Ett litet korn av sanning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Teklaserien (del 2)
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
233 x 160 x 34 mm
Vikt
787 g
SAB
Hc
ISBN
9789113102191
Ett litet korn av sanning (inbunden)

Ett litet korn av sanning

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-06
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Christian Unge beskriver sjukhusvärlden bäst i Sverige och Tekla är en skalpellskarp karaktär som injicerar mig med massor av spänning. Läs!" Jens Lapidus

Den nya boken i Christian Unges Teklaserie, som inleddes med succén Går genom vatten, går genom eld, tar vid där den förra slutade. I den nya boken får vi reda på mer om Teklas bakgrund och de demoner som jagat henne genom livet.

En kvinna irrar runt i korridorerna på Nobelsjukhuset i Stockholm med en liten pojke i handen. Hon tycks leta efter en äldre man från en bilolycka som inträffat tidigare samma dag. Under tiden försöker akutläkaren Tekla Berg rädda livet på en svårt skadad person från samma bilolycka. Den katastrof som sedan inträffar är något som förbryllar sjukhuspersonalen, polisen och alla andra inblandade.

Den senaste tiden har sjukhusdirektören Monica Carlsson lagt in högsta växel för att privatisera Nobelsjukhuset med exklusivt patienthotell, en kontroversiell levertransplantationsenhet och den nyrekryterade stjärnkirurgen Klas Nyström. Det tar inte heller lång tid innan Klas aktivt motarbetar Tekla i allt hon gör. Samtidigt har Tekla blivit som besatt av att ta reda på vad som egentligen hände när kvinnan klev in på intensiven med den lille pojken i handen. Vem är pojken? Varifrån kommer han? Vad gjorde han på Nobelsjukhuset? Svaren på hennes frågor visar sig vara något som hon inte kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi.

Och är det, precis som i pojkens fall, familjehistorierna som avslöjar sanningen om Teklas bakgrund?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett litet korn av sanning
 2. +
 3. Mannen som dog två gånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som dog två gånger av Richard Osman (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett litet korn av sanning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svårt att sluta läsa när jag väl börjat!
  Lollos bokhörna, 29 september 2020

  Ännu en gång får jag möta akutläkaren Tekla, en stark karaktär som sticker ut och inte gärna tar skit. Hon arbetar hårt, verkar tuff men är ganska sårbar och destruktiv. "Ett litet korn av sanning" är den andra delen om läkaren Tekla Berg på Nobelsjukhuset i Stockholm.

  Liksom förra delen är denna spännande och till viss del väldigt oförutsägbar. Det är ett bra driv i språket och tempot genom boken är högt. Jag tycker att Christian skriver väldigt målande om både personer och miljöer ... Läs hela recensionen

 2. Spännande!
  Kaffeläsaren, 18 augusti 2020

  Ett litet korn av sanning är den andra delen i serien om akutläkaren Tekla Berg som jobbar på Nobelsjukhuset. Jag läste den första, Går genom vatten går genom eld när den släpptes förra året och tyckte den var både spännande och bra. I den här boken får vi lära känna Tekla ännu mer och får dessutom en ännu större inblick i sjukhusjobbet och alla dess hierarkier mellan personalen. En riktig översittare kommer till sjukhuset och styr och ställer med alla och givetvis skär det sig mellan honom o... Läs hela recensionen

 3. för mycket läkartermer för mig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 juli 2020

  En historia som är elegant uppbyggd som läsare hålls jag på sträckbänken ända in i kaklet. Du får ett bra driv och tempo med kvicka och underfundiga dialoger.
  Christian har ett språk som är levande, målande och rappt,hans miljöer och karaktärer känns trovärdiga, det känns att han vet vad han talar om.

  Återigen, precis som i den första delen Går genom vatten går genom eld se tidigare inlägg,
  tycker jag att det var så förtvivlat mycket sjukhustermer. Efter att ha läst över 10... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christian Unge