Fartygets ögon (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ingrid Barröy (del 3)
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Rigels öyne
Medarbetare
Hole, Stian (form)
Dimensioner
218 x 143 x 22 mm
Vikt
365 g
SAB
Hce
ISBN
9789113087245
Fartygets ögon (inbunden)

Fartygets ögon

(18 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-01-08
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ingrid Marie Barrøy är född och uppvuxen på den lilla ön Barrøya i nordligaste delen av Norge. Hennes dotter Kaja har nyss fyllt tio månader, året är 1946 och kriget är över. Men ännu syns spåren efter ockupationen, till och med på den lilla ön som påminner om ett fotspår i havet.

I Fartygets ögon inleder Ingrid sitt sökande efter Kajas far, den ryske soldaten Alexander som befann sig ombord på det tyska fångskeppet M/S Rigel när det sänktes av de allierade i november 1944. Över tvåtusen människor omkom i katastrofen, varav de flesta var fångar från östra Europa. Ingrid räddade livet på den svårt nedkylde Alexander, förälskade sig i honom och födde hans barn. Men kriget tvingade honom på flykt och nu är frågan vad det blev av honom. Fick han hjälp? Blev han infångad? Är han död eller vid liv?

Roy Jacobsen har med sina tre senaste romaner skrivit fram ett hisnande vackert, poetisk och tidvis brutalt kvinnoporträtt - Ingrid Marie Barrøy är en av dessa skarpa romangestalter som för alltid lever kvar hos läsaren. Barndomsåren i De osynliga och vuxenblivandet i Vitt hav följs nu av modersskildringen i Fartygets ögon. Ett fullödigt magnum opus växer fram i händerna på en av den nordiska litteraturens giganter.

"Saknar motstycke i skandinavisk nutidslitteratur." Östgöta Correspondenten om De osynliga och Vitt hav
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fartygets ögon
 2. +
 3. Vitt hav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitt hav av Roy Jacobsen (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fartygets ögon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Detaljerna gör boken
  Frithiof, 13 juni 2019

  Roy Jacobsen fångar händelserna i tiden genom människorna och deras vardag under och efter den tyska ockupationen under andra världskriget. Det gör han med hjälp av detaljerna. Och det är det som får mig att känna och tänka efter. De tre böckerna "De osynliga", "Vitt hav" och "Fartygets ögon" är helt enkelt strålande. Jag njuter hela tiden. Kan inte låta bli att tänka på danske Carsten Jensen och hans "Vi de drunknade". Jag får lite samma känsla, även om det här handlar det lite mer om vad de stora politiska händelserna gör med oss människor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roy Jacobsen