Dockfabriken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Alex Lindhage och Clara Sjöberg (del 1)
Utgivningsdatum
2020-07-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113102221
Dockfabriken (e-bok)

Dockfabriken E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-07-15

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Historien är rappt och säkert berättad med väl utplacerade cliffhangers"
BTJ

En spännande och överraskande kriminalroman på temat artificiell intelligens. Nya deckarduon Karlin & Schwarz ställer viktiga frågor om vad som definierar en människa och var gränsen går för vad som bör vara tillåtet att göra.

Den framstående robotforskaren Heinrich Becker och hans banbrytande uppfinning, roboten Adam, kidnappas. Säkerhetspolisen Alex Lindhage utreder fallet. Vid ett förhör med forskarkollegan Clara inser han att hennes relation till Heinrich är starkt präglad av konkurrens, och han misstänker att hon döljer något.

Med hjälp av Heinrichs fru Nora försöker Alex förstå vilka som kan ligga bakom kidnappningen, men antalet misstänkta stiger för varje dag. Vad arbetade Heinrich egentligen med? När Alex lägger samman bitarna framträder en bild av den framgångsrike forskaren som är mer chockerande än han någonsin kunnat ana.

Dockfabriken är en fängslande kriminalroman som också utforskar moraliska frågor kring robotar och mänsklighet. Uppslukande deckarläsning för alla som gillade serien Äkta människor.

Lena Karlin har översatt ett hundratal böcker, bland annat Dan Brown och Ken Follett. Åsa Schwarz har flera skönlitterära verk bakom sig. Hon förekommer ofta som expert i media inom säkerhet och artificiell intelligens. 2017 blev hon utsedd till Sveriges säkerhetsprofil.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dockfabriken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättebra!!
    Gabriel Stein, 2 januari 2022

    Jag vet inte varför jag inte läste den här boken tidigare - jag känner en av författarna (Lena) och visste när den kom ut. Nu har jag i alla fall läst den. Och den är alldeles utmärkt. Inte bara därför att den är välskriven och spännande (fast det är den också); utan också därför att den bjuder på flera överraskningar och oväntade vändningar. Halvvägs genom boken var jag övertygad om att jag visste vad som hänt. Jag hade helt fel. Nu ser jag fram emot att läsa nästa del - och den köper jag så fort den kommer ut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna