Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2019-08-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Do
ISBN
9789113093321
Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra (inbunden)

Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra

Inbunden Svenska, 2019-08-30
199
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Känslor har varit helt avgörande för människans överlevnad som art. Inte bara för att de hjälper oss att undvika fara - utan dem skulle vi inte kunna fatta beslut eller veta vad vi tycker. Faktum är att vi utan känslor skulle få svårt att motivera oss själva att göra särskilt mycket alls.

Senare tids hjärnforskning visar att känslor som trycks undan förstärks och blir inre distraktioner för hjärnan vilket i förlängningen kan leda till stress i kroppen. En oförmåga att handskas med känslor kan leda till konflikträdsla, dåligt självförtroende och såväl psykisk som fysisk ohälsa. Men trots att det finns mycket kunskap om att känslorna påverkar alla delar av livet, får de flesta av oss väldigt lite utbildning i ämnet under uppväxten. I den här boken får läsaren en chans att täppa till kunskapsluckorna, och får med sig många bra redskap för att hantera känslor.

Författarna tar hjälp av olika experter, bland annat en neuroforskare, en präst, en psykolog och en professor i kognitionsvetenskap, för att förklara och utforska känslor ur olika perspektiv. På ett pedagogiskt sätt reder de ut vad känslorna är, var de kommer ifrån och vad de försöker säga oss. De presenterar även konkreta metoder för att hjälpa läsarna förstå alla sorters känslor, och hur man kan möta, härbärgera och hantera dem på bästa sätt.

Känslosmart är en underhållande och tänkvärd handbok i att bygga hållbara relationer, inte bara med andra utan också med sig själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra
  2. +
  3. En musikalisk känsloresa med Friendy

De som köpt den här boken har ofta också köpt En musikalisk känsloresa med Friendy av Maria-Pia Gottberg, Anna Eriksson Skarin (spiral).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Känslosmart : konsten att leva med sig sj...