Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2020-07-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Karlsson, Terése (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
109 g
SAB
Qci,Dokb
ISBN
9789113096766
Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete (pocket)

Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-07-31
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När fyrabarnsmamman och gymnasieläraren Åsa Axelsson går in i väggen har hon inget val: hon måste tänka om. Slut på slänga och slösa. Slut på obegränsat med mjölk och evighetsduschar för barnen. Grönsaksodling istället för greklandsresa.

Men det som börjar i ekonomisk nödvändighet blir snart en livsstil - och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge. Märkligt nog råder balans även på bankkontot. Lönearbetet och stressen visar sig ha skapat utgifter.

En fråga väcks: Varför sliter vi ut oss, borde vi inte försöka leva annorlunda?

Åsa Axelsson berättar roligt, dråpligt och trotsigt om sitt tankeväckande ekonomiska experiment. Boken är också ett skarpt och provokativt inlägg i debatten om synen på arbete och hur samhället ska se ut.

Kanske är det dags att ställa ekorrhjulen på soptippen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete
 2. +
 3. Ut ur ekorrhjulet : så blir du också ekonomiskt fri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ut ur ekorrhjulet : så blir du också ekonomiskt... av Oskar Lindberg, Maribel Leander Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra - fast ändå en besvikelse
  Lili, 28 december 2021

  Bra och enkel bok med många konkreta tips. Men jag kan inte säga att den gör sig rätt till sin titel helt då det känns som att hon ändå lever livet i medelklassen med sjuka utgifter varje år. Kunde inte relatera alls. Plus att hennes man jobbar ju fortfarande, så helt ute ur ekorrhjulet blir de ju inte. Men som sagt, bra skriven och tillhör man dem som lever som kungar så är den relevant.

 2. Läsvärt
  Tanja , 12 november 2020

  Enkelt skriven och de flesta känner nog igen sig i dessa tankar. Fick en tankeställare på hur vi lever och hur mycket vi konsumerar.

 3. Det går att växla ner.
  Bitte, 7 september 2020

  Boken lärde mig mycket. Nu kan jag utan oro tänka mig att pensionera mig tidigt. Det går att tänka annorlunda och banta sina omkostnader.

Visa alla 3 recensioner