Hydroponisk odling : Köksträdgård utan jord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2019-01-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Hjelm, Niklas (foto)
Illustratör/Fotograf
Lovisa Lesse
Dimensioner
250 x 170 x 20 mm
Vikt
647 g
SAB
Qef
ISBN
9789113088655

Hydroponisk odling : Köksträdgård utan jord

(29 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-18
286
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hydroponisk odling är en växande trend bland odlare, särskilt i städerna. Det är en odlingsform som passar många eftersom du odlar helt utan jord - bara med vatten och näring - och därför extra lämplig för den som inte har en egen jordplätt men ändå vill odla sin egen mat. Det är en odling som inte kräver mycket yta eller skötsel, plus att du har dina färska kryddor eller grönsaker nära till hands när du ska laga mat.

I den här handboken får du lära dig allt om hur du går tillväga för att odla i vatten, vilka system som finns och hur du kan bygga dem själv. Den ger svar på frågor som: Är det lika nyttigt? Smakar det lika gott? Är en hydroponisk odling ekologisk? Vilka grönsaker fungerar bäst?

Känner du för att gå på djupet finns en del för den avancerade odlaren, där du får veta allt om olika typer av ljus och näring.

Hydroponiska odlingar fungerar både inne och ute, på balkong och uteplats. Man kan odla i princip allt: örter, sallat, bär, tomater, chili eller grönsaker som squash, gurka, bönor, ärtor och kål.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hydroponisk odling : Köksträdgård utan jord
 2. +
 3. Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsmansgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsman... av Karolina Brising (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hydroponisk odling : Köksträdgård utan jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. mycket intressnt bok
  Karin Henriksson, 9 februari 2021

  en guide till den som vill odla även under vinter halvåret, en mycket bra starta upp bok om hydroponisk odling. lätt att följa.

 2. Komplett beskrivning av odling i vatten!
  Erik Selander, 22 januari 2020

  Fullständig beskrivning av alla typer av odling i vatten! Mycket givande! Mycket inspirerande! Ger klart en möjlighet till framgångsrik hemodling av hushållets behov av sallad och grönsaker! Rolig och trivsam anda hos författaren! Ett framtida standardverk!

 3. Bibel för dem som vill pröva på hydroponisk odling
  Moventia, 19 juli 2019

  Boken går igenom allt man behöver veta för att börja med hydroponisk odling dvs i vatten i stället för jord.
  Mer info finns på youtube av föreningen Hemmaodlat.

 4. Intressant
  Christer Holm, 12 maj 2019

  Intressant bok som ger många idéer om hydroponisk odling för dem som vill börja med detta men också för de som bara vill få ett hum om vad detta är.

 5. Odla i vatten året om!
  forsberg_pa_egen_tomt, 15 april 2019

  I den här boken får du lära dig allt vad du behöver för att kunna odla hydroponiskt inne året om. Du som inte har provat detta, gör det! Tänk att ha egenodlad sallat, spenat eller basilika året om på din egen fönstetbräda! Här kan du läsa allt om hur du ska gå tillväga.

 6. Amatör och kunnig
  Veronica, 18 januari 2019

  Nu är boken utläst, sträckläste den i kväll.
  Toppen bok för både novis och den som redan odlar hydroponiskt.
  Liknelsen med näring och skrivarens bläckpatroner gav mig en ögonöppnare. Bra och konkret, illustrationer som är lätta att förstå och göra till sina egna. Och som Niklas skriver i sina efterord, börja odla.

  Tack Tack för en bra bok. Kommer bläddras i mycket kan jag lova. Fem 👍🏻 Av fem möjliga

Visa alla 6 recensioner