Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Min kamp (del 2)
Antal sidor
595
Utgivningsdatum
2018-12-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Rebecca Alsberg
Originaltitel
Min kamp 2
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Dimensioner
180 x 115 x 40 mm
Vikt
322 g
SAB
Hce
ISBN
9789113088570

Min kamp 2

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-12
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Andra delen av Karl Ove Knausgårds mäktiga autofiktiva roman Min kamp är en studie i extremrealism genom blottläggandet av vardagligheter, av utanförskap och av självförödmjukelsens yttersta fascination.

Fadersporträttet i första delen är här utbytt mot ett kompromisslöst sökande efter kärlek och vänskap. I centrum står också det egna författarskapet och konsekvenserna av att lämna Norge för en svensk anonymitet. Hela tiden finns där den öppna blicken på den egna kärnfamiljen och faderskapet, men också på det nya hemlandet Sveriges nästintill skrattretande konformitet och konflikträdsla. Familjen och författandet ställs på så sätt mot varandra i ett försök att nå förlösning och att sträcka sig utanför sina egna begränsningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min kamp 2
 2. +
 3. Min kamp 3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min kamp 3 av Karl Ove Knausgård (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min kamp 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. KÖP, LÄS OCH KÄNN!
  Anita R, 13 februari 2023

  Stor läsupplevelse! Knausgård är en extremt god iakttagare av sig själv, sitt själsliv och sin samtid men också av de människor som finns i hans omedelbara närhet. Släktingar och näst intill vänner. Näst intill, ja, för han har inte särskilt lätt att få vänner och hans behov av egentid är omättligt.

  Knausgård är en stor berättare. Hans reflektioner kan upplevas som relativt vardagliga, t o m simpla men också i det finns skeenden att gestalta och han gör det m bravur. Han berättar om... Läs hela recensionen

 2. En kreativ norska man som kom till Stockholm
  Jan Netusil, 11 maj 2021

  När jag läser deckare en vecka efter läsningen vet jag inte exakt vad det handlade om, men det är är annorlunda med Karl,jag minns mycket.Hon beskriver helt vanliga saker, men jag är inte uttråkad av hans beskrivning.
  När han beskriver sig själv,sin uppfattning om världen och hans egenskaper,säger jag att han beskriver sig själv eller mig,jag tror att jag uppfattar allt på samma sätt.
  Den första delen av Min kamp,jag läste på tjeckiska,här köpte den svenska,läste den,jag förbät... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård