Själarnas ö (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2018-09-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
195 g
SAB
Hcd
ISBN
9789113088037
Själarnas ö (pocket)

Själarnas ö

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2018-09-12
69
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 1891 dränker Kristina Andersson sina två sovande barn. Sedan ror hon hem. Straffet blir att tillbringa större delen av sitt återstående liv på mentalsjukhuset på Själö i det yttersta finska havsbandet. Fyrtio år senare är den femtonåriga Ellinor indragen i en vansinneskarusell som övergått i kidnappning och flykt undan rättvisan. När hon fångats in placeras hon på Själö, där tiden tycks ha stått stilla. Sjuksystern Sigrid blir länken mellan den åldrande Kristina och den unga Elli, det gamla och det nya - samtidigt som krigets orosmoln svävar över Europa.

Johanna Holmströms bildrika och drabbande roman bygger på verkliga händelser och är en berättelse om moderskap och priset som tre kvinnor betalar för sin svaghet, längtan, kärlek, sorg och vänskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Själarnas ö
 2. +
 3. Handbok i klardrömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i klardrömmar av Johanna Holmström (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Själarnas ö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 2 december 2020

  En berättelse som med ett otroligt vackert språk sakligt konstaterar att så här var det. Det här hände. Men det finns så mycket empati i berättelsen, så mycket förståelse för hur det kan vara att vara människa. Och den där sakligheten gör att jag tänker så mycket mer själv, den ger läsaren tolkningsföreträde och låter mig leva mig in i de olika karaktärernas tankar och känslor. Den ger så mycket mer, den ger ett därför hände det, ett orsakssamband som förklarar det oförklarliga.
  Miljöbesk... Läs hela recensionen

 2. Till att börja med mera bra än dålig
  Moa, 23 april 2019

  Till att börja med mer bra än dålig,men sen faller handlingen platt,blir urtråkig,hoppade över sista 10-20 sidorna tom.Det är sällan det inträffar

 3. Intressant ämne
  Bokdjungeln , 1 januari 2019

  Visst är den intressant denna bok som tar upp 3 kvinnor som på olika sätt hamnar på ön. Medan jag läste kom jag på mig själv med att tänka på de som var intagna på mentalsjukhus under denna period, hur lite kunskap jag besitter i hur de hade det. Under skoltiden handlade det främst om att man skulle få veta hur det var i Sverige, men de funktionsnedsatta eller de människor som helt enkelt inte levde som samhället önskade ägnade man inte någon tanke. Boken är på så sätt viktig, den tar upp män... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johanna Holmström