Svärmodern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2020-04-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Graves, Emma (form)
SAB
Hc
ISBN
9789113099903
Svärmodern (inbunden)

Svärmodern

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-22
Bokus Pluspris: 169 189
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som ensamstående mamma har Åsa och hennes son alltid varit nära. Men relationen förändras när sonen träffar en ny flickvän som snart blir gravid. Åsa gör sitt bästa för att knyta an till sin nya svärdotter, men då Åsa försöker hjälpa till uppfattas hon som gränslös. Det blir början på en konflikt som kommer att splittra hennes familj.

Det blir smärtsamt uppenbart för Åsa att den viktigaste personen i sonens liv inte längre är hon själv, utan svärdottern och den nya familjen. Och när Åsas egen mamma går bort, står hon plötsligt alldeles ensam.

Moa Herngren har ett unikt öga för relationer och dess svårigheter, vilket genomsyrar alla hennes böcker. Särskilt tydligt blir det i tv-serien Bonusfamiljen på SVT, som hon är manusförfattare till. Svärmodern är en stark berättelse om de närmaste relationerna vi har, och hur svårt det kan vara att förhålla sig till varandra när roller man tagit för givet bryts upp och förändras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svärmodern
 2. +
 3. Fjärilsrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjärilsrummet av Lucinda Riley (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Svärmodern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 20 maj 2020

  Moa Herngren är verkligen en av mina favoritförfattare. Jag har läst alla hennes sju tidigare böcker, fem romaner och två ungdomsromaner, och jag har tyckt väldigt mycket om dom allihopa.

  Tycker ju även mycket om flera av dom teveprogram som Moa är inblandad i, som upphovsman och manusförfattare, till exempel Sjölyckan, Finaste familjen och speciellt den helt fantastiska Bonusfamiljen.

  Så jag hade mycket höga förväntningar på hennes nya bok, Svärmodern. Och tack och lov så ... Läs hela recensionen

 2. Gripande bok som gör ont i hjärtat
  carolines_bokliv, 4 maj 2020

  I boken följer vi huvudsakligen Åsa. Den som i boken är svärmodern. Hon har alltid stått sin son Andreas mycket nära. Tills dagen han blir tillsammans med Josefin. Åsa och Josefin får inte den relation som Åsa hoppats på. Åsa

  Vi får kortare delar med sonen Andreas och svärdottern Josefins perspektiv. Och på slutet får vi även följa barnbarnet Sam.

  Alla personer ger en unik förståelse för hur det blir som det blir. Men, jag får ont i magen av hur Åsa behandlas. Hon må vara ... Läs hela recensionen

 3. Svärmodern
  Ulrika Lagerstedt, 30 april 2020

  Åsa arbetar med kommunikation. Hon är bra på sitt jobb men när det kommer till privatlivet fungerar det inte alls.
  Hon har varit ensamstående förälder till sin son och de har alltid stått varandra nära, i alla fall tycker Åsa det. Men när sonen skaffar en ny flickvän börjar relationen knaka.
  Allt hon säger och gör missförstås och misstolkas. Hur goda hennes intentioner än är tar hennes son och hans nya flickvän det som egoistiska och gränslösa övertramp. Ju mer hon anstränger sig dest... Läs hela recensionen

 4. Svärmodern
  Tilde , 28 april 2020

  Herngren är verkligen helt fenomenal på att sätta ord på det som skaver och svider. "Svärmodern" är inget undantag. Här blandas allvar med en gnutta cynisk humor - humor som får läsaren att sätta skrattet i halsen. En del ord och meningar träffar mig rakt in i hjärtat. Om komplexiteten i relationer, om en mors oändliga kärlek till sitt barn och om själva livet i helhet. Träffsäkert och genialiskt. Samtidslitteratur när den är som bäst. Om ni gillar för exempelvis Nina Lykke eller Marie Aubert - kommer ni att gilla denna!

 5. Familjetragedi
  Anna, 27 april 2020

  Mor och son är otroligt starkt sammanlänkade, men det börjar skava rejält, när sonen träffar Josefine. Mamman släpps inte in i det unga parets bubbla. Jag förstår det unga paret, för mamman är ofta väldigt klumpig i sin konversation. (Trots att hon är egenföretagare som kommunikationskonsult) Ännu värre blir det när de får lille Sam. Efter diverse konfrontationer mellan mor/son+sambo skär det sig totalt och mamman förbjuds att träffa sonen och barnbarnet. Då tycker jag väldigt väldigt synd om... Läs hela recensionen

 6. Gripande berättelse om svårigheter i svärmorskapet
  Sara, 24 april 2020

  Moa Herngren är verkligen skicklig när det gäller att beskriva det allra svåraste i våra nära relationer. I "Svärmodern" är det Åsa som får problem när sonen, Andreas, träffar en ny flickvän. Åsa och Andreas har haft en väldigt nära relation ända sedan Andreas pappa lämnade dem när Andreas var mycket liten, men relationen ställs på ända när svärdottern kommer in i bilden. Åsa förstår sig inte på Josefin, som bara drar sig undan när Åsa anstränger sig för att skapa en god relation till henne. ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker till Pluspris just nu

Bloggat om Svärmodern