldrig tårar utan handskar, som tog Sverige med storm, återkommer Jonas Gardell med en stor, episk roman.

Till formen en släktkrönika om den bortglömde författaren Jonas Gardell och hans familj. En familj som nog är bra på många sätt, men den tror inte på svaghet. Och kring sina hemligheter och icke önskvärda sanningar bygger man legender.

Men främst är Till minne av en villkorslös kärlek ett oemotståndligt kvinnoporträtt av Jonas Gardells mor, Ingegärd Rasmussen. Den excentriska frikyrkodottern, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids alla begränsningar för kvinnor, som går till storms mot hela världen med stridsropet: jag måste vara fri!

Ingegärd lierar sig med Bertil, en framtidsman i 1900-tals Sverige, ett land i snabb förändring. Två drömmare som ska erövra världen.

När yngste sonen Jonas föds är Ingegärd nära att dö. Men när hon ligger med spädbarnet på sitt bröst och ser in i den nyföddes ögon förstår hon att för den här hjälplösa krakens skull måste hon fortsätta leva. Där och då bildar modern och sonen ett förbund som de aldrig ska bryta.

Till minne av en villkorslös kärlek är en episkt böljande roman om solidaritet och svek, skriven med humor och livsglädje och en smärta så stor att den får verkligheten att spricka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Till minne av en villkorslös kärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tidvis underhållande.
  Snawitz, 29 juni 2019

  Jag blev ganska besviken på denna bok.
  Mellan varven är den ganska underhållande.
  Men i det stora hela är den skriven på ett rörigt och ostrukturerat sätt.
  Tveksamt om jag skulle rekommendera denna bok till någon.

 2. att bli berörd !

  I den här boken har Jonas Gardell överträffat sig själv . Vissa sidor när jag läst , skrattar jag så jag hoppar , andra gråter jag så tårar flödar . Jag önskar att ALLA läser denna boken ,alla har eller har haft en Mamma.
  Bisbie

 3. Mycket hopp fram o tillbaka
  Lena Kulstad, 28 december 2018

  Den hoppar tidsmässigt mycket fram o tillbaka i boken. Underhållande o lättläst. Jag har inte kommit till sista sidan än. Man tycker synd om barnen till den här mamman

 4. Rörig och ostrukturerad
  Therese New, 17 november 2018

  Aldrig förr har jag blivit så besviken på en bok av Jonas Gardell. Sättet den är skriven på, det röriga och ostrukturerade bytet mellan olika tider och olika påhittade skribenter, väcker hos mig en irritation som gör det svårt att uppskatta de delar av berättelsen som annars skulle beröra.
  Jonas brukar vara klok och strukturerad men hela denna bok verkar vara en sammanställning av ostrukturerade tankar skrivna av en person som saknar stabil verklighetsförankring. De många orden blir till... Läs hela recensionen

 5. Saknar skärpa
  Bo Persson, 12 november 2018

  Jag upplever Gardell påfallande oengagerad i berättelsens möjligheter, vilket förvånar då detta är en vital del av hans uppväxt. Som ofta med Gardell upplever jag att han har svårt att dra gränsen mellan pratighet och att de facto ha något att säga och jag ser det tydligt i denna bok, där många resonemang och långa textpassager med syfte att vara känslomässiga mer framstår som ord utan riktigt fokus. Gardell har onekligen en förmåga i sitt uttryck, men tyvärr känner jag inte att han visar den... Läs hela recensionen

 6. Kärleksfullt rörig
  Gun Krantz, 29 oktober 2018

  Brukar älska Gardells böcker men denna var svår att läsa och få grepp om. Det känns som om den varit svår att skriva och det kan man ju förstå, en mamma är ju samtidigt nära och svår att identifiera sig med. Gardells kärleksfulla beskrivningar är ändå som alltid njutbara och berörande.

 7. Jonas!
  Thomas Wickell, 19 september 2018

  Genialt, igen.
  Spännande, rolig, ledsam, kärlek, igenkänning.
  Din början på boken ger den en helt ny dimension.
  Tack för en stor stund med din bok.

 8. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 september 2018

  Jonas Gardell har alltid varit en stor favorit hos mig, oavsett genre. Jag har sett, hört, och läst det mesta av det han har gjort. Scenshower, standup, podd, teveprogram, krönikor, inlägg i sociala medier, och framförallt böcker.

  Tycker om alla böcker som jag har läst av honom tidigare, och bäst av alla är så klart trilogin Torka aldrig tårar utan handskar, som även blev en helt fantastisk teveserie.

  Här är länkar till mina recensioner av dom tre böckerna i serien Torka al... Läs hela recensionen

 9. recension av bok
  Birgitta B., 4 september 2018

  Har inte hunnit läsa ut den. Som en karamell man kan smaka på under lång tid.
  Jonas gör alltid intressanta böcker och denna föll mig precis i smaken!

 10. Inte den bästa boken av Jonas Gardell
  Kerstin, 4 september 2018

  Nja, tveksamt om jag skulle rekommendera boken till någon vän. Ganska rörig att läsa. Brukar annars gilla hans böcker. Den här tilltalade inte mig så mycket.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jonas Gardell