Gå förlorad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2019-03-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
195 x 142 x 15 mm
Vikt
355 g
SAB
Hc
ISBN
9789113092942
Gå förlorad (inbunden)

Gå förlorad

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-27
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Anders är osäker på vad han tycker om sitt jobb. Det blir inte som han tänkt sig. Han är osäker på bilderna han tar, de blir inte heller riktigt bra. Han är osäker på om han orkar träffa sin älskarinna ikväll, han är osäker på sina drömmar och han är osäker på om han verkligen trivs i villakvarteren. Han är osäker på om han trivs med sig själv. Men trots all sin osäkerhet är Anders helt övertygad om andra saker. Han är till exempel säker på att han älskar sin fru, sin dotter och sin mamma. Han tvivlar inte en sekund på sina känslor för dem. Finns det något problem så är det att han älskar dem för mycket.

För vad skulle hända om han inte gjorde det? Ensamheten är den största skräcken. Och den stora lockelsen - den som är ensam kan inte bli lämnad.

I Gå förlorad undersöker Agnes Lidbeck livets små sanningar och stora lögner, avståndet mellan att vilja vara och att kunna bli, sprängkraften i våra känslomässiga reaktioner och våra rationella förklaringar till varför vi inte kunde mer än vad vi klarade av. Under loppet av tjugo år får vi följa Anders: make, pappa och son. Ett äktenskap som utvecklas, en dotter som växer upp, en mor som åldras. I mitten står en man som betraktar skeendena, ibland lamslagen av skräck, ibland i ett tappert försök att hejda tiden.

Gå förlorad är den avslutande delen i den triptyk som inleddes med Finna sig och Förlåten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gå förlorad
 2. +
 3. Madonna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madonna av Sara Villius (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gå förlorad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gå förlorad

  Det är lite synd om Anders tycker man först.Han, som vill så väl, som försöker göra rätt och ständigt väntar sig katastrofer, stora eller små.Hanvill ha cred för allt han ordnar och fixar i köket, men får ingen av den kvinna han lever med, Kristina.Hon som påpekar att han kanske borde kunna kontrollera sina neuroser.Hon som tycker att man inte behöver " dela den intima sfären" med alla.Han tänker att hon är rädd att förlora kontrollen och att han måste sätta gränser.Det är som om de hela tide... Läs hela recensionen

 2. Intressant men utan crescendo
  Maddox (Stockholm), 25 mars 2019

  Boken handlar om Anders och vi får följa hans liv genom hans tankar och konstanta resonerande. Han vill vara till lags så pass att det blir svårt att leva upp till de höga krav han själv satt upp. Bägaren rinner över flertalet gånger men hanteras enbart med tafatta försök att gottgöra sitt beteende. Anders är en till synes rätt vanlig man som försöker hantera skuld och skam inför att vara priviligerad och samtidigt missnöjd och oförmögen att förändra sin tillvaro utan att såra andra.

 3. Välskriven och fantastisk

  En bok om en ganska sorglig man egentligen. Som älskar sin familj så hjärtat går sönder.
  Boken är bra och har sina stunder, ibland blir den platt och tråkig och Anders blir bara en sorglig man. Men läs den, gör det bara. För boken har fastnat hos mig och jag hoppas den fastnar hos dig med.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Agnes Lidbeck