Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
527
Utgivningsdatum
2021-10-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
217 x 147 x 38 mm
Vikt
729 g
SAB
K.54
ISBN
9789113084701
Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn (inbunden)

Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-10-11
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
De ville bli hustrur till tyska SS-män, med uppdrag att föda flest möjliga ariska barn åt Adolf Hitlers Tredje rike. På så sätt skulle kvinnorna med kropp och själ bidra till att säkra nationalsocialismens långsiktiga existens.

I National Archives i USA har författaren och journalisten Christoph Andersson hittat spåren efter 218 500 kvinnor som alla ville gifta in sig i SS:s gemenskap, under Heinrich Himmlers ledning. Ett 20-tal av dem var svenskor, och deras äktenskap en hemlig statsangelägenhet. Kvinnorna tvingades genomgå gynekologiska undersökningar, med syfte att utröna om de dög som föderskor. De behövde också bevisa att de var goda nationalsocialister, rasrena, genetiskt perfekta - och utan judiskt påbrå.

Det här är berättelsen om de svenska SS-fruarna, men också om deras SS-män. Några av paren återvände till Sverige efter kriget, fast beslutna att aldrig prata öppet om vad som varit. Inte ens med sina barn, en gång avlade för det Tredje rikets räkning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant om 1940-talets Tyskland och Sverige
    Bengt Åberg, 4 januari 2022

    Absolut en bok för den som är historiskt intresserad. Också intressant är hur besatta nazisterna var av sin idé om den så kallade ariska rasens överlägsenhet och till vilka ytterligheter de gick för att få fram en sådan mänsklig ras med hjälp av unga svenska kvinnor som förälskade sig i SS-officerare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christoph Andersson