Käka grönt! : Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2019-09-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Preis, Miriam (foto)
Dimensioner
230 x 195 x 20 mm
Vikt
752 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789113098166
Käka grönt! : Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott (inbunden)

Käka grönt! : Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott

(38 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-18
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Efter succén med Plåtmat är nu Julia Tuvesson tillbaka med uppföljaren Käka Grönt!: Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott. Den här gången presenteras ännu fler smarta och enkla vegokoncept med utgångspunkt i grönsaker och rotfrukter allt för att göra din gröna matlagning lite smidigare, roligare och mer kreativ.

Säg hejdå till tallriksmodellen och hej till en uppsättning gröna modeller! I Käka Grönt! vänder Tuvessonskan på allt vi tidigare har lärt oss om tallriksmodellen för att istället hitta andra sätt att komponera sina måltider på som är bättre anpassade för den gröna matlagningen. I denna bok får du verktygen för att gå mot en grönare livsstil med recept på såväl matprepp som snabba vardagsmåltider, festmat och tapas.

Förutom 50 goda, gröna recept lär du dig även på ett pedagogiskt sätt hur du går tillväga för att minska din köttkonsumtion och hittar nya vegetariska måltidsmodeller för att förenkla din matplanering allt från inköp till hur du bygger det ultimata basskafferiet och vad som bör ingå i ditt vegetariska startkit. Du blir introducerad till vegokoncept, modeller och inspirationsguider såsom mellanrättskonceptet, ersättningsmodellen, skåpmat och brödmat så att du på ett överskådligt sätt kan se vilka möjligheter du har att variera dina måltider med råvaror som du oftast redan har hemma.

Boken passar både som en köttätares första nybörjarguide till det gröna köket samt som en handbok för den redan frälsta vegoälskaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Käka grönt! : Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok!
  Cakan, 11 maj 2023

  Många recept som ser mycket goda ut, även saker som man inte tänkt på innan men som är så smarta, som att ha pitabröd i frysen och slänga i ugnen och äta med rester.

 2. Vår mest använda kokbok
  Jessica Langels, 8 februari 2023

  Vi har många kokböcker och Käka Grönt är den i särklass mest använda. Vi har såååå många receptfavoriter från just denna bok. Julia Tuvesson är TOPPEN!!!

 3. Pedagogisk och inspirerande
  Petra Sundberg , 19 juli 2021

  Jag är en väldigt van matlagare också av vegetarisk mat, jag hittar ändå mycket inspiration och nya tänk i "Käka grönt!". Den passar både den som är helt ny i det gröna köket och den som huserat där i en halv evighet.

 4. Fantastisk kokbok!
  Lotta, 1 april 2021

  Jag blir så glad varje gång jag öppnar kokboken och väljer ett recept. Det är en härlig känsla i boken, lätt att följa recepten och tydligt. Det enda problemet är att det är för mycket gott så det är svårt att välja - Lyxproblem!

  Välarbetad bok som bjuder på stor variation i smaker vilket gör att alla hittar mycket de gillar. Rekommenderar verkligen denna bok för dig som är vegetarian men kanske speciellt för dig som vill väva in mer vegetarisk matlagning i ditt liv. Den bjuder på n... Läs hela recensionen

 5. Enklare kan det inte bli!
  Charlotte Holgersson, 2 oktober 2020

  Boken börjar med en komplett guide med allt man behöver för att komma igång med att laga grönt. Sen följer recept efter recept och jag vill laga allt, precis allt! Enkla och tydliga recept med bilder som får det att vattnas i munnen. Jag är extra glad över formeln för att göra gröna bollar och biffar. Nu kommer jag aldrig att köpa halvfabrikat igen.

 6. Jag vill äta allt i denna bok!
  Sara Hansen, 10 februari 2020

  Tar fram boken och visar alla som knystar det minsta om att de inte kan laga vegetarisk mat! Och till de som lite tappat sugen pga stressig vardag och gnälliga barn. Laga den här maten så blir du glad!

 7. Bästa kokboken på år och dar!
  AppelQ, 8 januari 2020

  Fick boken i present i höstas och älskar den. Goda och enkla recept som inte tar hundra år att laga, kul och inspirerande texter samt inte minst superpeppande bilder. Bara omslaget säger allt - en kock med munnen full av mat som hon verkar gilla - jag får matlust, och matlagningslust!!!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Julia Tuvesson