Insidan : SD-kvinnorna och partiet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2019-09-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
358 g
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna
ISBN
9789113090054
Insidan : SD-kvinnorna och partiet (inbunden)

Insidan : SD-kvinnorna och partiet

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-13
222
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Insidan handlar om fyra kvinnor, som gått med i Sverigedemokraterna, och deras upplevelser av verkligheten i ett mansdominerat parti som vuxit sig starkt samtidigt som världen plågats av finanskris, islamism, terrorism och flyktingkris.

Sverigedemokraternas vice ordförande Julia Kronlid är en av kvinnorna i boken. Julia berättar om när hon första gången hörde talas om SD i samband med debatten om Muhammedteckningarna och hur hon som kristen, lockades av SD:s syn i bland annat abortfrågan. Sverigedemokraternas första europaparlamentariker genom tiderna- Kristina Winberg berättar i boken om hur det kom sig att hon, som nästan inte visste någonting om den Europeiska Unionen, blev Sverigedemokraternas första namn i Europaparlamentsvalet 2014. Maddelen Larsson, som tidigare var kommunpolitiker i Falköping, berättar om hur hon hamnade i konflikt med partiet när hon uppmärksammade att det försvunnit pengar från SD:s distriktskassa i Skaraborg. En kvinna som i boken kallas för Lena berättar om varför hon lockades av att gå med i SD och hur det kom sig att hon tvingades byta namn efter det politiska engagemanget i partiet.

De fyra kvinnorna har intervjuats i ett halvår och i boken skildras scener ur deras liv. Tanken med berättarformen är att läsaren ska förstå och kanske till och med föreställa sig de inre värden, med tankar och känslor som lett kvinnorna till att gå med och representera ett parti som av kritikerna klassas som antifeministiskt, nationalistiskt, invandringsfientligt och muslimfientligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Insidan : SD-kvinnorna och partiet
 2. +
 3. Fult folk : samtal med sverigedemokratiska väljare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fult folk : samtal med sverigedemokratiska väljare av Linnea Nilsson, Emil Schön (häftad).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Insidan : SD-kvinnorna och partiet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärt mig mer om SD
  Paul, 31 oktober 2019

  Kom på att jag visste inte mycket om sd (förutom de man ser dagligen i rubriker), bra "lektion" och lättläst.

 2. Välskriven och spännande bladvändare
  Helena, 21 september 2019

  En välskriven bok i ett svårt ämne. Vi får följa fyra kvinnor ute i landet som alla på ett eller annat sätt känner sig oroliga och missnöjda med samhällsutvecklingen. På olika sätt hamnar de alla i Sverigedemokraternas lokala grupper, känner gemenskap och får mer och mer ansvar. Sen vänder det.

  Boken är indelad i kapitel där de fyra kvinnornas berättelser varvas kronologiskt. Det är genom deras ord historien återges, och författaren själv har en tillbakadragen, opartisk roll.
  Det... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner