Må bra som förälder : psykologernas strategier för småbarnsåren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2019-03-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
234 x 160 x 24 mm
Vikt
467 g
SAB
Dofa
ISBN
9789113088518
Må bra som förälder : psykologernas strategier för småbarnsåren (inbunden)

Må bra som förälder : psykologernas strategier för småbarnsåren

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-08
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur tar man hand om sig själv efter månader med otillräcklig sömn? Hur orkar man med att vara en bra förälder till en treåring som trotsar? Hur förlåter man sig själv när man inte orkar som man borde? Och vad är ens en "bra" förälder?

Studier visar på paradoxen: att bli förälder, det kanske största och lyckligaste som kan hända en, verkar för många följas av en minskad livskvalitet, åtminstone kortsiktigt. Många upplever också att det saknas utrymme i föräldraskapet för andra känslor och upplevelser än lycka, njutning och prestation.

Det finns gott om böcker som försöker lösa utmaningar hos barnet, till exempel med sömn och trots. Men den här boken riktar sig helt mot föräldrarnas mående, deras känslor och reaktioner. Författarna koncentrerar sig på allmängiltiga problem i vardagliga situationer där de flesta som har små barn känner igen sig. Här får man såväl personliga berättelser som teorier och dessutom konkreta verktyg för självhjälp: enkla beprövade övningar som ska underlätta för föräldrar att må bättre under småbarnsåren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Må bra som förälder : psykologernas strategier för småbarnsåren
 2. +
 3. Hur tänker mitt barn? : praktisk barnpsykologi för moderna föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur tänker mitt barn? : praktisk barnpsykologi ... av Tanith Carey (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Må bra som förälder : psykologernas strategier för småbarnsåren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärt , klokt och givande.
  Carro, 5 april 2022

  Väntar barn och boken har varit väldigt tänkvärd, klok och givande. Den väcker viktiga tankar om stress och känna som en väldigt bra bok att läsa och ha med sig i sin ryggsäck inför föräldraskapet.

 2. 4+
  Bokdjungeln , 26 januari 2021

  Detta är en bok som jag tycker man kan ta god tid på sig att läsa. Ta ett kapitel ena dagen och ett annat veckan efter. Låt textens innehåll få sjunka in, för då blir boken väldigt givande.
  Den bygger på KBT och innehåller övningar i samma anda. Jag gillar det då det gör att jag som läser faktiskt kan applicera innehållet på mig själv och mitt beteende. Jag tycker att boken försöker förmedla att man som föräldrar bara kan göra sitt bästa och att det i många fall är bra nog, men att man ka... Läs hela recensionen

 3. En god följeslagare på resan som förälder
  Emma, 24 september 2019

  Igenkänningsfaktorn är hög, boken gör att man känner sig sedd och förstådd dom förälder och förklaringarna tydliga (om än väl enkla, men tänker att det passar med föräldralivets hets). Olika kapitel med fokus på olika ämnen (sömn, stress, irritation, relation). Boken innehåller exempel och övningar för att kunna kartlägga och förändra. En god följeslagare på resan som förälder, rekommenderar den varmt.

Visa alla 3 recensioner