Nuckan (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2018-05-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
177 x 112 x 10 mm
Vikt
113 g
SAB
Gcz Lindroth, Malin
ISBN
9789113086927
Nuckan (häftad)

Nuckan

(28 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-05-04
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nuckan, finns hon?

Malin Lindroth är 52 år, barnlös och har levt ensam i nästan trettio år. När hon presenterar sig som ofrivilligt ensam blir reaktionerna starka och hon frågar sig vilka historier om livet utanför tvåsamhetsnormen som är möjliga att berätta. Därför bestämde hon sig för att skriva om en livserfarenhet som efterfrågas lika lite idag som i det förflutna.

Malin Lindroth vill reclaima ordet nucka. Ta tillbaka det fulaste namnet och tvätta skammen ur det. Detta är ett befrielseprojekt, ett ifrågasättande av de normer som vi fortfarande är så knutna till och kanske blinda inför och ett beredande av plats för den större berättelsen om kärlek, makt och relationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nuckan
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nuckan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Igenkänning utan avslut
  Fröken H, 15 november 2021

  Det är skönt att läsa om någon som har, i stora drag, samma erfarenhet av tvåsamhet som en själv. Det är skönt att i 117 sidor kunna slippa låtsas som om man inte finns, som om det inte gör ont, som om man ändå aldrig hade velat ha några barn. Jag skrattar och gråter om vartannat av igenkänning och jag uppskattar verkligen det tydliga beviset på att jag inte är ensam. Men i vissa hänseenden skiljer sig min och författarens upplevelser åt så markant att jag inte kan förbehållslöst bara älska b... Läs hela recensionen

 2. Nuckan får ej upprättelse
  Marika Hevosmaa, 7 maj 2019

  Den här boken känns halvklar - som att författaren inte riktigt lyckas med att komma till verklig insikt över varför hon aldrig lyckas med tvåsamheten. Varför fastnar hon ständigt för fel sorts män? Det finns oändligt många fler kategorier än de "känsliga kulturmän" hon ideligen tycks falla för. Detta kombinerat med det faktum att hon håller fast vid tvåsamheten som rådande norm gör att hon misslyckas med att ge nuckan upprättelse. Antingen gör hon upp med tvåsamheten som norm och gör nuckan ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malin Lindroth