Dr Weiss sista uppdrag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2019-08-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
210 x 132 x 12 mm
Vikt
241 g
SAB
Hc
ISBN
9789113097374

Dr Weiss sista uppdrag

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2019-08-07
280
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det rådde inget tvivel längre. Jag var fri. Fri att gå genom en svagt uppåtlutande korridor, vars väggar såg ut som ett på något mirakulöst sätt lodrätt stillastående vatten. Jag hoppades verkligen att den nyvunna friheten förr eller senare skulle visa sig vara något mer än så."

En tidsresenär, doktor Weiss, ger sig ut på en halsbrytande jakt efter Järnkronan, Fredegesiusbrödernas förlorade intelligensförstärkare. Sökandet för honom till jungfruliga landskap i en avlägsen framtid, till livsfarliga sagoskogar och obegripliga museer långt efter människans tid, men också till förindustriella skeppsvarv, det sena 1800-talets Potsdam och 1950-talets England.

Lars Gustafssons postuma Dr Weiss sista uppdrag är en roman i vilken en av våra riktigt stora författare spelar ut hela sitt register. Den färdigställdes kort före hans död och kan läsas som en färgrik och spännande framtidsberättelse, men också som ett slags coda, eller som ett enda utdraget, febrilt, drömlogiskt ögonblick, en ekokammare där tankar från hela författarskapet en sista gång får mötas och brytas mot varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dr Weiss sista uppdrag
  2. +
  3. Tre korta klassiker. Tennisspelarna ; En biodlares död ; En kakelsättares eftermiddag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre korta klassiker. Tennisspelarna ; En biodla... av Lars Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Gustafsson