Den femte årstiden (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Den söndrade jorden (del 1)
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2019-11-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
The Fifth Season: The Broken Earth: Book One
Medarbetare
Panepinto, Lauren (form)
Dimensioner
210 x 136 x 32 mm
Vikt
576 g
SAB
Hce
ISBN
9789113087269
Den femte årstiden (häftad)

Den femte årstiden

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-11-05
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går ständigt. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska, geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Under historien har civilisationen på Stillheten kommit att organiseras i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen - kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?

Den femte årstiden är första delen i trilogin "Den söndrade jorden". Alla tre delarna har prisats med en Hugo Award för bästa roman.

Essun har lyckats hålla hemligt för sin man Jija och sin omgivning att hon är orogen. En dag finner hon sin treårige son Uche död - ihjälslagen för att han visat tecken på orogeni. Och den som dräpt pojken är Jija.

Han har nu flytt tillsammans med deras dotter Nassun, som även hon har ärvt förmågorna. Essun måste hitta sin dotter innan något ont händer henne. Men var ska hon söka?

I Den femte årstiden berättas också om den unga Damaya, som tas till Navet där hon utbildas för att tjäna mänskligheten, och den äldre Syenit som med mannen Alabaster ska hjälpa en förödd stad men också avla orogeniska barn. Vilket öde kommer att drabba dem?

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den femte årstiden
 2. +
 3. Den femte årstiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den femte årstiden av N K Jemisin (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den femte årstiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Imponerande berättelse av en mästerlig författare
  Viggo, 31 mars 2020

  En nytänkande och episk fantasyberättelse som inte liknar något annat inom genren. Jemisin har skapat en otroligt intressant värld fylld av ett fascinerande magisystem, intressanta varelser, fängslande mysterier, sociala orättvisor och välutvecklade karaktärer som drar med sig läsaren på deras resor. Jag gillar särskilt hur Jemisin gör det annorlunda berättarperspektivet till en del av berättelsen och dess mysterium.

  Om du är på jakt efter en klassisk fantasyberättelser med en klassi... Läs hela recensionen

 2. förstår den inte
  @bettan_bokprataren (Örebro), 12 januari 2020

  Med risk att få hela Sveriges Sf emot sig så kommer här min spontana tanke.
  För det första så är det alltid tråkigt att behöva skriva recensioner på litteratur man inte gillar. Oftast är det inte fel på boken eller på författarens sätt att skriva. Som det är i det här fallet är det helt enkelt min brist på intresse av sf litteratur som är det stora problemet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av N K Jemisin