Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2019-02-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
235 x 163 x 30 mm
Vikt
640 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789113088402
Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker (inbunden)

Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-02-06
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken står relationen mellan människor och bin i centrum. Det blir en vindlande och stundtals stingslig resa från antiken till dagens biodlarvärld. Lotte Möller berättar vad man under historien ansett att vi människor kan lära av bina och skildrar bland annat den upphetsade debatten på 1700-talet om huruvida det är en drottning eller en kung som styr bisamhället. Hon beskriver livets gång i kupan och bland biodlare, bin i religion och revolution och den ädla konsten att känna skillnad på olika sorters honung. Vi får också följa grannkonflikter och bisvärmar som spårar ur.

Med en särskild blick för färgstarka karaktärer låter hon oss möta alltifrån en skjutglad kalifornisk biodlare, som rasar mot både mördarbin och bipolitik, till Rudolf Steiner och benediktinermunken Broder Adam, Buckfastbiets fader, som hamnar i konflikt med en ny abbot.

Förhållandet mellan människa och natur löper som en röd tråd genom boken: hur det har sett ut genom historien, men också hur det tar sig uttryck idag, när den oroväckande bidöden gör binas framtid mycket osäker. Vad händer då med oss?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker
 2. +
 3. Meningen med bin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Meningen med bin av Göran Bergengren (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En mysig feelgood-bok om bin och biodling
  Gunilla , 3 september 2019

  En mångfacetterad och nyttig berättelse om bin, biodling och synen på bin - allt berättat med Lotte Möllers härliga språk med små anekdoter och tidsresor. Mycket läsvärd bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotte Möller

 • Citron

  Lotte Möller

  "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ &...

 • Trädgårdens natur

  Lotte Möller

  I Trädgårdens natur ger Lotte Möller sin personliga tolkning av vad en trädgård är och ska användas till. Hon skriver engagerande och underhållande om sådant som andra trädgårdsböcker sällan tar upp: varför trädgårdar nästan aldrig är roliga, ...

Bloggat om Bin och människor : om bin och biskötare ...