Dotter saknad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bergslagens blå (del 1)
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2019-08-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
233 x 157 x 28 mm
Vikt
651 g
SAB
Hc
ISBN
9789113096995
Dotter saknad (inbunden)

Dotter saknad

(59 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-27
222
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ny spännande deckarserie av Anna Jansson!

Vera Bark flyr hals över huvud från sin möhippa i det lilla samhället Hampetorp utanför Örebro. I fem års tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, längs Hjälmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tär på honom och på Veras mor som är på väg att gå under i sin förtvivlan.

Tre år efter Veras möhippa försvinner en undersköterska från samma plats. Utredningen läggs ner också i detta fall, men Kristoffer Bark får den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Dotter saknad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bokkommentar.
  Erik, 19 augusti 2021

  Kristoffer Bark är jättebra och lysande. Det är synd om honom. Men även lite synd om den skyldiga mördaren. Som var den sista man han hade kunnat tänka sig. Men det brukar vara så i mordhistorier.

 2. Så ruskigt bra!
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 september 2020

  Varför dröjde det så länge innan jag började läsa den här välskrivna och mycket spännande boken. Kanske för att jag älskar Maria Wern serien så otrolig mycket och var liksom lite rädd för att bli besviken. Men se så fel jag hade.

  Det här är en väldigt välskriven och spännande bok som kickar i gång direkt och sedan tappar den aldrig greppet om mig.
  Anna är otroligt duktig på att successivt bygga upp dramatiken och spänningen för att sedan ladda ännu mer till crescendot.
  Jag ... Läs hela recensionen

 3. Välskriven deckare
  Christina1974, 5 februari 2020

  Blev fast efter 2 kapitel i boken, så fängslande och spännande. Älskar Anna Janssons sätt att skriva. Läs den du kommer inte kunna slita dig från den förrän du vet hur historien slutar.

 4. Rekommenderas
  MKA, 13 oktober 2019

  Som väntat, bra. Alla Maria Waernböckerna är ju bra, men det var nog dags för något nytt och den här gör knappast någon läsare besviken. Extra kul med de välkända, älskade miljöerna vid Hjälmaren, då vi har sommarstället i närheten. Ser fram emot nästa i serien.

 5. Bra!
  ¿bokdiggaren¿, 10 oktober 2019

  Det här var en bok som jag tyckte om! Jag gillar ju oftast böcker som handlar om försvunna personer och så också den här. Ser fram emot fler berättelser om Kristoffer Bark.

 6. Härligt
  Ingalill Norrblom, 4 oktober 2019

  Anna Jansson kan man lita på kunde inte sluta läsa. Så bra o lite klurig. Lyckliga ni som ännu inte börjat läsa.

 7. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 2 oktober 2019

  Jag har tidigare läst fem böcker av Anna Jansson. Först dom tre första böckerna i serien om Maria Wern: Stum sitter guden, Alla de stillsamma döda, och Må döden sova. Sen en bok med kåserier i: Hantverkarsvett är dyrare än saffran. Och så en kortroman: För dem jag älskar. Men Anna Jansson har ju gett cirka tjugofem romaner för vuxna, och ännu fler böcker för barn och ungdom.

  Nu har jag läst en helt ny bok av författaren. Det är den första boken i en planerad ny serie som heter Bergs... Läs hela recensionen

 8. En av Anna Janssons bästa!
  Lollos bokhörna, 29 september 2019

  Det här är en väldigt välskriven och spännande bok. En bok jag hade svårt att lägga ifrån mig då jag ville veta hur det skulle gå. Anna visar sin skicklighet som författare genom att lägga ut ledtrådar genom hela boken, men när jag kommer till slutet så har jag misstänkt fel person i alla fall. Bra person- och miljöbeskrivningar gör att det är lätt att se handlingen framför sig. Jag gillar Annas nya karaktär, Kristoffer Bark och hoppas att jag får läsa mer om honom snart. En riktigt skicklig, välskriven och oförutsägbar deckare!

 9. Riktigt bra!
  Villivonkansbooks, 16 september 2019

  Kristoffer Barks dotter försvann spårlöst från sin egen möhippa för fem år sen. Kristoffer har aldrig gett upp hoppet om henne och tillbringar åtskilliga timmar med att leta efter henne. I sitt jobb som kriminalinspektör får Kristoffer starta upp ett annat coldcase-fall som påminner om dotterns. När han börjar rota i det förflutna inser han att fallet har väldigt många likheter med dotterns försvinnande.
  Det är roligt att läsa en bok som utspelar sig på hemmaplan och där jag känner igen a... Läs hela recensionen

 10. När kommer nästa?
  Monica Bergman, 9 september 2019

  Satt ute i solen och sträckläste! Lite annorlunda i jämförelse med Maria Wärn, lite mörkare! Men mycket läsbar! Väntar på fortsättningen!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Anna Jansson

Bokvideo