Staden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2019-04-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 150 x 35 mm
Vikt
603 g
SAB
Hc
ISBN
9789113087061
Staden (inbunden)

Staden

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-03
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En rysare som höll mig i ett fast grepp från första till sista sidan och förde tankarna till Stephen King. Camilla Sten är en författare att hålla ögonen på."
Camilla Grebe

Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet?

Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också.

Staden är en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Staden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vågar inte hela vägen
  Dreeby, 1 februari 2020

  Välskriven mysrysare med verklighetsförankrade karaktärer som man absolut känner för, och förstår på ett personligt plan. En övergiven stad i ingenstans, med känslomässiga anknytningar som stegvis når sin höjdpunkt.

  Skälet till betyget är dock detta; den känns tungt ungdomsinriktad, som att den inte riktigt vågar ge sig hän till varesig skräck, eller thrillergenren. Den vill knäa dig i skrevet, men vågar inte, och fegar ur.

 2. Spännande
  Sandra, 9 augusti 2019

  En otroligt spännande story som gjorde att det var svårt att lägga ifrån sig boken. Blev väldigt sugen på att läsa Camillas andra böcker.

 3. SÅ bra och läskig!!
  ElinsBokhylla , 9 augusti 2019

  Det framgår ju väldigt tydligt att Staden inte är en bok man ska läsa ensam mitt i natten med bara en liten ficklampa tänd, det är en skräckis och det är en väldigt bra skräckis, en riktig rysare...
  De vanligaste elementen är där, ett gäng unga personer som ska ut på ett äventyr där kärlek, alkohol, gamla minnen och övergivna platser står i fokus. Lite smått tråkigt ändå, jag menar är det inte precis vad alla skräckisar handlar om egentligen.. därför var jag lite skeptisk men även väldigt... Läs hela recensionen

 4. Sträckläsning
  Bokmalen, 8 augusti 2019

  En riktig spökberättelse som håller dig vaken om nätterna. Gillade du böcker som "Nattfåk" av Johan Theorin och "Tistelblomman" av Amanda Hellberg kommer du att älska den här.

 5. En förbaskat bra nagelbitare!
  Lollos bokhörna, 14 maj 2019

  Ok, den här boken är ruggigt bra! Förbaskat bra! "Staden" av Camilla Sten är en nagelbitare, den kryper innanför skinnet. Nästan en klaustrofobisk känsla infinner sig när man läser boken. Camilla har lyckats gestalta och måla upp miljöerna, händelserna och personerna att de känns väldigt levande. Hennes skicklighet i att skriva målande gör också att boken blir läskig och det kommer en känsla av att man är iakttagen. Boken vävs ihop mellan dåtid och nutid och slutet är oväntat, vilket jag tyck... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 23 april 2019

  Jag har läst en bok tidigare av Camilla Sten, och det är boken En annan gryning, som kom ut för tre år sedan. Jag tyckte väldigt mycket om den boken, som fick 4,5 av 5 i betyg från mig. Här är en länk till min recension av den boken.

  Så därför hade jag höga förväntningar på författarens nya bok, Staden, men tack och lov så infriades mina förväntningar.

  För även Staden är en mycket bra bok. Till och med snäppet bättre än En annan gryning.

  Staden har hela tiden en ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Camilla Sten

Bokvideo