Bakvatten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2020-12-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789113098517
Bakvatten (pocket)

Bakvatten

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-12-09
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Västerbotten har fått ännu en stjärna på sin författarhimmel. Detta är vårens debut - vad ni än gör så missa den inte."
Stina Jackson

Bakvatten är berättelsen om de människoöden som knyts ihop av pojken Nilas försvinnande i Västerbottens inland i mitten av sextiotalet, om före och efter.

Alla tror att Nilas har drunknat, att han har försvunnit i Vindelälvens vatten. Men Nilas ligger gömd under mossan med isblommor på kinderna, bredvid sugande myrmarker och ilande små skogsbäckar, på platsen där Hebbe dog. Det ska dröja många decennier innan vårfloden avslöjar vad som egentligen hände.

Bakvatten handlar om Assars förbjudna kärlek till Margareta, om Håkan som vill ha en pappa men som får en lillebror, och om Håkans sambo Petra som många år senare inte står ut längre utan vill att han berättar sanningen.

Det är en roman om ensamhet, längtan, byskvaller och hur långt samvetet kan sträcka sig.

"Västerbotten nu har fått ännu en stor berättare, men det är kanske en aning tidigt. Att länet däremot har berikats med ännu en stor berättelse, ja, det råder det ingen tvekan om." Tidningen Vi

"Bakvatten är en dramatisk, intensiv och subtil berättelse med stark närvaro. Mångbottnad och mångstämmig." Västerbottens Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bakvatten
 2. +
 3. Monstret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Monstret av Ane Riel (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bakvatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän läsning
  Kerstin Torgnysdotter, 13 april 2021

  Ytterligare en ny Västerbottensförfattare som skrivit en helgjuten, fängslande och spännande skildring från Västerbottens inland med stor igenkänning för mej som är bekant med trakten. Starka personporträtt och trovärdig handling. Kan mycket väl ha hänt i detta landskap. Strålande debutroman,håller helt med Daniel Sjölin i hans recension, helt i klass med Stina Jacksons Silvervägen och Ödesmark!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 februari 2021

  Maria Broberg - Bakvatten - Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken tyckte jag mycket om. Den är välskriven och lättläst. Och den är vemodig, stillsam, sorgsen, och väldigt norrländsk. Jag fick lite samma känsla av boken som jag fick av Silvervägen och Ödesmark av Stina Jackson. Rekommenderar absolut varmt denna roman.

 3. Imponerande debut
  Anders Hernborg, Halmstad, 23 januari 2021

  Bakvatten skiljer sig mycket från Karin Smirnoffs trilogi från samma typ av västerbottnisk glesbygd. Inte lika unikt språk, men mycket av samma sociala miljö och livsbetingelser. En "cliffhanger" känns under en stor del av berättandet, något som ger spänning och driv. Det är svårt att lägga ifrån sig boken när man väl kommit in i den. Upplösningen i slutet av boken kan diskuteras, men ger upphov till mycket av tankar och samtal med andra som också läst boken. En imponerande romandebut som jag hoppas får uppföljare.

 4. Nej
  Felicia, 19 januari 2021

  Fruktansvärt långtråkig och seg. Inte spännande. Jobbigt språk, gammelsvenska/norrländska.
  Skummade bara igenom sista halvan för att jag inte kan lägga ifrån mig en bok utan att läsa klart , hände absolut ingenting.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Broberg

 • Und Nilas sprang

  Maria Broberg

  Das rätselhafte Verschwinden eines Jungen verknüpft die Schicksale mehrerer Menschen in der bäuerlichen Gesellschaft Nordschwedens. Ein fiktives Dorf in Nordschweden, zwischen 1948 und der Gegenwart. Alle glauben, dass Nilas, Håkans kleiner Bruder...

 • Veden varjot

  Maria Broberg

  Henkeäsalpaavassa romaanissa kevättulva huuhtoo esiin vuosikymmenien surut. Nilas makaa sammalmättäiden alla jääkukkia poskillaan, keskellä solisevia metsäpuroja. Kaikki uskovat, että poika on hukkunut, kadonnut pohjoisen Vindeljoen vesiin. Totuus...