Det sista livet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (469.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
John Adderley (del 1)
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2020-04-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113093925
Det sista livet (ljudbok)

Det sista livet Ljudbok

(281 röster)  |  Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-02

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vinnare Crimetime Award Årets deckardebut 2020

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Det sista livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. FBI i Karlstad
  -, 19 augusti 2023

  Var lite fundersam när handlingen började i Amerika och på FBI. Det var jag inte så intresserad av att läsa. Men handlingen flyttar sig snabb till Karlstad och en FBI-agent där fungerade faktiskt bra. Johan Adderley är en lite annorlunda karaktär, född i Sverige men uppvuxen i Amerika. Jag gillar honom och jag tycker att alla karaktärer känns trovärdiga och genomtänkta. Handlingen är lik en pusseldeckare. Med ledtrådar som nystas upp men som också förvirrar. Spännande och med bra flyt i histo... Läs hela recensionen

 2. Vilken historia!!! Äntligen
  -, 30 maj 2023

  Jag är inte lätt att imponera, har läst så många böcker men den här polisen kommer jag att följa. Färgad, självklart som Karlstadstös men det här är på ett annat plan. Tack Peter och Peter ser fram emot nästa

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 5 mars 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Det sista livet, är en debutbok från författarduon Peter Mohlin och Peter Nyström. Den vann årets deckardebut från Crimetime Award för två år sen, 2020. Nu har jag äntligen tagit tag i den och läst den, och jag tyckte den var mycket bra. En uppföljare till boken kom året efter, 2021, och den heter Den andra systern, och den ska jag definitivt läsa snarast, eftersom jag tyckte så mycket om den här boken. Mycket välskriven, lättläst, härliga karaktär... Läs hela recensionen

 4. Spännande
  -, 15 juli 2021

  Spänning på hög nivå! Svårt att pausa i lyssnandet mellan varven. Kan varmt rekommenderas

 5. bra!
  -, 3 juni 2021

  Riktigt spännande o så är ju Reine den bäste inläsaren

 6. En höjdare!
  -, 29 maj 2021

  Här är två killar som fått till de med en spännande och trovärdig story. Väldigt kul att Karlstad hamnat i blickpunkten. Jag ska nu ta mig an uppföljaren "Den andra systern", Hoppas den är lika bra!

 7. Spännande
  - (Stockholm), 18 februari 2021

  Oförutsägbar och befriad från överdrivna våldsbeskrivningar. Kommer att leta efter fler titlar av författarna.

 8. Mycket bra , Reine Brynolfsson är en skicklig...
  -, 19 juni 2020

  Mycket bra , Reine Brynolfsson är en skicklig uppläsare

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna