Totalskada (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2018-10-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
216 x 143 x 24 mm
Vikt
471 g
SAB
Hc
ISBN
9789113084541
Totalskada (inbunden)

Totalskada

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-17
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Agneta och Xavier har levt i ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet är det som om avståndet dem emellan successivt ökar. Ett outtalat tomrum som ingen av dem riktigt vet hur de ska fylla.

Grälen och striderna är över. Saker och ting får passera. De har ju ett bra liv, en tillvaro fylld av trygga vanor, och de har utvecklat en ömsesidig tolerans. Men kanske har detta ett pris? För där finns också en bräcklighet mellan dem, som kan bli till en spricka som kan gå på djupet och orsaka stor skada.

Men när katastrofen kommer är det utifrån. Och den ställer hela deras tillvaro och deras förhållande på spel. Det är Agneta som är den skyldiga. Hur ska hon överleva skulden? Och när de förlorat sitt hem, hur hemma är de med varandra, egentligen? Vad är värt att slåss för? Och vad ska man släppa för att kunna gå vidare?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Totalskada
 2. +
 3. Bränn alla mina brev

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bränn alla mina brev av Alex Schulman (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Totalskada. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Överskattad författare
  Mia, 1 december 2018

  Boken känns förutsägbar och lite...tråkig. Lämnar mig med ett "jaha". Tycker detta gränsar till det banala, tyvärr....Hade nog inte ens läst om hon inte blir så uppburen överallt, som om hon vore en stor författare. Det är hon inte. Detta är ett snäpp upp från kiosklitteratur....

 2. Totalskada
  Anna Löfgren, 27 november 2018

  Lättläst, men inte superbra. Intressant med även äldre människor som skildras med flera relationer. Trots allt läsvärd, men ha inte för höga förväntningar.

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 8 november 2018

  Helena von Zweigbergk har skrivit drygt femton böcker, och jag har läst sju av dom tidigare. Här är länkar till mina recensioner av dom sju böckerna: Kärleken skär djupa spår, Tusen skärvor tillit, Ur vulkanens mun, Sånt man bara säger, Anna och Mats bor inte här längre, Än klappar hjärtan, och Kärleken till livet, (som hon har skrivit tillsammans med Marie Fredriksson).

  Jag har tyckt om alla böckerna som jag har läst av författaren, och jag tycker att hon är fantastisk på att skil... Läs hela recensionen

 4. Lättläst, djup och relevant för många. Läsvärd!
  BokBonanzan (instagram), 12 oktober 2018

  Agneta och Xavier är ett par i övre medelåldern som lever ett stillsamt liv på Lidingö tillsammans med hunden Molly. Deras tre barn är utflyttade sedan en tid tillbaka, och Xavier har nyligen gått i pension. Deras liv är just på väg att ändra riktning.

  En kväll, när Agneta lagar mat, börjar en kastrull brinna vid ett obevakat ögonblick. Branden sprider sig mycket snabbt och plötsligt står hela huset i lågor. När släckningsarbetet är klart konstaterar räddningstjänsten att branden var... Läs hela recensionen

 5. När det som inte får hända ändå inträffar.
  Eveline, 9 oktober 2018

  Totalskada. Själva titeln på boken beskriver innehållet väldigt väl. Vad gör man när allt är förstört? Hur räddar man det som finns kvar? Om något finns kvar? I Helena von Zweigbergks nya roman får vi möta människor i kris med så starka känslor att man redan från början har lätt att leva sig in i boken. Relationer, hemligheter, förödelse, kärlek och livet. Trots att man inte varit med om en katastrof på ett eller annat sätt så är det lätt att i tankarna befinna sig i deras situation. Det här ... Läs hela recensionen

 6. Insiktsfullt mitt-i livet kris
  Lena W, 8 oktober 2018

  När barnen flyttar hemifrån blir relationen mellan föräldrarna så tydlig, det tror jag många som själva befinner sig där, kan känna igen sig i. Vad återstår av familjen när allt inte längre kretsar kring barnens behov? Agata har känt ett ökat avstånd i sin relation. När en katastrof inträffar, kan hon inte längre komma undan. Hon måste reda ut känslorna och sin relation med både maken och barnen. Det här är en både levande och inkännande roman med mycket känslor. Den har en stark inre dramat... Läs hela recensionen

 7. Totalskada
  Carina, 2 oktober 2018

  Boken är lättläst, men har ändå djup. Många känslor kommer fram: otillräcklighet, skuld och kärlek. Ordet totalskada får verkligen flera betydelser. Pärmbilden passar bra in och man förstår varför bilden av en hare valts när man läst boken. Boken är lagom lång, men hur kommer det att gå?

  Jag sträckläste boken och tyckte verkligen om den. Den gav eftertanke. Kom ihåg att diskutera livet innan det är för sent!

 8. Tänk vad en hare kan spela roll....
  Monica Hultberg, 1 oktober 2018

  Agneta och Xavier har levt ett långt liv tillsammans. Xavier som ursprungligen kommer från Argentina, Buenos Aires, var gift med en känd journalist, Ana. Ana dödades av motståndsrörelsen. Xavier flydde då till Sverige med sin då treåriga dotter. Han träffade där Agneta, gifte sig med henne och fick tvillingarna Astrid och Hanna.

  Xavier går i pension och får en jakt utbildning som gåva av sina kolleger. Han ger sig så småningom ut på harjakt. Hararna skjuts och slaktas. Slakten beskr... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Totalskada

Bokvideo